"Türkiye maskeleri düşürüyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, "Türkiye maskeleri düşürüyor. Türkiye, adeta birilerinin pozisyonlarını ve ikiyüzlülüklerini önüne koyuyor." dedi.

Haberler 16.10.2019 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ünal, NTVde gündeme ilikin sorular yantlad, deerlendirmelerde bulundu.

Bar Pnar Harekatnda gelinen son duruma yönelik Ünal, Bizim hem El Babda hem Cerablusta hem Afrinde imdi de Rasulayn ve Telabyadda tek bir sivilin burnu kanamadan, tek bir bina zarar görmeden bu iin yaplabilirliini dünya gördü. YPG/PYD yaplanmasnn PKKnn bir uzants olarak nasl paral askerler olduklarn, nasl taeronlar olduklarn ve Amerika kimlerle birlikte bölgede aslnda ne yapmaya çaltn çok net bir ekilde gördü. diye konutu.

Bar Pnar Harekatna yabanc ülke liderleri tarafndan verilen tepkilere ilikin Ünal, Türkiye maskeleri düürüyor. Türkiye, adeta birilerinin pozisyonlarn ve ikiyüzlülüklerini önüne koyuyor. ifadesini kulland.

- Bu ülkelerden Türkiyeye dönük olumlu bir mesaj bekleyemezsiniz

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun, 1970lerin dünyasndan, o günün ezberleriyle bugünün d politikasn okumaya çaltn belirten Ünal, Türkiye ile ilgili Almanyann, Fransann, Hollandann, ABDnin yapt açklamalara baktnzda bunun arkasndaki dinamikler son derece açk. Zaten bu ülkelerden Türkiyeye dönük olumlu bir mesaj bekleyemezsiniz. çünkü Türkiyeyi dün terörle hakl mücadelesinde, bu ülkeler yalnz brakmad m? NATO üyesi olduu halde Türkiyeyi 15 Temmuz gibi bir cehennemin arefesinde hangi ülkeler aradysa bugün o ülkeler Türkiyenin yannda... deerlendirmesinde bulundu.

Bu durumun, Bar Pnar Harekatyla ilgisinin olmadn dile getiren Ünal, bu ülkelerin zaten Türkiyenin yannda olmadnn altn çizdi.

Ünal, CHP Genel Bakan Klçdarolunun partisinin grup toplantsnda, Bar Pnar Harekatna yönelik eletirilerine ilikin, Recep Tayyip Erdoan meru devlet bakan olarak gücünü anayasadan almaktadr. Gücünü anayasadan alan meru devlet bakannn kendi ülkesinin iç güvenliini, snr güvenliini salamas, bölgedeki terörist unsurlarn Türkiyeye kar oluturduu tehditleri bertaraf etmesi gibi bir sorumluluu var mdr, evet. dedi.

- Klçdarolunu dinlerken dehete kapldm

CHP Grup Bakanvekili Engin Altay, MHP Genel Bakan Yardmcs Sadir Durmaz, Y Parti Sözcüsü Yavuz Aralioluna yönelik Biz Türkiyeyiz etiketiyle yapt çary hatrlatan Ünal, kendisine sosyal medyadan cevap veren bu isimlere teekkür etti. Ünal, sözlerini öyle sürdürdü:

Dünyada FETÖcü unsurlar 7 gün 24 saat uyumadan Türkiye kart propoganda yürütüyorlar. Biri uyuduunda dieri uyanyor. Kullandklar argümanlar ne? Suriye ile ilgili kullandklar Türkiye kart argümanlar belli. ABD ile ilikilerde, AB ile ilgili kullandklar argümanlar belli. MT trlar operasyonlar üzerinden Türkiyeyi Laheyde yarglatma amaçlar vard. Hala bugün Kemal Klçdarolunun konumasnda kulland... Bu argümanlarla sosyal medya üzerinden Türkiyeye saldryorlar. imdi biz de bunlarla mücadele ediyoruz. Hangi siyasi görüten olursak olalm. Bugün bu yaynda teekkür edecektim. Ama az önce Kemal Klçdarolunu dinlerken dehete kapldm.

