Tüm çalışanlara ücretli izin talebi

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, 18-20 yaş arası çalışanların sokağa çıkma yasağından muaf tutulmasını eleştirerek, “Halk sağlığı büyük bir tehdit altında” dedi.

Haberler 06.04.2020 - 11:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle 20 ya altna uygulanan sokaa çkma yasana ilikin valiliklere ek genelge gönderdi. Genelgeye göre; 18-20 ya arasndaki kamu çalanlar, özel sektörde çaltn belgeleyenler ve mevsimlik tarm içileri sokaa çkma yasandan muaf tutulacak.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) zmir Milletvekili Kani Beko, genelgeye ilikin yazl bir açklama yapt. Beko, 18-20 ya aras çalanlarn sokaa çkma yasandan muaf tutulmasna kar sendika ve meslek odalarna seslenerek, Halkn ve emekçilerinin yaamlarnn korunmas için güçlü tedbirler alnmasna her zamankinden daha çok ihtiyacmz var dedi.

ÜLKE YÖNETLMYOR

Bilim Kurulunun ald karalar effaf bir ekilde örenmenin bir hak olduunu belirten Beko, 18-20 ya aras çalanlar sokaa çkma yasandan muaf tutmular. 20 ya kararn kim, neye dayanarak ald. Bilim Kurulunun tavsiyesi neydi, imdi bu karardan dönülmesinin gerekçesi nedir? Ülke yönetilmiyor ve savruluyor. Halk salmz çok büyük bir tehdit altnda. Saray ve hükümeti yurttalarmz göz göre göre ölüme gönderiyorlar dedi.

HALK SALII çN GÜçLÜ ADIMLAR ATILMALI

Tüm çalanlara ücretli izin verilmesini talep eden Beko, isizlik ödemesinin de kapsam ve miktarnn geniletilmesi gerektiini belirtti. Bu dönemde çok yönlü düünmeye, müdahale etmeye ihtiyaç olduunun altn çizen Beko açklamasnda u ifadelere yer verdi: Tabip odalar, sendikalar ve demokratik kitle örgütleri derhal sürecin bir parças klnmaldr. Bilim Kurulunun tutanaklar ve kararlar kamuoyu ile effaf biçimde paylalmal ve derhal hayata geçirilmelidir.

Ana Sayfaya Git