"Türkiye'de hiçbir siyasi parti terörle ilişki kuramaz"

"Türkiye'de hiçbir siyasi parti terörle ilişki kuramaz, terörle iltisaklı olamaz, terörün sözcülüğünü yapamaz. Türkiye'de değil, dünyada hiçbir parti yapamaz"

Haberler 02.11.2019 - 11:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BBP Genel Bakan Mustafa Destici, Türkiyede hiçbir siyasi parti terörle iliki kuramaz, terörle iltisakl olamaz, terörün sözcülüünü yapamaz. Türkiyede deil, dünyada hiçbir parti yapamaz. dedi.

Destici, partisinin Sivas l Tekilatnda düzenledii basn toplantsnda, Türkiyenin Suriyenin kuzey dousunda terör örgütü PKK/PYD-YPGye kar Bar Pnar Harekatn balattn anmsatt.

Bu harekat baladktan sonra pek çok ülkeden tepkiler yükseldiini söyleyen Destici, Öncelikle bu tepkilerin hiç birinin iyi niyetli olmadn biliyoruz, gerçei yanstmadn da biliyoruz. Bizim mücadelemizin sadece terör ve teröristle olduunu çok iyi bildikleri halde srf kendi çkarlar zedeleniyor ya da sukutuhayale uruyor diye maalesef Türkiyenin bu anl harekatn, teröre kar balatt bu harekat karalama kampanyalar ve sonrasnda parlamentolarnda, temsilciler meclislerinde, senatolarnda aldklar kararlar pe pee geliyor. diye konutu.

Destici, yabanc devletlerin güçlü bir Türkiyeyi istemediini vurgulayarak, Onun için de Türkiyenin yapt harekatlar Türkiyeyi güçlendirecek, bölgede daha etkili bir konuma getirecek diye korkudan terör örgütünün eteine sarlyorlar. dedi.

- Türkiyede hiçbir siyasi parti terörle iliki kuramaz

TBMM çats altnda, gazi Meclisin erefli koltuklarnda oturarak hainlik yapanlar var. diyen Destici, Adam çkyor, utanmadan, sklmadan Bu bir igaldir diyor. Haince bunu söylüyor, buna müsaade edilmemesi lazm. HDP, PKKnn siyasi uzantsdr, buna itiraz eden var m? Yok. Peki o zaman ne ii var kardeim TBMMde. Bunlara hiçbir yerde müsaade edilmemesi lazm. Türkiyede hiçbir siyasi parti terörle iliki kuramaz, terörle iltisakl olamaz, terörün sözcülüünü yapamaz. Türkiyede deil, dünyada hiçbir parti yapamaz. diye konutu.

Destici, bir gazetecinin Cumhurbakanl Yüksek stiare Kurulu (YK) Üyesi Bülent Arnçn, kanun hükmünde kararnamelerle ilgili sözlerini anmsatmas üzerine, unlar kaydetti:

Ben bu hususta, daha önce de ifade ettim, ihraç edilmi, ihraç edilmesine ramen hakknda hiçbir tahkikat yaplmam, yani hiçbir suç unsuruna rastlanmam kiiler... kincisi bir tahkikat yaplm, bir hukuki süreç balatlm, bu hukuki sürecin sonunda da beraat alm kiilerin geri balatlmas gerekir. Yani hukuk devletinin gerei de hakkn gerei de budur diye düünüyorum.

Ana Sayfaya Git