''Ucuz Siyaset Yapıyorlar''

CUMHURBAŞKANI ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan "Ey 15 milletvekili siz iradenizi nasıl oluyor da bu kadar ucuza satıyorsunuz. Ey 15 milletvekili bak karıştırma ha. Siz Çanakkale'deki 15 değilsiniz. Siz iradenizi satanlardansınız. Onları da lekelediniz" dedi.

Haberler 30.04.2018 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, AK Parti stanbul Gençlik Kollar 5. Olaan Kongresinde konutu. Cumhurbakan Erdoan, Siyaset, özünde millete hizmet yardr. Siyasetçinin varolu gayesi de ülkeye, millete ve elbette oyunu ald seçmene en güzel, kaliteli ekilde hizmet etmektir. Siyaset ilkelerle, prensiplerle, belli deerlerle yaplan ve yaplmas gereken bir itir. Ahlak, ilkesi olmayan siyasetin ne ülkeye ne de millete faydas olur. Rüzgar gülü gibi esintiye göre yön deitiren, eilip, bükülen bir siyasi anlay popülizmin bataklnda debelenmeye mahkumdur. Türk siyasi hayat bu açdan gerçekten ibret verici hadiselerle doludur. ifadesini kulland.

ASALAKLARLA MÜCADELEYLE GEçMTR

Bu ülkenin siyasi geçmii bir bakma erdemli siyaset yapanlar ile ahlaksz, ilkesiz siyasetçilerin mücadele sahas olmutur diyen Cumhurbakan Erdoan, Merhum Menderesin bir sabah vakti dar aacnda sonlanan hayat ite bu kavgann tarihidir.

Merhum Özaln ömrünün son yllar ülkenin ve milletin srtna kene gibi yapan asalaklarla mücadeleyle geçmitir. Rahmetli Erbakan, merhum Türke, merhum Yazcolu gibi siyasetçilerin tamam srf bu vatana ballklar ve millete sevdalar dolaysyla muhterislerin hedefi olmu, onlarn saldrlarna maruz kalmtr diye konutu.

CHPnin AçTII KRL MLLETVEKL TEZGAHI MD YNE VAR

Erdoan sözlerini öyle sürdürdü: Bu ülkede siyasete irtifa kaybettirenler, yeri geldiinde çkarlar için haysiyetlerini dahi tezgaha koyan muhterislerdir. Bugün Türkiyenin ana muhalefet partisi sfatn tana CHP maalesef ite bu kötü örnein temsilcisi olmay kimseye brakmamtr. CHP milletin kendi adna emanet verdii iradeleri, pazara çkard vekillerle gençlere kötü örnek oluyor. imdi ben buradan sesleniyorum; Ey 15 milletvekili siz iradenizi nasl oluyor da bu kadar ucuza satyorsunuz? Ey 15 milletvekili bak kartrma ha. Siz çanakkaledeki 15lilerden deilsiniz. Siz iradenizi satanlardansnz. Onlar da lekelediniz. Ve siz, size oy veren milletin iradesine saygszlk yaptnz. Size bay Kemal talimat verdi diye siz bunu yerine getirdiiniz zaman bu ahsiyetsizliktir. Sizin ahsiyetiniz olgunlamam, yok demektir. Siz bu noktada Sayn bay Kemal siz bizim irademizi satn alamazsnz. Milletin bize vermi olduu bu yetkiyi bize farkl istikamette kullandramazsnz demeliydiniz. Ama yazk oldu, gittiniz. Sözde partinizin koltuklarna bile oturamadnz. çünkü sizin asli koltuunuz müsaade etmiyordu. Bunlar da yaadk. imdi CHPye gönül vermi vatandalarma sesleniyorum. 24 Haziranda bunlar sanda gömmeye var msnz?

