"Türkiye düşseydi yeryüzünün bütün mazlumları çaresiz kalacaktı"

Hakİş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan: "Bu hainlerin meselesi sadece Türkiye değil. Meseleleri aslında bütün ümmeti öksüz bırakmaktır. Türkiye 15 Temmuz'da düşseydi yeryüzünün bütün mazlumları bahtsız, çaresiz kalacaktı. O yüzden son kaleyi düşürmek istediler"

Haberler 22.07.2018 - 10:46 Son Güncelleme : 22.07.2018 - 10:50

Hak Konfederasyonu ve Hizmet Sendikas Genel Bakan Mahmut Arslan, Bu hainlerin meselesi sadece Türkiye deil. Meseleleri aslnda bütün ümmeti öksüz brakmaktr. Türkiye 15 Temmuzda düseydi yeryüzünün bütün mazlumlar bahtsz, çaresiz kalacakt. O yüzden son kaleyi düürmek istediler. dedi.

Arslan, kentteki bir otelde düzenlenen Hizmet Sendikas Mu ubesinin olaan genel kurulunda yapt konumada, artlar ne olursa olsun bölgeyle balarn koparmayacaklarn, gelecei hep beraber ina etmek için mücadele edeceklerini söyledi.

Gerçekletirdikleri bütün toplantlarda 15 Temmuz hain darbe giriimine vurgu yaptklarn anlatan Arslan,15 Temmuzun Türkiyeyi igal giriiminin balangc olduunu belirtti.

15 Temmuzda sendika olarak açklama yaparak tüm üyelerini meydanlara çardklarna iaret eden Arslan, Tekilatlarmzn bir bölümü bizim çarmzdan önce meydanlardayd. O gün karanlk bir gecenin uzun süren zamannda çok eyler yaadk. Hak mensubu 4 kardeimizi ehit verdik. O gece milletimiz her yerde olduu gibi Muta da meydanlarda bu teröristlere kar birlikte mücadele etti. diye konutu.

Arslan, 15 Temmuzu unutmayacaklarna ve unutturmayacaklarna dikkati çekerek, öyle devam etti:

Terör örgütü FETÖ medyay, siyasetçileri, üniversite hocalarn ve sivil toplum örgütlerini satn ald. Yaplmas gereken çok ey var. Bu nedenle bu mücadelenin takipçisi olacaz. Uluslararas planda da Türkiyenin bata FETÖ olmak üzere bütün terör örgütlerine kar mücadelesinin arkasnda ve onlar desteklemeye devam edeceiz. Sincandaki durumalar takip ediyoruz. Orada nöbet tutuyoruz. Orada tam bir komedi uygulanyor. Duruma salonlarnda sank ve teröristlerin yaknlar daha fazla. Gazilerimiz ve ehit ailelerimiz yalnz ve oradaki bu teröristler dalga geçiyor. Toplumla alay ediyorlar. ehitlerimiz ve gazilerimizle alay ediyorlar. Kahr edici bir tablo var. Bir an evvel durumalarn tamamlanp en ar cezalar almalar lazm. ehit ailelerimizi ve gazilerimizi yalnz brakmayalm. Onlar bir kez daha ölüyor, bir kez daha yaralanyorlar.

Milletin hainlere kar gereken tepkiyi her yerde vermesi gerektiini vurgulayan Arslan, Bu hainlerin meselesi sadece Türkiye deil. Meseleleri aslnda bütün ümmeti öksüz brakmaktr. Türkiye 15 Temmuzda düseydi yeryüzünün bütün mazlumlar bahtsz, çaresiz kalacakt. O yüzden son kaleyi düürmek istediler. Son kaleye hücum ettiler. ifadesini kulland.

Arslan, OHALin kalkmasyla terörle mücadeleden vazgeçilmediini dile getirerek, unlar kaydetti:

Yasal düzenlemede valilere birtakm yetkiler verildi. Terörden beslenenler, teröristlerle kol kola olanlar bundan rahatsz oluyor. Devlet terörizmle mücadelede zaafa uramadan, vazgeçmeden, bölge halknn güvenliini sarsmadan bu süreci sürdürmeli. Dolaysyla bu ihanet ebekelerine, teröristlere, PKK, DEA, FETÖ, PYDnin ismine ve ne yaptklarna bakmakszn bu mücadeleyi sürdürmek gerekiyor. Yarglamalarn beli bir süre içerisinde yaplmas önemli ama ayn zamanda devlet kendisine ve milletine yönelik tehditlere kar da tedbir almak zorundadr.

Toplantya AK Parti Mu Milletvekili Mehmet Emin imek, Mu Belediye Bakan Feyat Asya, AK Parti l Bakan Rahmettulah Yakt ile sivil toplum kurulularnn temsilcileri katld.

Ana Sayfaya Git