Türk Konseyi'nden 'Barış Pınarı Harekatı'na destek

Azerbaycan'da düzenlenen Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) Devlet Başkanları 7'nci Zirvesi sonuç bildirgesinde, Barış Pınarı Harekatı'na destek kararı yer aldı.

Haberler 16.10.2019 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Azerbaycan Cumhurbakan lham Aliyevin ev sahipliinde düzenlenen zirveye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Kazakistann kurucu Cumhurbakan Nursultan Nazarbayev, Krgzistan Cumhurbakan Sooronbay Ceenbekov ve Özbekistan Cumhurbakan evket Mirziyoyev katld. Türk Konseyi gözlemci üyesi Macaristann Babakan Viktor Orban ile kuruma üye olmasa da etkinliklere katlm salayan Türkmenistann Babakan Yardmcs Pürli Agamuradov da toplantda hazr bulundu. Toplant sonrasnda kabul edilen ve liderlerce imzalanan bildiride, Bar Pnar Harekatyla ilgili u ifadelere yer verildi:

BARI HAREKATINA TAM DESTEK

Türk Konseyi, Türkiyenin Bar Pnar Harekatnn terörizmle mücadeleye, Suriyenin toprak bütünlüünün salanmasna, Suriyelilerin teröristlerin zulmünden kurtarlmasna ve yerlerinden edilmi Suriyelilerin ana vatanlarna güvenli ve gönüllü geri dönüleri için artlarn oluturulmasna katkda bulunacana olan umut ve inançlarn beyan etmektedir.

Ana Sayfaya Git