Üçlü ittifak!

Başbakan Binali Yıldırım, "Irak, İran ve Türkiye olarak bölgede oynanan oyunları akamete uğratmak için koordinasyon içinde çalışıyoruz." dedi.

Haberler 01.10.2017 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hasan Gemici Spor Salonunda AK Parti zmit 4. Olaan lçe Kongresine katlan Babakan Binali Yldrm konuma yapt.

BU TEKLAT 15 YILDA 12 SEçMDEN YÜZÜNÜN AKIYLA çIKTI

Geçtiimiz 15 ylda AK Partinin milletle beraber dirili ve yükseli destann anlayamayanlar var. Bunlar kurucu genel bakanmz, cumhurbakanmz daha yolun banda yasakl hale getirmediler mi? Ama millet bunlara gereken dersi verdi. Bu tekilat 15 ylda, 12 seçimde yüzünün akyla çkt.

Yasaklamaya çaltlar, olmad. Partiyi kapatmaya çaltlar, olmad. Cumhurbakanl seçimini engellemeye çaltlar, olmad. Bu defa 15 Temmuzda Pensilvanyadan yönetilen küresel terör örgütünü devreye sokmaya çaltlar. Recep Tayyip Erdoan, Hükümetiyle, milletiyle dersini verdi. Halkn gücü tankn gücünü yendi. O gece liderinin etrafnda 80 milyon tek ses oldu.

BU MLLET EKIYA SÜRÜSÜNE GEçT VERMEYECEK

Baarl operasyonlarla yllardan beri milletimizin cann yakan bu bölücü, alçak terör örgütünün de kökünü kazyacaz. Bugünlerde tükenen insan kaynaklar yüzünden iyice saldrganlklarn artrarak masum insanlarn cann alyorlar. Ama vatan için 15 Temmuzda tanklara, uçaklara meydan okuyan bu millet bu ekya sürüsüne geçit vermeyecek.

PENSLVANYADAK ELEBALARI DA KURTARAMAYACAK

FETÖcüler mahkemelerde tiyatro oynuyorlar. Sanki bu darbeyi bakalar yapm gibi ret ve inkar anlay ile alay eder gibi bir tutum içindeler. Mahkemelerde alay etmenin onlara hiçbir faydas yok. Onlar aababas, Pensilvanyadaki eleba da kurtaramaz. Bu hainler tamamen yok oluncaya kadar, FETÖsüyle, PKKsyla, DEAyla mücadelemiz sürecek.

BÖLGEDE TÜRKYEYE RAMEN OPERASYON YAPILMAZ

Kuzey Irakta baz gelimeler var. Burada bir referandum oldu. Bir inatla, siyasi ikbal adna atele oynayan IKBY, bundan sonraki olacak olaylarn yegane sorumlusudur. Bizim Kürt kardelerimizle, Arap kardelerimizle bir sorunumuz yok. Bunlarn geleceini karartan, ihtiraslar uruna bu bölgede yaayan insanlar maceraya sürükleyen siyasetçilerle iimiz var. Türkiyenin güney snrlarnda bir yapay devlet oluturma çabas Türkiyenin bir milli güvenlik meselesidir. Bölgeye yönelik bütün ilikilerimiz bundan sonra Irak merkezi yönetimiyle yürütülecektir. Irak, ran ve Türkiye olarak bölgede oynanan oyunlar akamete uratmak için koordinasyon içinde çalyoruz. Cumhurbakanmz da rana gidecek. Bu bölgede Türkiyeye ramen bir operasyon yapmak mümkün deildir. Nasl Frat Kalkannda gereken cevab verdiyse artlar ve zemin olutuunda ayn cevab verecektir.

BAKAN BRAHM KARAOSMANOLUNA ÖVGÜ

Yldrm, konumas srasnda övgüyle bahsettii Kocaeli Büyükehir Belediye Bakan brahim Karaosmanolu için unlar söyledi: 15 ylda üteten, istihdam oluturan, Türkiyenin kalknmasnda lokomotif görevi gören Kocaeliye 20 milyar yatrm yaptk. Buna belediyelerimizin yatrm dahil deil. brahim Bey üçncü döneminde Kocaelide çok güzel ilere imza att. Ben biraz da brahim Beyi kendime benzetiyorum. Sakin, düük profilde, iine gücüne bakar, fazla ov peinde olmaz. Hizmet iinde oldu. Abilik yapar, hem siyasetin abisi hem Kocaelinin ehri emini hem de hizmetin ehli. Yaptn hizmetlerden dolay teekkür ediyoruz.

Ana Sayfaya Git