Türkiye'yi Troller İdare Etmeyecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soylu'nun 'istifa edecek' iddialarına sert çıktı. "Biz emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Türkiye'yi troller idare etmeyecek, Türkiye'yi biz idare ediyoruz, biz idare etmeye devam edeceğiz" dedi.

Haberler 27.02.2018 - 09:00 Son Güncelleme : 27.02.2018 - 09:02

CUMHURBAKANI Recep Tayyip Erdoan, Cezayir, Moritanya, Senegal ve Mali ziyaretleri öncesi Atatürk Havalimannda basn toplants düzenledi.

Cumhurbakan Erdoan, 4 Afrika ülkesini ziyaret edeceini ve Mali ve Moritanyaya Türkiyeden ilk kez cumhurbakanl seviyesinde ziyaret gerçekletirildiini belirtti. Erdoan, FETÖ terör örgütünün en çok istismar ettii ülkelerin Afrikada bulunduunu görüyoruz. Ayn ekilde örgütün kanl ve karanlk yüzünü ilk kefeden, örgütün tasfiyesine dair adm atan ülkeler de Afrika ktasndadr. çabalarmz sayesinde birçok ülke örgütle iltisakl okullar kapatt ve Maarif Vakfmza devretti dedi.

SALH MÜSLÜMÜN ADES

Erdoan açklamalarnn ardnda gazetecilerin gündeme ilikin sorularn yantlad. Erdoan bir gazetecinin, Pragda PYD terör örgütü eski e bakan Salih Müslümün yakalanmas konusunda nasl bir deerlendirme yapacaksnz? sorusu üzerine, Konuyla ilgili olarak gerek Dileri Bakanmz, gerek Adalet Bakanmz yakn bir takipte, konuyu bir defa adm adm izliyorlar. Konunun nterpol aya var, oradan istenmesi aya var. Bütün bu çalmalar Dileri Bakanmz, Adalet Bakanmzn müterek yaptklar çalmalarla takip ediyorlar. Orayla da gerekli görümeleri yapmak suretiyle, bir yanla düülmemesi noktasnda admlar atlyor diye konutu.

DOU GUTA ATEKES KARARI

Bir gazetecinin, BM Güvenlik Konseyinden Suriye konusunda 30 günlük insani atekes kararnn çkmasyla ilgili deerlendirmelerinin sorulmas üzerine Erdoan, BM Güvenlik Konseyinin malum 2401 sayl karar bu Suriyedeki Dou Gutay kapsayan atekesle alakal süreç, maalesef burada karar çkt. çkmasna ramen 2 gündür bu atekes orada uygulanmyor. Süreç acmasz bir ekilde devam ediyor. Malum burasyla ilgili biz aylar öncesinde balayan sayn Putin olmak üzere, Sayn Ruhaniye kadn, çocuk, yal bu insanlar lütfen bize verin, biz bunlarn tedavilerini ülkemizde yapalm dememize ramen bunlar bize verilmedi ve rejime bunlar teslim edildiler. Rejimde de bunlarn akbeti meçhul. u anda durum yine ayn ekilde seyrediyor. Bugün Sayn Macron ile yaptmz görümede bu konuyu etraflca inceledik. Sayn Macronun da bu konudaki hassasiyetini çok açk net biçimde gördüm. Kendilerinin de ayn ekilde de buradan rahatszln bizzat kendi ifadeleriyle anlam bulunuyorum. Bizlerde bunu yine hem BM Güvenlik Konseyindeki ülkelerle, BMlerde ayrca takip etmek suretiyle Dou Gutadaki ki bu zulmün bir anca önce son bulmas yolunda takipçisi olacaz. Ayn zamanda arlkl olarak Sayn Putin ile bu konudaki görümelerimizi devam ettireceiz. Ayn ekilde ran ile bu konudaki gelimelerimizi devam ettireceiz. Tabi Dileri Bakanm da yine muhataplaryla bu süreci takip edecek eklinde konutu.

TÜRKYEY TROLLER DARE ETMEYECEK

Cumhurbakan Erdoan, çileri bakan Süleyman Soylunun Trabzonda yapt açklamalarnn hatrlatlmas ve istifa edecek iddialarnn sorulmas üzerine, Bu söylenenler veya biraz ifadem sert olacak ama ahlaksz troller vastasyla yaplanlar bizleri ciddi manada rahatsz etmektedir. çileri Bakanmz Trabzondaki konumasnda belli bir yerinde bir duygusallk ahs ile alakal olabilir. Ama ben de kendisi ile dün akam görütüm, böyle bu trollerin yapm olduu açklamalardaki bu tür kabine gibi hiç bir ey söz konusu deil. Arkadamzn istifas, böyle eyler asla söz konusu deil. Bu trol ahlakszlklar maalesef ülkemizin kendi içindeki birlikteliini, beraberliini bozmaya yönelik atlan admlardr. Biz emin admlarla yolumuza devam ediyoruz. Türkiyeyi troller idare etmeyecek, Türkiyeyi biz idare ediyoruz, biz idare etmeye devam edeceiz dedi.

