Üç isme de suç duyurusu

AK Parti'den üç isim için 81 ilde yapılan suç duyurusuna ilişkin açıklama:

Haberler 07.01.2021 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti, Fikri Salar, Can Atakl ve lker Babu hakkndaki suç duyurusuna ilikin açklama yapt.

AK Partiden yaplan yazl açklamada, parti tekilatlar tarafndan 81 ilde, Fikri Salar, Can Atakl ve lker Babu hakknda, Türk Ceza Kanununun halk kin ve dümanla tahrik etme baln tayan 21. maddesi uyarnca Cumhuriyet Basavclklarna suç duyurusunda bulunulduu belirtildi.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, dorudan milletin yürüttüü ve onun temsilcisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin yönettii bir istiklal mücadelesi sonunda kurulduu ve temelinde milli iradenin üstünlüü olan Cumhuriyetin, çok partili siyasi sistemle birlikte bu vasfnn siyasi alanda da tam manasyla hayata geçirildii anmsatlan açklamada, Elbette, en bandan beri her dönemde milli iradenin üstünlüünü hazmedemeyenler olmutur. Milli irade dümanl, kimi zaman darbeci, kimi zaman vesayetçi, kimi zaman marjinal akmlarn temsilcisi olarak karmza çkmtr. ifadesi kullanld.

- Hukuk önünde hesaplamakta kararlyz

Faizmin en ilkel, karanlk, nobran söylemleri ve eylemleriyle millete, milletin deerlerine, tarihine, kültürüne saldran köhne zihniyetin mensuplaryla mücadele etmenin, kendini bu ülkenin demokrat, yerli ve milli bireyi olarak gören herkesin en bata gelen sorumluluu olduu vurgulanan açklamada, öyle devam edildi:

Yakn tarihte 28 ubattan 15 Temmuza kadar uzanan nice ac hatralar hala hafzasnda canl olan milletimiz, faist zihniyete kar gösterdii ilkeli ve güçlü duru sayesinde, ülkemizin en büyük kalknma ve demokrasi atlmnn partimiz vastasyla gerçekletirilebilmesini salamtr. AK Parti olarak en büyük gururumuz ve mutluluumuz, bu büyük atlmda milletimizin temsilcisi olarak mücadele safnn en önünde yer alyor olmaktr.

Türkiyenin kalknma ve demokrasi yolculuunda katettii mesafedeki baars, akl, vicdan ve izan sahibi herkes tarafndan takdirle teslim edilmektedir. Bu sayede ekonomiden hak ve özgürlüklere kadar her alanda dünyann en gelimi ülkeleriyle mukayese edilebilecek bir yere geldiimizi en iyi milletimiz biliyor. 2023 hedeflerinde somutlaan büyük ve güçlü Türkiyenin inas gayretlerimizi, inallah zaferle neticelendireceiz.

Türkiyede halen darbenin çözüm olduuna inanan faist zihniyetin her frsatta deiik ifadelerle kendini gösterdii vurgulanan açklamada, Kimi zaman milli iradenin tecelligah olan Meclisin mehabetini bozan, kimi zaman medya mecralarn kirleten, kimi zaman eskiden mensubu olduklar kurumlarn saygnlna zarar veren bu zihniyet sahipleriyle hukuk önünde hesaplamakta kararlyz. Bu örneklerden biri, CHPnin resmi yayn organ olan bir televizyon kanalnda baörtülü bir hakimin tarafsz olamayacan ve adil yarglama yapamayacan söyleyen, eski milletvekili ve bakan Fikri Salarn ortaya koyduu tavrdr. ifadelerine yer verildi.

Açklamada, Türkiyenin artk geride brakm olmas gereken, büyük aclarn çekildii ve bedellerin ödendii bir meseleyi yeniden gündeme getiren bu kii, CHPnin demokrat yaldz altndaki faist yüzünü bir kez daha sergilemitir. deerlendirmesinde bulunuldu.

- Kesinlikle iyi niyetli olmad açktr

Gazeteci Can Ataklnn sosyal medya paylamndaki ifadelerine de deinilen açklamada, Cumhurbakanmzn seçimle gitmeyeceini, ordunun darbe kabiliyetinin kalmadn, artk tek ümidin ülkenin halkta öfkeye yol açacak büyük bir felakete uramas olduunu söyleyebilecek kadar derin bir sefalete dümütür. Darbe ve felaket çrtkanl yapan bu zihniyet, ülkemiz için bizatihi bu tehditlerin kendisi kadar tehlikelidir. görüü dile getirildi. Açklamada, unlar kaydedildi:

Ayn ekilde, Genelkurmay eski bakanlarndan lker Babuun, 27 Mays darbesinin, ayet rahmetli Menderes erken seçim kararn ilan etseydi olmayabilecei, böyle bir durumda da iktidarn zaten CHPye geçecei yönündeki açklamalar, zihinlerin gerisindeki darbe sevdasn açk etmitir. Sadece bu üç örnek dahi, Türkiyenin 97 yllk Cumhuriyet tarihinde elde ettii milli iradenin üstünlüünü esas alan kazanmlar hala hazmedemeyenlerin, vesayet ve darbe dönemlerinin özlemiyle yanp tututuunu göstermeye yeterlidir.

Demokrasi tarihinde siyasetin darbelerle inktaya uratld dönemlerin yaandna iaret edilen açklamada, Bugün seçilmilerin en kritik demokratik mücadele süreci devam ederken, bu tür söylemlerin ve yaklamlarn, kesinlikle iyi niyetli olmad, arkasnda farkl ajandalarn ve gayelerin bulunduu tartmaya mahal vermeyecek ekilde açktr. Unutulmamaldr ki terörle ve her türlü vesayet oda ile mücadele demokrasiyi koruma mücadelesidir. ifadesi kullanld.

- Dier siyasi partileri de tepki vermeye davet ediyoruz

Açklamada, u deerlendirmelere yer verildi:

Hak ve özgürlük mücadelesinde ülkemizin elde ettii kazanmlara, vesayetten darbeye, terör örgütlerinin saldrlarndan uluslararas tuzaklara kadar nice badireleri göüsleyerek sahip çkan milletimizin, bu karanlk zihniyete de hak ettii dersi, demokrasi ve hukuk snrlar içinde vereceinden üphe duymuyoruz.

Türkiyenin 81 vilayetindeki AK Parti tekilatlar olarak biz de yaplan bu saldrlar, demokrasinin kalbi milli iradeye, onun taycs siyaset kurumuna ve nihayetinde bizatihi demokrasimize, partimize ve seçilmi Cumhurbakanmza yönelik bir saldr olarak görüyor ve hukukun bize verdii haklar kullanarak, suç duyurusunda bulunmak suretiyle milletimize ve tarihe kar görevimizi yerine getirdiimize inanyoruz. Tüm dier siyasi partileri de demokrasi kart bu açklamalara tepki vermeye davet ediyoruz. Benzer her türlü giriime kar da ayn kararllkla mücadele edeceimizi özellikle belirtmek istiyoruz.

Ana Sayfaya Git