'Türkiye'nin kanını tükettiler'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün yaptığı konuşmada açıkladığı esnafa destek paketini “Siz 9 ay içinde hazinenin bütün kaynaklarını, ihtiyat akçesini döviz rezervlerini bir cahil ekonomi bakanının fantezileriyle tüketirseniz, sonunda esnafınıza işte böyle devede kulak olmayan şeyler verirsiniz” sözleriyle eleştirdi.

Haberler 16.12.2020 - 04:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Davutolu, parti Genel Merkezinde tekilat stiare toplantsnda partililere seslendi. Hükümete sert sözlerle yüklenen Davutolu, ABDnin yaptrm kararna ilikin, Her türlü yaptrma karyz, her türlü yaptrma... diye konutu.

Davutolu özetle unlar söyledi:

ESNAFA DEVEDE KULAK OLMAYAN EYLER: Tek bana çalan birine de 100 kiiye istihdam salayan bir restorana da 1000 lira hibe veriyorlar. Bunun mant nerede? 1000 lira hibeyi tek bana çalana verin, sonra da oranlar artrarak ne kadar çok istihdam ve ciro salanyorsa ona göre verin. Bu nasl bir adalet anlay? Kira hibesi verdin bir iletmeye. 1000 lira da hibe verdin ayrca. Ne yapacak peki? Suyu, doalgaz, elektrii kim ödeyecek? Almanya bütün bu sabit giderlerin yüzde 90n ciro bazl olarak verdi. Siz 9 ay içinde hazinenin bütün kaynaklarn, htiyat akçesini döviz rezervlerini bir cahil ekonomi bakannn fantezileriyle tüketirseniz, sonunda esnafnza ite böyle devede kulak olmayan eyler verirsiniz.

TÜRKYENN KANINI TÜKETTLER: 2021 bütçesi yüz karasdr. 2021 bütçesine göre faiz ödemeleri 180 milyar Türk lirasdr, yazktr. 245 miyar bütçe aç olan yerde esnafa 5 milyarlk bir destei destek zannediyorlar. Peki nereye gidiyor bu bütçe açklar? Toplam tarmsal destek 20 milyar Türk liras, bu müteahhitlere özel ibirlii ortakl üzerinden ödenen 30 milyar Türk Liras. Türkiyenin bütün çiftçilerine 22 milyar vereceksiniz, 3-5 müteahhite 30 milyar vereceksiniz, sonra da halkn iktidar olacaksnz. Türkiyenin kann tükettiler, iliklerine kadar sömürdüler.

HER TÜRLÜ YAPTIRIMA KARIYIZ: Bu hükümetin ve bata Sayn Cumhurbakannn unu anlamas lazm. D politikay içeride halka kar bir propaganda malzemesi olarak kullanmann miad dolmutur. Türkiye, derhal çok boyutlu d politika anlayna dönmeli ve küresel güçler arasnda dengeli, onurlu, itibarl bir yeni stratejik yol belirlemelidir. Avrupa Birlii yaptrmlar masada, Amerika Birleik Devletleri yaptrmlar masada, Rusya Türkiyenin birçok alanda Libyada, Suriyedeki çkarlar ile çelikili açk bir tutum içinde. Yaptrmlar konusunda ise açk ve nettir tutumumuz, her türlü yaptrma karyz her türlü yaptrma.

Ana Sayfaya Git