Cezayir, Mali, Moritanya ve Senegali kapsayan Afrika ziyareti hakknda da bilgi veren Cumhurbakan Erdoan konumasnda unlar söyledi:

Cezayir bizim bölgedeki en güçlü ticaret ortaklarmz arasnda yer alyor. Hele hele doalgaz tedarikimiz bakmndan dördüncü srada. Cezayir ile ilikilerimizi 2006 yl itibariyle dostluk ve i birlii anlamas temelinde askeri, iç ileri, savunma sanayi ve kültürel alanda güçlendirmek istiyoruz. Ziyaretim srasnda yapacamz görümelerde hem ikili münasebetlerimizi hem de bölgesel konular ele alacaz. Kudüs, Suriye ve Libya gibi ülkemizi etkileyen konularda istiareler yapacaz. Cezayirin ardndan ortak tarihi ve kültürel balarmz olan Moritanyaya geçeceim. Uzun zamandr bu ziyareti yapmay çok arzuladm ama imdi bu ziyareti de gerçekletiriyoruz. Bu ülkemizden Moritanyaya cumhurbakan düzeyinde gerçekletirilen ilk resmi ziyaret olacaktr. Bu yönüyle de tarihi bir yeri var. Moritanyann ardndan Senegalin bakenti Dakara bir ziyaretti bulunacam. Daha önce Senegale biri babakanlm dönemimde, dieri ise cumhurbakanlm dönemimde olmak üzere iki kez ziyaret etmitim. Senegal ile mükemmel düzeyde seyir eden ilikilerimiz var. Senegal ile aramzdaki yakn balar daha da güçlendirmek istiyoruz. Bilhassa Ticari ve ekonomik i birliimize yeni projeler yeni halkalar eklemeyi arzu ediyoruz. Afrika turunun son ayanda ise Maliye geçeceim. Maliye Türkiyeden cumhurbakanl düzeyindeki ilk resmi ziyaret olacaktr. Ziyaretimin Türkiye ile Mali arasndaki 14ncü yüzyla dayanan iyi balar canlandracana inanyorum. Bizim uan itibariyle göreve geldiimizde 12 Afrika ülkesiyle büyükelçiliimiz varken, uan itibariyle 41 idi. Bu seyahatimiz itibariyle daha da artrmann gayreti içinde olacaz.

AFRKAYI çOK HMAL ETTK

Türk i adamlarnn Afrika ktasnda önemli bir rol üstlendiinin altn çizen Erdoan konumasn u ekilde sürdürdü:

Özellikle müteahhitlik sektöründe baarl ilere imza atyorlar. Taahhütlerini ön gördükleri süreden önce tamamlyorlar. Bu da firmalarmza olan güveni daha da perçinliyor. Her ne kadar ktadaki tarihimiz bin yl geçse de son bir asrda Afrikay ihmal ettik. ç sorunlarmz ile uramaktan dier ktalar açlma frsat bulamadk. Son 15 ylda bu ihmale son verdik. 2005 ylnda balayan süreç ki bir Afrika ylyd bu Afrika ylyla balayan süreci hzlandrarak devam ediyoruz. Karlkl ziyaretler ve zirveler vesilesi ile Afrikal kardelerimiz ile kucaklatk hasret giderdik. Bugün 5 bine yakn Afrikal örenci ülkemizde eitim ve öretim görüyor. Turizm, kültür, ticaret, savunma ve eitim gibi alanlarda i birliimiz gün geçtikçe derinleiyor.

FETONUN OKULLARI VAKFIMIZA DEVR EDLD

FETO Terör örgütünün en çok istismar ettii ülkelerin Afrika ktasnda bulunduunun altn çizen Cumhurbakan Erdoan, Örgütün kanl ve karanlk yüzünü ilk kefeden, örgütün tasfiyesine dair adm atan ülkelerde Afrika ktasndadr. çabalarmz sayesinde birçok ülke örgütle iktisatl okullar kapatt ve Maarif Vakfmza devir etti. Moritanya, Senegal ve Mali bu ülkelerin banda geliyor. Vakfmzn, ülkemizi ve Türk milletini en güzel ekilde temsil edeceinize inanyorum. Ziyaret edeceim ülkeler terörle mücadele etmi ve terör tehdidiyle kar karya kalm ülkelerdir. Bunlar en iyi anlayacak, çektikleri aclar en iyi hissedecek ülke hiç üphesiz Türkiyedir. Bu anlamda güvenlik alannda i birliimiz gündemimizdeki en önemli konu olacaktr eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git