'Turgut Özal'ı limonatayla zehirlediler'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili konuştu. Bakan Eroğlu, "Ben Özal'a yakın bir başbakan müşavirinden dinledim. Onu aslında zehirlediler. Bir yerde limonata içmiş ve içine zehir katmışlar. Hayatını kaybetti. Turgut Özal da şehit oldu" dedi.

Haberler 20.06.2018 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Orman ve Su leri Bakan Veysel Erolu, memleketi Afyonkarahisarda bir otelde muhtarlarla bir araya geldi. Bakan Eroluna toplantda Afyonkarahisar Belediye Bakan Burhanettin çoban, l Genel Meclis Bakan Salih Sel, AKP l Bakan Hüseyin Sezen, AKP Merkez lçe Bakan Bülent Eser elik etti. Toplantya Anavatan Partisi Genel Bakan brahim çelebi de katld.

Muhtarlarla düzenlenen toplantda konuan Bakan Erolu, Turgut Özaln yatrm ve hizmetlere çok destek verdiini belirterek, Özal gerçekten çok büyük düünen kapasiteye sahipti. Allah rahmet eylesin. Hatta onun sözünü daima hatrlyorum. Kendisi unu diyordu; Ya Türkiye niye kalknamad. Hatta ben de sorgularm. Türkiye 1inci Dünya Harbinden sonra harp görmedi. 2nci Dünya Harbinde Almanya yaklp, ykld m? Ama Almanya u an dünyada kaçnc srada. Sanayisini kurmu her eyini kurmu güçlü bir ülke.

Ekonomisi var. Dünyada ilk 6ya giriyor. Ama Türkiye çok daha ileride olmas lazmd. Ama olamad. Rahmetli Turgut Özal bununla ilgili tehisi yapm. Aynen öyle söylüyor; Türkiye niye kalknamad? çünkü yabanclar Türkiye üzerinde çok dolayor. Bizdeki üst yöneticileri çok kolay satn alyor ve yönlendiriyorlar. Türkiyenin bu derece kalknmada geç kalmasndaki sebep budur. Ben Özala yakn bir babakan müavirinden dinledim. Onu aslnda zehirlediler. Bir yerde limonata içmi ve içine zehir katmlar. Hayatn kaybetti. Turgut Özal da ehit oldu. Bana göre ehit oldu eklinde konutu.

KÖTÜ KOMU EV SAHB YAPAR

ABD Senatosunun Türkiyeye silah satna kstlama getirmesine ilikin karar da deerlendiren Bakan Erolu, Bizde bir söz var kötü komu ev sahibi yapar. Biz artk kusura bakmasn kendi silahmz yapyoruz, yapacaz. Geçmite hatrlarsanz baka ülkelerden çkarma gemisi istiyorduk, vermiyorlard ama ne oldu? 1965 ylndan sonra baktk ki Kbrsa çkarma bile yapamyoruz, ne yapld? 1974 ylna kadar o sürede gerçekten çok muhteem çkarma gemileri yaptk. imdi insansz hava araçlarn vermiyorlard, ne oldu? En mükemmelini, u anda dünyann en ileri teknolojisini yaptk. Atak helikopterini, imdi tanklarn her eyi tamam. Silahlar vermezse verenlerden alrz. Kendimiz yaparz. Bu bizim hayrmza diye konutu.

Ana Sayfaya Git