‘Türkiye’de darbe ihtimali asla yok’

İktidar cephesinin ‘darbe çağrısı’ yapmakla suçladığı Özgür Özel ve Canan Kaftancıoğlu’nun sözlerinin çarpıtıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin bir darbe ile karşı karşıya kalacağını asla düşünmüyorum. 83 milyon darbeye karşı” dedi

Haberler 09.05.2020 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, Türkiyede bir askeri darbe ihtimalinin bulunmadn belirterek, Böyle bir giriim olduunda 83 milyonun ortak kar çkacana inanyorum dedi.

Karar TVnin Youtube yaynna katlan Klçdarolu özetle u mesajlar verdi:

2.5 MLYON DOLARLIK HURDA

S-400leri aktive etmezler, etmeyecekler. Her sözüme yldrm hzyla cevap veren Erdoan bu konuda konumad. Borca ihtiyaç var, paraya ihtiyaç var onlar da önüne S-400ü koymular, Aktive etmezsen para veririz diyorlar. antaj. Türkiye bir antajla kar karya. Türkiye Cumhuriyeti devleti, dünyann en pahal, en modern hurdasna sahip olacak. 2.5 milyon dolar deerinde bir hurdamz olacak. Aktive ederlerse kendilerini kutlayacam.

DARBE SÖYLEM TARTIMASI

stanbul l Bakanmzn söyledi erken seçim veya bir ekilde yani normal seçimle iktidar giderse baarl olacaz diye açklamas yani... Özgür (Özel) Beyin söyledii de... Saray rejimi gidecek demek ne zamandan beri darbe çars oldu. Bu darbe söylemleri tümüyle yanl yönetilen ekonominin ortaya çkard derin travmay örtmeye yönelik bir ey.

83 MLYON KARI çIKAR

Ben bu süreç içinde Türkiyenin bir darbe ile kar karya kalacan asla düünmüyorum. Türkiyenin bütün demokratik güçleri, bütün siyasal partileri ve sivil toplum örgütleri darbeden çok çekti. Samimi düüncem, böyle bir ihtimal yoktur Türkiyede. Darbeye kim yeltenecek bu süreç içinde? Böyle bir giriim olduunda da 83 milyonun ortak kar çkacana inanyorum. Allah akna stanbul l Bakan darbe olup olmayacan bilir mi? MTte mi görevli, Genelkurmay Bakanlnda m görevli, orduda bir görevi mi var? Dolaysyla ABDde böyle bir rapor yaymlandysa çkarsnz ABDye söyleyeceinizi söylersiniz. Bizim il bakanmzdan, grup bakanvekilimizden ne istiyorsun?

ANKARA BAROSU YANLI YAPTI

(Ankara Barosunun Diyanet leri Bakanna tepkisi) Bizim partinin bir gelenei var. Milletvekillerine de zaman zaman uyarlar yaparz. ki alana sakn girmeyin: Bir Diyanet, iki Genelkurmay. ki alan scak siyaset girerse toplumda ciddi kutuplamalara yol açar diye. Benim tek istediim Diyanet scak siyasetin içine girmesin. Ankara Barosu yapt yanl zaten fark etti sonra bir açklama yapt. Ülkemizde insanlarn inançlarn hedef alp politika üretmek kadar yanl bir ey yoktur. Bizim slami deerlerimiz var, slami deerlere de sayg göstereceiz. Diyanetin toplumun bütün kesimlerine scak mesajlar vermesi lazm. Dier kesimlerin de buna sayg duymas lazm.

PTAL EDLECEN DÜÜNÜYORUM

(nfaz yasas) Anayasa Mahkemesinin benzer olaylar karsnda verdii iptal kararlar var. Ama geçmite verdii kararlarn tam aksine de karar verebiliyor. Ama ben Anayasa Mahkemesinin adaletten yana davranacan ve bu yasay iptal edeceini düünüyorum.

Ana Sayfaya Git