'Türkiye çekilsin!' 'Sonuçları ağır olur'

ABD Başkanı Donald Trump'ın Milli Güvenlik Danışmanı Thomas Bossert, Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda Zeytin Dalı Harekâtı'nı değerlendirdi.

Haberler 26.01.2018 - 00:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD bir yandan Suriyede hayata geçirmedii güvenli hatt uzun süredir bu konuda srar eden Türkiyeye önerirken, dier yandan da Ankarann Afrinden çekilmesini tercih edeceini açklad.

TÜRKYE AFRNDEN çEKLSN

Bossert, Davostaki Dünya Ekonomik Forumunda Zeytin Dal Harektn deerlendirdi. Türkiyenin YPGli teröristlerle çatmamasn isteyen Bossert, Ankarann Afrinden çekilerek çatmadan uzak kalmasn tercih edeceklerini söyledi.

AIR SONUçLARI OLUR

ABDnin askeri danmanlarnn bölgede olduunu belirten Trumpn danman, Herhangi bir yanl anlalma ve hesaplamann ar sonuçlar olabilir dedi.

GÜVENL HAT BLMECES

Dileri Bakan Mevlüt çavuolu, Fransann bakenti Pariste görütüü ABDli mevkida Rex Tillersondan gelen yeni öneriyi dün açklamt. çavuolunun verdii bilgiye göre; Washington yönetimi, Ankaraya Suriyenin kuzeyinde 30 kilometrelik güvenli bir hat önerdi.

çavuolu daha sonra da, PKK/PYD/YPGli teröristlere DAEle mücadele gerekçesiyle silah veren ABDyle güven ilikisi yeniden kurulana kadar, bu konularn tartlmasnn doru olmayacan vurgulad.

Dünya kamuoyunun merakla bekledii Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve ABD Bakan Donald Trump arasndaki Zeytin Dal Harektna ilikin görüme dün akam gerçeklemiti.

Ana Sayfaya Git