- Terör örgütleriyle ilgili tek kelime söylemediniz

Klçdarolunun, PYD/YPGli teröristlerden arkadalar diye bahsettiini belirten Ünal, PKK/PYD, Suriye rejimi ile ilgili tek kelime söylemeyeceksin, dönüp diyeceksin ki Bütün bunlarn sorumlusu Recep Tayyip Erdoan. Bu insanlarn vicdann yaralyor. diye konutu.

Türkiyede güzel bir birlikteliin olutuunu ve bu birlikteliin pekitirilmesi gerektiini vurgulayan Ünal, Klçdarolunun, grup toplantsnda nefret söylemi kullanarak, Recep Tayyip Erdoana saldrdn ve onu bütün bu bölgedeki olaylarn sorumlusu tuttuunu söyledi.

AK Parti Genel Bakan Yardmcs Ünal, Kemal Klçdarolunun konumalarn lütfen çkarn koyun, yan tarafa da FETÖ terör örgütünün 165 ülkede Türkiye aleyhine yürüttüü Recep Tayyip Erdoan ve AK Parti aleyhine yürüttüü kampanyann argümanlarn aln, ayn argümanlar, bu kabul edilebilir bir ey deil. Bu insanlar yaralyor. Bu siyaset yapmak deil, bu taraftar toplamak deil. çünkü siz insanlarn vicdann hangi siyasi görüten olursa olsun eer yaralyorsanz bugün Türkiyeyle bu mücadeleyi yürüten terör örgütleriyle ilgili tek kelime söylemediniz. deerlendirmesinde bulundu.

- (Srtmz PYDye, YPGye dayyoruz) diyenler nerede?

HDP eski Genel Bakan Selahattin Demirtan Fratn dousuna geçeceiz siz de mal mal bakacaksnz. sözlerini hatrlatan Ünal, Hani biz srtmz PYDye, YPGye dayyoruz diyenler nerede? Hani PKK sizi tükürüünde boar diyenler nerede? sorularn yöneltti.

Mahir Ünal, Türkiyenin Kürtlerle bir sorunu olmadn vurgulayarak, Tel Abyad, Rasulayn, Kobani ve Kamldan geçmite 300 bin Kürtün, Türkiyeye geldiini anmsatt.

- Siyasi sorumluluu da üstlenmesi gereken kimseleriz

Bar Pnar Harekat Koordinasyon Toplantsna, AK Parti genel bakan yardmclarnn katlmasna yönelik muhalefet partilerinin eletirilerinin hatrlatlmas üzerine Ünal, u görüleri dile getirdi:

imdi Savunma Bakanmz gidip bütün genel bakanlar bilgilendirdi ve burada bizim orada bulunmamz, hani imdi Kemal Klçdarolu kime saldryor? Kemal Klçdarolu u anda bu harekatla ilgili kime saldryor? AK Partiye saldryor deil mi? Yani bu harekat düzenleyen irade, ayn zamanda bir siyasi irade, bu harekatn riskini alan irade ayn zamanda siyasi bir irade. Kemal Klçdarolu siyasetten neden rahatsz oluyor ki? Yani orada bulunan insanlar bu ülkede bakanlk yapm dolaysyla, ben de Sayn Ömer çelik de Sayn Numan Kurtulmu da Sayn Hayati Yazc da onurlu bir ekilde bu ülkede bakanlk yapm ve bu ülkede hem uluslararas birçok heyetler aras görümeye katlm. Devlet adaml nedir, devlet sorumluluu nedir, devlet srr nedir, bunlar bilen, ama dier taraftan da orada alnan siyasi riski, siyasi sorumluluu da üstlenmesi gereken kimseleriz.

Ünal, CHPnin, eski vesayetçi devlet aklnn oluturduu cumhurbakan profiliyle düündüünü söyledi.

