Türkiye’yi bir papaza değişiyorsa…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "ABD stratejik ortağı olan Türkiye'ye, 81 milyonluk Türkiye'ye sırtını dönüyorsa kusura bakmasın ve bu Türkiye'yi bir tane papaza değişiyorsa kusura bakmasın. Biz bu yolda emin adımlarla yürüyoruz" dedi.

Haberler 12.08.2018 - 11:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, ABD stratejik orta olan Türkiyeye, 81 milyonluk Türkiyeye srtn dönüyorsa kusura bakmasn ve bu Türkiyeyi bir tane papaza deiiyorsa kusura bakmasn. Biz bu yolda emin admlarla yürüyoruz. dedi.

Ordudaki temaslarn tamamlayan Cumhurbakan Erdoan, AK Parti Rize l Bakanl Geniletilmi l Danma Meclisi toplants öncesinde smail Kahraman Kültür Merkezi önünde halka hitap etti.

Bakan Erdoan, konumasna, alandaki vatandalar selamlayarak balad. Hafta sonunu Dou Karadenizde geçirdiini hatrlatan Erdoan, bugün sel felaketinin yaand Ordu ve Ünyede incelemelerde bulunduunu anlatt.

Erdoan, partisinin l Danma Meclis toplantsn yapacan, yarn Trabzonda da benzer toplantlar yapacaklarn ve ardndan Ankaraya döneceini söyledi.

KMSE BZ BU YOLDA DURDURAMAZ

24 Hazirann Türkiyede bir devrin kapan, yeni bir dönemin balangc olduunu belirten Recep Tayyip Erdoan, Artk parlamenter demokrasinin yerine bakanlk sistemi ikame edildi. Bunun kararn siz verdiniz. Sizinle beraber bu verdiiniz kararda, imdi bu yolda yürüyoruz. Bu kardeinizi bakan seçmek suretiyle artk yeni bir dönemin admlarn çok daha farkl atacaz. Türkiyemizi, muasr medeniyetler seviyesinin üstüne farkl bir ekilde çkaracaz. diye konutu.

çok ey yaplmas gerektiini ve bu konuda inancnn tam olduunun altn çizen Erdoan, Allahn izniyle bu yolda imanmz, kararlmz var. Kimse bizi bu yolda durduramaz. Yeter ki siz arkamzda, yanmzda durun, gerisine karmayn. eklinde konutu.

DOLARI YERE ATAYSUN

Mekanszlar isimli topluluktan bir gencin dolar yere atmas üzerine Erdoan, Karadeniz ivesiyle, Ula ne edeysun. Dolar yere ataysun. Türkiyede baya dolar var ha. Bana bak, sahte mi hakiki mi? diye sordu.

Cumhurbakan Erdoan, Ben kardelerime diyorum ki; Mekannz muhakkak olsun. Hele Rizeliye mekan yakr mekan, mekanszlk deil. Sizler inallah o mekanlarn sahibi olarak o mekanlar salam tutacaksnz. Yolumuza da emin admlarla ilerleyeceiz. ifadelerini kulland.

Spor Toto Süper Ligde 2018-2019 sezonunun ilk haftasnda oynanacak çaykur Rizespor-Kasmpaa maçna gideceini de belirten Erdoan, Bu akam geleyim bari de beraber seyredelim. imdi yukar tükürsen byk, aa tükürsen sakal. Bir tarafta Kasmpaa, bir tarafta Rize, ne edeceuk? dedi.

Sizler bu karar 24 Haziranda veriniz, yolumuzu açtnz. Bize de çalmak düüyor. diyen Recep Tayyip Erdoan, çok çalacaklarn ifade etti.

Bakanlar tayin ettiklerini ve bakan yardmclarn atadklarna iaret eden Erdoan, politika kurullarnn çalmalarn yaptklarn, ofisleri, bakanlar atadklarn aktard.

