Türkiye kaygılı!

Türkiye'den ABD-İran gerilimi ile ilgili peş peşe açıklamalar gelirken, olaylar kaygı verici denildi.

Haberler 04.01.2020 - 11:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dileri Bakanl, Bölgede trmanan ABD-ran gerginliinden derin endie duyuyoruz açklamasn yapt. AK Parti Sözcüsü Ömer çelik de yapt açklamada Irak uydu devlete dönütürmeye dönük d müdahaleler, suikastler, hizip çatmalar ve mezhep kavgalar bölgemizi ve Irak daha büyük istikrarszlklara maruz brakmaktadr. Bölgede trmanan ran-ABD gerginlii bu açdan çok kayg vericidir ifadesini kulland.

Bakanlktan yaplan yazl açklamada, özellikle Irakn çatma alan haline getirilmesinin hem Irakn hem de bölgenin bar ve istikrarna zarar verecei uyars yaplarak öyle denildi:

Bu çerçevede, ran Devrim Muhafzlar Ordusu Kudüs Gücü Komutan Kasm Süleymani ve beraberindekilerin bulunduu konvoya yönelik bugün sabah saatlerinde Badatta gerçekletirilen ABD hava operasyonunun bölgedeki güvensizlik ve istikrarszl artraca aikrdr. Bölgemizde istikrar tehdit eden bu gibi trmandrc admlarn iddet sarmaln artraca ve bu durumdan tüm taraflarn zarar görecei bilinmelidir. Türkiye bölgede d müdahalelere, suikastlara ve mezhepçi çatmalara her zaman kar olmutur. Bu nedenle tüm taraflar saduyu ve itidal içinde hareket etmeye, bölgemizin bar ve istikrarn tehlikeye atacak tek tarafl admlardan kaçnmaya ve diplomasiye öncelik vermeye davet ediyoruz.

AK PARTL çELK: BÖLGEDE TIRMANAN RAN-ABD GERGNL KAYGI VERC

AK Parti Sözcüsü Ömer çelik, Irak uydu devlete dönütürmeye dönük d müdahaleler, suikastler, hizip çatmalar ve mezhep kavgalar bölgemizi ve Irak daha büyük istikrarszlklara maruz brakmaktadr. Bölgede trmanan ran-ABD gerginlii bu açdan çok kayg vericidir dedi.

AK Parti Sözcüsü çelik, sosyal paylam sitesi Twitterdaki hesabndan açklamalarda bulundu. AK Partili çelik, Irakn güvenlik ve istikrarnn Türkiye ile tüm bölge için hayati önemde olduunu vurgulad. Irakta istikrarszl artracak eylemlerin, tüm bölgenin aleyhine olduunu belirten çelik, unlar kaydetti:

ran Devrim Muhafzlar Ordusu Kudüs Gücü Komutan Kasm Süleymani ve beraberindekilere yaplan saldr bölgede daha tehlikeli istikrarszl tetikleyecektir. Bunlar hem Irak halknn hem de tüm bölgenin aleyhine olacaktr. Cumhurbakanmz imdiye kadar yapt tüm açklamalarda Irakn istikrarna verdiimiz önemi ifade etmi ve bu istikrar tehdit eden unsurlara kar olduumuzu vurgulamtr. Irak uydu devlete dönütürmeye dönük d müdahaleler, suikastlar, hizip çatmalar ve mezhep kavgalar bölgemizi ve Irak daha büyük istikrarszlklara maruz brakmaktadr. Bölgede trmanan ran-ABD gerginlii bu açdan çok kayg vericidir. iddeti artrmak Irak halkna kötülük etmektir. Tüm taraflarn itidal içerisinde davranmas u anda Irakn ve bölgenin ihtiyaç duyduu en hayati yaklamdr. Türkiye olarak bölgenin güvenlik ve istikrar için çalmaya devam edeceiz.

KALIN PAYLAIMI

Kaln, ran Devrim Muhafzlarna bal Kudüs Gücü Komutan Kasm Süleymaninin ABD saldrsnda öldürülmesine ilikin Twitter hesabndan paylamda bulundu.

brahim Kaln, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann her frsatta dile getirdii gibi, bölgede son dönemde pe pee yaplan hatalarn, mezhepçi tutumlar ile d müdahalelerin küresel bar ve istikrar tehdit eder hale geldiini belirtti.

Özellikle komumuz Irakn bir gerilim, istikrarszlk ve nüfuz elde etme alan haline gelmesinden büyük endie duyuyoruz. ifadesini kullanan Kaln, unlar kaydetti:

Bu çerçevede ran Devrim Muhafzlar Ordusu Kudüs Gücü Komutan Kasm Süleymaniye ve beraberindekilere yönelik yaplan saldr, bölgede yeni gerilim ve çatmalar tetikleyecektir. Türkiye olarak bütün taraflar bir kez daha saduyu içinde hareket etmeye ve gerilimi daha da artracak admlardan kaçnmaya davet ediyoruz. Ülkemiz, bölgesel ve küresel bar teminat altna almak için diplomasinin bütün imkanlarn en geni ekilde kullanmaya devam edecektir.

Ana Sayfaya Git