- Sava dedii için kimseyle ilgili ilem yaplmad

Sosyal medyada Bar Pnar Harekatna sava dedikleri için tutuklananlarn olduu iddiasna ilikin Ünal, unlar kaydetti:

Sosyal medyada benim çileri Bakanlndan aldm bilgi çerçevesinde imdi öyle bir ey yapmasnlar: imdi bakyorsunuz ite adam terör örgütü üyesi, terör örgütü üyeliinden gözaltna alp tutuklanyor, bakyorsunuz ki CHP, gazeteciyi tutukladnz diye baryor. Bakyorsunuz ad müzisyen olan birisi uyuturucudan tutuklanyor, CHP bakyorsunuz ki siz ite müzie ve müzisyenlere dümansnz diyor. Ya da sosyal medyada anayasaya göre açk bir ekilde suç olan Türkiye Cumhuriyeti Devletine, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin güvenliine, ordusuna dönük ar hakaret, tahkir ve küfür içeren suçlarn karl ve cezas belli, hukuk çerçevesinde bununla ilgili ilem yaplyor, ama öbür tarafn görmüyor CHP, sava dedi. Böyle bir ey yok, yani sava dedii için bugüne kadar çileri Bakanl tarafndan ya da Adalet Bakanl ya da mahkemeler tarafndan kimseyle ilgili ilem yaplmad.

Kemal Klçdarolunun bir siyasetçi olmadn savunan Ünal, Kemal Klçdarolu bir siyasetçi olsa siyasi bir aklla hareket eder. Siyasi bir akl bugün Kemal Klçdarolunun yapt eylerin hiçbirisini kabul etmez, çünkü bugün ortaya çkan milli birlik, beraberlik, o toplumsal uzlama bir siyasetçinin özledii bir eydir. Siyasetçi bu dalgann üstüne çkar ve milletiyle beraber bunu pekitirir. Ama Kemal Klçdarolunun bunu pekitirmek gibi bir derdi yok, tam tersine oluan bu birlik duygusunu, oluan bu beraberlik duygusunu bugün topa tuttu resmen. O yüzden bunu bir siyasi aklla yaptn zannetmiyorum Kemal Klçdarolunun. yorumunu yapt.

- Birileri, bir olumsuzluk olmasn bekliyorlar

Ünal, 165 ülkedeki FETÖ üyelerinin yürüttüü bir kampanyaya iaret ederek, öyle konutu:

çünkü bunlar bulunduklar ülkelerde gidip ite parlamenterlerle ve etkili karar vericilerle görüüp onlar manipüle edebiliyorlar. Biz de buna karlk ne yapyoruz? Türkiye Büyük Millet Meclisi bu konuda bir çalma yapt, yani Uluslararas Dostluk Grup Bakanlklar, Parlamentolar Aras Dostluk Grup Bakanlklar kendi muhataplaryla Türkiyenin hakl gerekçelerini paylayor. Ayn ekilde D likiler Komisyonu, Sayn Volkan Bozkr bu konuda çok ciddi bir çalma yürütüyor. Birileri de u anda adeta harekatla ilgili, bu çok ac, ama bunu söyleyeceim, bir olumsuzluk olmasn bekliyorlar. Yani harekatla ilgili bir olumsuzluk olsun da bugün Kemal Klçdarolunun yapt gibi topyekun bir saldrya geçecek bir gerekçe bulalm düüncesiyle. Ama hamdolsun u anda toplum, askeri bürokrasi, Savunma Bakanl, bütün bunlar son derece yüksek koordinasyon içerisinde çalyorlar. Milli stihbarat Tekilat ayn ekilde Savunma Bakanlyla beraber sahay anlk izliyor.

Türkiyenin, bugün baka ülkelerden anlk istihbarat almaya ihtiyaç duymadn vurgulayan Ünal, Bugünkü Türkiye, askerinin giriini, havan atelerini, hava harekatn, sahadaki bütün hareketlilii anlk izleyebilen ve anlk strateji ve taktik üretebilen bir ülke. O yüzden birileri Türkiyeyi eski Türkiyeyle kartrmasn. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git