Üç partiden teröre tepki

TBMM Genel Kurulunda, AK Parti, CHP ve MHP grupları, İstanbul'daki terör saldırısına karşı ortak bildiriye imza attı. HDP ortak bildiriye imza atmadı.

Haberler 12.12.2016 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Grup Bakanvekili Mustafa Elita, CHP Grup Bakanvekili Engin Altay ve MHP Grup Bakanvekili Erkan Akçay, imzalarnn olduu ortak bildiriyi kürsüden ayr ayr okudu.

Aziz milletimize diye balayan bildiride, dün stanbulda gerçekletirilen hain saldrnn, aziz Türk milletinin birliine, bekasna ve bütünlüüne yönelik vahi bir terör saldrs olduu kaydedildi. Bu saldryla hiçbir kutsal tanmayan teröristlerin bir kez daha insanlk düman terör yöntemlerini devreye soktuu belirtilen bildiride, u görülere yer verildi:

Hangi terör örgütü olursa olsun, bu saldry yapanlar bilsin ki aziz milletimizin birlik ve beraberlii bozulmayacak bilakis daha da güçlenecektir. Unutulmamaldr ki hiçbir talep terörizme meruiyet, teröriste masumiyete dayanak gösterilemez. Terör, hiçbir zaman Türkiyeyi teslim alamayacak ve aziz milletimizi yldramayacaktr. Zira kadim bir geçmie sahip bu aziz millet, anl tarihi boyunca önüne çkan birçok engeli birlik ve beraberliini koruyarak, ortak akl ve bilinci devreye sokarak bertaraf etmitir.

ORTAK AçIKLAMA

anl tarihimizden aldmz bu güç ile terör saldrlar karsnda millet olarak topyekün mücadele edeceimizden ve birbirimize daha da çok kenetleneceimizden kimsenin üphesi olmasn. Teröre vereceimiz en güzel cevap kardeliimizi daha da güçlendirmektir. Daha önce PKK, DEA, DHKP-C, FETÖ ve dier terör örgütlerinin benzer ekilde yapt bu terör eylemleri karsnda millet olarak nasl dik durduysak, nasl terörün amacn boa çkarttysak yine ayn ekilde çelikten bir irade ortaya koyacaz. Geçmite defalarca canl bomba eylemlerine girien ve masum insanlar katleden, PKK ve DEA gibi kanl terör örgütlerinin ve onlarn arkasndaki güçlerin ve destekçilerinin milletimizin bu güçlü iradesi karsnda yok olaca aikardr.

Milletimiz müsterih olsun. nsanlk düman teröristler yenilecek; aziz Türk milleti ve devleti muzaffer olacaktr. Millete kastetmeye kalkan teröristler ya yok olacak ya da adalete hesap verecektir.

Bizler; acmzn ortak olduunu ve her türlü siyasi düünce farklln bir kenara koyarak bu derin acy paylatmz, yüreimizde hissettiimizi özellikle ifade ediyoruz. 15 Temmuzda milletimize ve onun iradesine kar yaplan FETÖ darbe giriiminde ortaya koyduumuz milli uuru, bu terör saldrlar karsnda da göstereceimizi aziz milletimizin dikkatlerine sunuyoruz.

Bizler bu bildiriye imza atan siyasi parti gruplar olarak; devletimizin bekas ve sinesinden çktmz aziz milletimizin huzuru için, terörle mücadelede güvenlik güçlerimizin sonuna kadar yanndayz. Bu terör saldrs neticesinde ehit olan polislerimize ve vatandalarmza Cenab- Allahtan rahmet, yarallarmza acil ifalar diliyoruz. Milletimizin ba sa olsun.

HDP BLDRY MZALAMADI

AK Parti, CHP ve MHPnin teröre kar ortak bildirisini HDP imzalamad. HDP Genel Merkezinden yaplan açklamada, AK Parti Grup Bakanvekili Mustafa Elita, CHP Grup Bakanvekili Engin Altay ve MHP Grup Bakanvekili Erkan Akçayn imzalarn tayan ve terörün knand ortak bildiride HDPnin imzasnn yer almad belirtildi. Muhatap partilerin bildiride, HDPnin ortaklama çabalarn kabul etmemesi ve önerilerinin dikkate alnamamas gerekçesiyle metnin imzalanmad kaydedildi.

Ana Sayfaya Git