Türbe ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet Han'ın türbesini ziyaret etti: "Artık burası aslına döndü, camiydi tekrar cami oldu. Şimdi ilanihaye inşallah cami olarak tüm inananlara hizmete devam eder" dedi.

Haberler 25.07.2020 - 01:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Ayasofya-i Kebir Cami-i erifine ilikin, Artk buras aslna döndü, camiydi tekrar cami oldu. imdi ilanihaye inallah cami olarak tüm inananlara hizmete devam eder. dedi.

Cumhurbakan Erdoan, Ayasofya-i Kebir Cami-i erifinde 86 yl sonra klnan cuma namaznn ardndan, Fatih Sultan Mehmet Hann türbesini ziyaret etti.

MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli ile ayn araçla gelerek, ziyaret ettii türbenin giriinde basn mensuplarnn sorularn yantlayan Erdoan, 86 yllk bir süreç sonunda, Cumhur ttifak olarak MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli ile gayretleri neticesinde, yargnn artk hakikatle görmesiyle Ayasofya-i Kebir Camiinin aslna döndüünü söyledi.

Erdoan, Camiydi, tekrar cami oldu. imdi ilanihaye inallah cami olarak tüm inananlara hizmete devam eder. Ama bunun yannda da tüm insanln bir kültür miras olarak da her dinden insanlarn gelip gezebilecei bir yer. diye konutu.

Cumhurbakan Erdoan, bir gazetecinin imdi de çok anlaml bir ziyaret gerçekletirdiniz. eklindeki yorumu üzerine de imdi de iin gerçek sahibi Fatih Sultan Mehmet Hann kabrini ziyaret edelim istedik. ifadelerini kulland.

Milletimizin 10 yllara sari özlemini gerçekletirme bakmndan çok önemliydi

Bir süre türbede kalan Erdoan, çkta da basn mensuplarna açklamalarda bulundu. Cumhurbakan Erdoan, unlar kaydetti:

Her eyden önce tabii ki müzeye çevrilmi olan maalesef 34te Ayasofyay, bizim u anda aslna Cumhur ttifak olarak büyük bir gayretle döndürmü olmamz, milletimizin 10 yllara sari özlemini gerçekletirme bakmndan çok çok önemliydi. Az önce resmi rakam olarak aldm 350 bin kii bugün cuma namazna itirak etmi. Bu tabii çok çok önemli bir akn aslnda mahsulüydü. Bunu gerçekletirmek ve ondan sonra içerdeki bütün ibadeti, taati Diyanet leri Bakanlmzn organizesiyle gerçekletirdik.

Tabii imdi bundan sonra içeride ve darda Kültür ve Turizm Bakanlmzn yapaca restorasyon çalmalar var. Bu restorasyon çalmalaryla beraber Ayasofyamz inallah çok daha farkl, çok daha anlaml bir yapya kavuturmu olacaz. Hep beraber biz emei geçen tüm kardelerime, gerek burada yargnn ortaya koyduu tavra, gerekse Cumhur ttifak olarak ortaya koyduumuz tavrn inallah birlik, beraberlik içerisinde devamn da Allahtan diliyorum.

Bir gazetecinin namazn hemen ardndan türbeyi ziyaret ettiini hatrlatmas üzerine Erdoan, Sahibi Fatih. diye konutu.

Erdoana ziyaret srasnda Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay, TBMM Bakan Mustafa entop, Kültür ve Turizm Bakan Mehmet Nuri Ersoy, TBMM Bakanvekili Celal Adan, eski TBMM Bakan Binali Yldrm, letiim Bakan Fahrettin Altun, AK Parti Sözcüsü Ömer çelik ve Bilal Erdoan da elik etti.

Ziyaretin ardndan Erdoan ile Bahçeli ayn araçla türbeden ayrld.

Ana Sayfaya Git