TÜRKYEYE TEHDT SÖKMEZ

Yeni bir Türkiye kurduklarn kaydeden Cumhurbakan Erdoan, öyle devam etti:

Bu görevi bize verdiniz, biz de bu göreve layk olacaz. nallah tarih 24 Haziran böyle kaydedecek. Ama bunun mimar sizsiniz ve bunun mimarlar olarak sizler anlacaksnz. Bizler de bu yolda emin admlarla yürüyeceiz. Son zamanlarda bir eyler oluyor. Hepten bovermiim ona, kafay taktmz yok. Amerika Birleik Devletleri, stratejik orta olan 81 milyonluk Türkiyeye srtn dönüyorsa kusura bakmasn. Bu Türkiyeyi bir tane papaza deiiyorsa kusura bakmasn. Biz bu yolda emin admlarla yürüyoruz. Biz stratejik ortaz. Stratejik ortana bu ekilde davranan Amerika bizleri rahatsz etmitir, üzmütür. Dolaysyla öyle bizi tehditle bir yere çekmeye kalkan kusura bakmasn. Öyle Türkiyeye tehdit sökmez. Biz hukuk devletiyiz. Hukuk devleti olarak da hukukun dna asla çkmayz. Onlarn dolar varsa bizim de Allahmz var. Böyle yürüdük biz bu yolda, böyle yürüyeceiz.

DAHA NELER YAPACAIZ, NELER?

IMFye 23,5 milyar dolarlk borcu sfrladklarn hatrlatan Erdoan, Merkez Bankasnda 27,5 milyar dolar döviz rezervimiz vard. Babakanlm döneminde bunu 136 milyar dolara kadar çkardk m çkardk. imdi dümü 102ye, düebilir. Tekrar çkar. Kazanan da biziz, eyvallah harcayan da biziz. Biz bunlar daha iyi noktaya getiririz. Bunlardan dolay hiçbir endiemiz yok. Yeter ki sizler gibi kardelerim, inançl, azimli, kararl bir milletim olsun. çalr üretir, dünya pazarlarna da gireriz. dedi.

Bakan Erdoan, Savunma sanayiinde göreve geldiimizde yüzde 25ini üretiyorduk. Ama imdi savunma sanayiinde yüzde 65ini üretiyoruz. Nereden nereye? Amerika, bize insansz hava arac vermiyordu. Ne oldu, imdi biz yapyoruz. Bak, komu ite bunlar. Malum stratejik ortak ya bizi ev sahibi yapt. HA sahibi yapt. imdi silahl HAlar da üretiyoruz. Daha neler yapacaz, neler? diye konutu.

DAHA çOK ÜRETECEZ, DAHA çOK KAZANACAIZ

Savunma sanayiinde, bütün alanlarda Türkiyenin artk bir sçramann peinde olduunu kaydeden Erdoan, Otomotiv sektöründe, bütün sanayi dallarnda artk üreten bir Türkiye var. Biz tüketen olmann yannda, imdi bunun yar içindeyiz. Daha çok üreteceiz, daha çok kazanacaz hiç merak etmeyin, hiç endie etmeyin. Eitimde, salkta, adalette, emniyette, enerjide, d politikada, ulamda evelallah çok daha güzel eyler olacak. eklinde konutu.

Rize-Artvin Havalimannn yakn zamanda biteceinin müjdesini veren Recep Tayyip Erdoan, hem Artvin, hem Rizenin havaliman olarak oray kullanacan söyledi.

Gurbetçi bir vatandan kendisini davet etmesi üzerine de Erdoan, Beni bala. Allah gurbetten uzak eylesin inallah. yantn verdi.

24 Hazirandaki seçimlerdeki gayreti sebebiyle Rizelilere ükranlarn sunan Cumhurbakan Erdoan, alandaki kalabalkla birlikte Rabia iareti yaparak, Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dedi ve Beraber yürüdük biz bu yollarda arksn söyledi.

NOTLAR

Recep Tayyip Erdoan, sel felaketinin yaand Ordudaki temaslarn tamamlamasnn ardndan geldii Rizede helikopterinin indii limann çknda çocuklara oyuncak hediye etti.

AK Parti Rize l Bakanl Geniletilmi l Danma Meclisi toplantsnn gerçekletii smail Kahraman Kültür Merkezi yanndaki alanda, Devletini sevmeyen haine hilalin gölgesi haram olsun, 15 Temmuz unutmadk, unutmayacaz, Yaasn tam bamsz Türkiye Cumhuriyeti yazl pankartlar dikkati çekti.

Programa, Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Kasapolu, Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, AK Parti Genel Bakan Yardmcs Hayati Yazc, AK Parti Rize Milletvekili Osman Akn Bak ve eski Meclis Bakan smail Kahraman da katld.

Cumhurbakan Erdoan, alandaki bir sokak köpeini görmesi üzerine korumalarn uyard ve köpek alandan çkarld.

Erdoan, alanda baylan bir vatanda ile de yakndan ilgilenerek salk çalanlarn müdahale etmeleri konusunda uyard.

Ana Sayfaya Git