Turizmde bölgenin paryalan yıldızıdır!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Biz sahip olduğumuz büyük potansiyeli, Diyarbakır'ın bu büyük zenginliğini gereği gibi tanıtabilirsek 3-5 yıl içinde Diyarbakır'ın turizm bakımından bölgenin ve Avrupa'nın en önemli cazibe merkezlerinden biri olmaması için hiçbir sebep yok." dedi.

Haberler 10.06.2017 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Avc, kentteki sivil toplum temsilcileriyle bir otelde düzenlenen ftar ve stiare Toplantsnda, kentte yaplan çalmalarla yepyeni bir Diyarbakr tablosunun ortaya çkarldn söyledi.

Diyarbakrn bölgenin önde gelen cazibe merkezlerinden biri olacan ifade eden Avc, öyle konutu:

Türkiye dünyann altnc Avrupann da dördüncü büyük destinasyonudur. Türkiye bu dereceye 1980li yllarda rahmetli Özaln balatt ve merkezinde deniz, kum, güne yani ky turizmi olan hamle ile geldi. Biz yllarca deniz, kum , güne diyerek dünyann en büyük altnc turizm destinasyonu olduk. Halbuki Türkiyenin her köesi deniz, kum, güne dnda pek çok turizm alannda çok büyük bir potansiyele sahip. Aklnza gelebilecek bütün turizm türleri Türkiyenin tüm bölgelerinde altn bir potansiyel olarak yllardan beri bekliyor.

Kayak federasyonuyla birlikte bir çalma yaptklarn ifade eden Avc, bunun yaknda sonuçlanacan, dünyann en güzel pistlerini bu dalarda oluturmann mümkün olacan vurgulad.

Avc, konumasn öyle sürdürdü:

DYARBAKIRIN TURZM ALANI

Diyarbakr pek çok turizm türünde gerçekten bölgenin parlayan yldz olabilecek potansiyele sahip. Türkiye denince yllardan beri insanlarn aklna deniz, kum ve güne geliyordu. Bir de bunun üzerine son zamanlarda terör olaylar üzerinden yaplan menfi propagandalar da eklenince turizm 2010 ylnda ciddi bir dar boaza girdi. Ama önce Suriye sonra ngiltere, Almanya, Avrupa pazar hzla toparlanyor. Biz sahip olduumuz büyük potansiyeli, Diyarbakrn bu büyük zenginliini gerei gibi tantabilirsek 3-5 yl içinde Diyarbakrn turizm bakmndan bölgenin ve Avrupann en önemli cazibe merkezlerinden biri olmamas için hiçbir sebep yok.

Turizm sektöründe hizmet kalitesi, tesis ve yetimi insan gücü bakmndan skntlarnn olmadn aktaran Avc, yanl alglar deitirmek için turizm tantmnda strateji deiikliine gittiklerini dile getirdi.

Turizm tantm stratejilerini tek tek illeri ve ürünleri tantacak ekilde yenilediklerini kaydeden Avc, Avrupann en temiz denizlerine sahip olduklarn söyledi.

Avc, Diyarbakrdaki sanat eseri ve mimari yaplarn turist çekmek için yeterli olduunu belirterek, Bu imkanlarmz önce kendimize sonra bakalarna gerei gibi tantabilirsek Diyarbakr için 200 bin yerli turist, 24 bin yabanc turist çok mahcup edici rakamlardr. Diyarbakr için 200 bin turist nedir? Hava meydannn kapasitesi 5 milyondur. Ulam bakmndan da çok ükür eksiimiz yok. Tek tek ehirlerimizi ve ürünlerimizi döne döne anlatyoruz, anlatacaz. nallah Diyarbakrda bir dahaki iftarda 200 binden deil milyonlardan bahsederek iftar ve iftihar edeceiz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git