Ülke yönetiminde yeni dönem

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kapsamında yapılan düzenlemelerle yeni bir dönemi başlatan adımlar atıldı

Haberler 11.07.2018 - 12:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Daha önce 21 olan bakanlk says baz bakanlklarn birletirilmesiyle 16ya düürüldü

Babakanla bal olan TOK çevre ve ehircilik Bakanlna balanrken Türkiye Adalet Akademisi ile TODAE kapatld

Cumhurbakanl Hükümet Sistemine geçi kapsamda bakanlk says 21den 16ya düürüldü, Türkiye Adalet Akademisi ile Türkiye ve Orta Dou Amme daresi Enstitüsü (TODAE) kapatld

Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin alt yap çalmalar kapsamnda hayata geçirilen düzenlemelerle bir dönem kapatan, yeni bir dönem balatan admlar atld.

Bu kapsamda, Babakan Yardmclna bal Hazine Müstearl yeni yaplanmada Maliye Bakanl ile bir arada olacak. Maliye Bakanlnn ad da Hazine ve Maliye Bakanl olarak deitirildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanl ile Kalknma Bakanl Sanayi ve Teknoloji Bakanl adyla birletirildi.

Orman ve Su leri ile Gda Tarm ve Hayvanclk bakanlklar Tarm ve Orman Bakanl çats altnda birleti.

çalma ve Sosyal Güvenlik ile Aile ve Sosyal Politikalar bakanlklarnn birletirilmesinden oluan bakanla çalma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanl ad verildi.

çalma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlnn tara tekilatnda yer alan sosyal hizmet kurulular Cumhurbakan kararyla belirlenecek esaslar çerçevesinde il özel idareleri, belediyeler ve dier kamu kurum ve kurulularna devredilebilecek.

Avrupa Birlii (AB) Bakanl ise Dileri Bakanl ile birletirildi.

Milli Emlak, çevre ve ehircilik Bakanlna baland

Cumhurbakanl Hükümet Sistemine Cumhurbakanl Tekilat Hakknda Cumhurbakanl Kararnamesi ile mahalli idareler ve bunlarn merkezi idare ile ilikileri çevre ve ehircilik Bakanlnca düzenlenecek.

Yerel Yönetimler Genel Müdürlüü ve Milli Emlak Genel Müdürlüü, çevre ve ehircilik Bakanlna baland.

703 Sayl Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Toplu Konut daresi Bakanl (TOK), çevre ve ehircilik Bakanlna baland.

KHK ile genel bütçe kapsamndaki kamu idarelerinin her türlü tanr ve tanmazlarnn satna çevre ve ehircilik Bakanl yetkili olacak

Basn Yayn ve Enformasyon Genel Müdürlüü kapatld

Hakim ve savc adaylarnn meslek öncesi eitim ald Türkiye Adalet Akademisi ile Orta Dou Amme daresi Enstitüsü (TODAE) 703 sayl Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapatld.

Ayn KHK ile çeitli düzenlemeler yaplan Devlet Tiyatrolar Genel Müdürlüü, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüü ile ilgili bir tanmlama Bakanln yeni görev ve yetkileri içerisinde yer almad.

Basn Yayn ve Enformasyon Genel Müdürlüünün Tekilat ve Görevleri Hakknda Kanun Hükmünde Kararname yürürlükten kaldrld.

Kapatlan Basn Yayn ve Enformasyon Genel Müdürlüüne ait her türlü tanr, tat, araç gereç ve malzeme, her türlü borç ve alacaklar, hak ve yükümlülükler bu Kanun Hükmünde Kararname yürürlüe girdii tarihte hiçbir ileme gerek kalmakszn Cumhurbakanl letiim Bakanlna devredildi.

Anayasa deiikliine uyum kapsamndaki 703 Sayl KHK ile Milli stihbarat Tekilat Müstearl ibaresi MT, Müstear ibaresi ise Bakan eklinde deitirildi.

Cumhurbakanlna bal faaliyet gösterecek kurum kurulular

Cumhurbakanl Tekilat Hakkndaki 1 Nolu Cumhurbakanl Kararnamesi ile Cumhurbakanlna bal olup kanunlar Cumhurbakanl Kararnamelerindeki hükümlere tabi olan kurum ve kurulular belirlendi.

Devlet Arivleri Bakanl, Devlet Denetleme Kurulu, Diyanet leri Bakanl Genelkurmay Bakanl, letiim Bakanl, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterlii, Milli stihbarat Tekilat Bakanl, Milli Saraylar daresi Bakanl, Savunma Sanayi Bakanl, Strateji ve Bütçe Bakanl ve Türkiye Varlk Fonu, Cumhurbakanlna bal olacak.

Cumhurbakanl ofisleri kuruldu

Cumhurbakanl Tekilat Hakknda Cumhurbakanl Kararnamesinin Cumhurbakanl Ofislerinin kuruluuna ilikin bölümüne göre ise verilen görevleri yerine getirmek üzere Cumhurbakanlna bal, özel bütçeli, kamu tüzel kiiliini haiz, dari ve mali özerklie sahip, Dijital Dönüüm Ofisi, Finans Ofisi, nsan Kaynaklar Ofisi ve Yatrm Ofisi kuruldu.

Politika kurullar oluturuldu

Kararname ile ayrca Cumhurbakanl bünyesinde, Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikalar Kurulu, Eitim ve Öretim Politikalar Kurulu, Ekonomi Politikalar Kurulu, Güvenlik ve D Politikalar Kurul, Hukuk Politikalar Kurulu, Kültür ve Sanat Politikalar Kurulu Salk ve Gda Politikalar Kurulu, Sosyal Politikalar Kurulu, Yerel Yönetim Politikalar Kurulu oluturuldu.

Ana Sayfaya Git