Türkiye'nin sesi partisi

HDP’den istifa eden Ayhan Bilgen’in partisinin adı netleşti. Türkiye’nin Sesi Partisi için kuruluş dilekçesi 31 Mart’ta İçişleri Bakanlığı’na teslim edilecek.

Haberler 25.03.2022 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kars Belediye E Bakan görevinden alnarak tutuklanan ve cezaevinden çkmasnn ardndan HDPden istifa eden Ayhan Bilgenin öncülüünde balayan siyasi parti kurma çalmalarnda sona gelindi.

Sessizlerin Sesi Hareketi olarak yola çkan ve bu süreçte bir dizi toplantlar düzenleyen Bilgenin yeni kuraca partinin ad netleti. Türkiyenin Sesi Partisi, ismiyle Türkiye siyasal hayatna katlacak olan partinin ksaltmas ise SES olacak. Bilgen de partinin, kurucu bakan sfatn tayacak.

31 MARTTA KURULU DLEKçES BAKANLIA TESLM EDLECEK

Geçtiimiz hafta Ankarada bir otelde partinin kuruluuna ilikin açklama yapan Sessizlerin Sesi Hareketi, mart ay içerisinde parti kurulu dilekçelerinin çileri Bakanlna teslim edileceini duyurmutu. Edinilen bilgiye göre partinin tüzük ve program tamamland ve 31 Mart Perembe günü çileri Bakanlna kurulu dilekçeleri teslim edilecek.

Türkiyenin Sesi Partisi, bakanla 30 kurucu üye ile bavurusunu yapacak. Bu 30 kurucu arasnda mimar, mühendis, hukukçular ve i insanlar yer alacak. Partinin amblemi konusunda ise çalmalar bir süre daha devam edecek.

KURULU DLEKçESNN ARDINDAN PART SAHAYA çIKACAK

Edinilen bilgiye göre parti, kurulu dilekçesini vermesi ve alnd belgesini almasnn ardndan Türkiyenin farkl bölgelerinde sahaya çkacak. Türkiyenin her bölgesinde yaplacak planlamalarla alanlara çklarak parti program ve tüzüü topluma anlatlacak.

Yeni kurulan partinin yatay demokrasiyi savunduunu belirten parti kaynaklarna göre hedefleri, Katlmc, müzakereci demokrasiyi yatayda esas alarak ileriye ulama çabas sözleriyle özetlendi.

BU ÜLKEY YÖNETMEYE TALBZ

Ankarada geçtiimiz hafta yaplan açklamada yeni kurulacak partinin izleyecei yola dair Ayhan Bilgen tarafndan yaplan açklamada, Biz bu ülkeyi yönetmeye talibiz. 2023 ylnda ülke yönetiminde öyle ya da böyle olacaz. Onun için de seçimlere yetiecek bir parti kuracaz. Biz tabela partisi kurma hevesiyle yola çkmadk. ttifak araylarnda deiliz. Sadece toplumla ittifak yapacaz. Sessiz çounlukla, Türkiye siyasetindeki tkanml gören iktidara da muhalefete de güvenmeyen kitleyle yola çkacaz deerlendirmeleri yaplmt.

Ana Sayfaya Git