TSK'daki terfi ve atamalarda düzenleme

Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum Ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı

Haberler 11.07.2018 - 12:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Buna göre, TSKda albaylktan tugeneral, tuamiral rütbelerine terfilerle generallik ve amirallikte bir üst rütbeye atamalar Cumhurbakan tarafndan yaplacak

Genelkurmay Bakan, orgeneral ve oramiraller arasndan atanacak, 4 yl görevde kalacak

Muvazzaf subaylarn terfileri her yl 30 Austos Zafer Bayram günü yaplacak ancak bu tarih Cumhurbakan tarafndan farkl bir tarih olarak da belirlenebilecek

Türk Silahl Kuvvetlerinde (TSK) albaylktan tugeneral, tuamiral rütbelerine terfilerle generallik ve amirallikte bir üst rütbeye atamalar Cumhurbakan tarafndan yaplacak.

Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kurulularnda Atama Usullerine Dair Cumhurbakanl Kararnamesi, Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Kararnameyle, Türk Silahl Kuvvetlerindeki terfi ve atamalara ilikin de deiiklik yapld. Buna göre, muvazzaf subaylarn terfileri her yl 30 Austos Zafer Bayram günü yaplacak ancak bu tarih Cumhurbakan tarafndan farkl bir tarih olarak da belirlenebilecek.

Albaylktan tugeneral tuamiral rütbelerine terfilerle general ve amirallikte bir üst rütbeye terfiler ve atamalar Cumhurbakannca yaplacak.

Kuvvet komutanlarnn görev süreleri iki yl olarak korunurken, bu süre birer yllk aralklarla ya haddine kadar uzatlabilecek. Kuvvet komutanlarnn görevde kal sürelerinin tespitinde atandklar yln 30 Austos tarihi esas alnacak.

Genelkurmay Bakan ise orgeneral ve oramiraller arasndan atanacak. Genelkurmay Bakannn görev süresi 4 yl olacak, görevdeki kal süresinin tespitinde atand yln 30 Austos tarihi esas alnacak.

Ana Sayfaya Git