ARKA TARAFTAK O GÖZÜ YALI MLLETVEKLLERN GÖRÜNCE çOK ÜZÜLDÜM

CHP hiçbir ilke ve ahlakla badamayan, kapal kaplar arkasnda yürüttü pazarlklarla Türk siyasetini kirletmeye, lekelemeye devam ediyor diyen Erdoan, CHPnin bir baka partiye adeta ikram ettii, bu durumda rzalarnn olmad her halinden belli olan; hele hele arka taraftaki o gözü yal milletvekillerini görünce çok üzüldüm. Eyvah dedim. Türk parlamentosu ne hale geldi. Siyasi tarihimize yeni bir utanç vesilesi olarak kaydoldu bu. Aslnda bu hadise aradan geçen 40 yla ramen CHPde hiçbir eyin deimediini de ortaya koymutur. eklinde konutu.

4 BN 500E VARAN TERÖRST ETKSZ HALE GETRDK

Konumasnda Afrindeki Zeytin Dal Harekatna da deinen Cumhurbakan Erdoan, Afrin ehitlerimizi görüyorsunuz. 56 ehit verdik. Özgür Suriye Ordusundan da 200 civarnda... Ancak 4 bin 500e varan teröristi de etkisiz hale getirdik dedi.

VATANIMIZI BÖLDÜRMEDK

Cumhurbakan Erdoan,Vatanmz böldürmedik, böldürmeyeceiz inallah. Bu konuda kararlyz. O PKKs, FETÖsü hikaye. Bu topraklar bölünmeyecek. Türkiye Cumhuriyeti Devletinden baka devlet tanmyorum. Eer Pensilvanyaya gitmek isteyenler varsa, buyursunlar gitsinler. Biletlerini de veririz ifadesini kulland.

ERDOAN, ÖZBEKSTANA GTT

rdoan, ei Emine Erdoan ve beraberindeki heyet ile birlikte çeitli temaslarda bulunmak üzere Özbekistan gitti. Cumhurbakan Erdoan, özel uçak TC-CAN ile saat 13.30 sralarnda Özbekistana hareketinden önce stanbul Atatürk Havaliman devlet konukevinde basn mensuplarnn sorularn yantlad.

DEERLENDRME YAPMAYACAIM

Bir basn mensubun 11. Cumhurbakan Abdullah Gülün açklamalaryla ilgili bir soruya, Ben müsaadelerinizi alarak bu konuyla ilgili hiçbir deerlendirme yapmayacam. Zaten sayn Gül deerlendirmeleri kendileri de yaptlar. Sadece sizlere de teekkür edeceim. Seçim meydan herkese açktr. Ve seçim meydan da bu noktada zaten temenni ederiz ki bir an önce her siyasi parti adayn belirler. Ona göre de bizler kampanyamz çok daha deerli klacak admlarmz atarz. yantn verdi.

Bir gazetecinin anket konusunda kamuoyuna bir açklamanz var mdr? sorusuna, u anda benim anketlere dayal olarak neyi paylarz dersek, paylaacam tek ey var. Hamd olsun anketler cumhur ittifaknn açk ara önde olduunu gösteriyor. Ama rakamsal bir eyi bizden beklerseniz rakamsal bir ey vermeyeceim. Onu zaten sizler yayn grubu olarak da yapyorsunuz. Sizler de bunu görüyorsunuz. Ama açk ara cumhur ittifak çok olumlu gayet güzel bir yerde. eklinde yant verdi.

BEDELL ASKERLK U ANDA HÜKÜMETMZN GÜNDEMNDE DEL

Erdoan, baka bir gazetecinin bedelli askerlikle ilgili sorusu üzerine Bedelli askerlik u anda hükümetimizin gündeminde deil dedi.

Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü: Böyle bir durum yok. Ve hele hele bir tarafta tabi Afrin, bir tarafta Frat Kalkan harekat bunlarn olduu bir dönemde bunu gündemimize almak ehitlerimize özellikle gazilerimize saygszlk olur. Bu ilerin istismarn yapanlar da çok çok fazla. Hayrlsyla u önümüzde seçim bitmi olsun, bakanlk sistemine geçi dönemi hallolduktan sonra bunlar tekrar masaya yatrlr, atlmas gereken adm varsa bu admlar atlr. Ama u anda böyle bir ey kesinlikle söz konusu deil.

Ana Sayfaya Git