Ülkemize husumet besleyen ne kadar çevre varsa bu ittifakın yanında saf tutuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında Muğla'daki mitinginde Millet İttifakı'nı eleştirerek, "Fakat onlar ne tür pazarlıklarla bir araya geldiklerini söylemiyor. Kandil destekliyor, teröristler destekliyor, ülkemize husumet besleyen ne kadar çevre varsa bu ittifakın yanında saf tutuyor" dedi.

Haberler 23.02.2019 - 12:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, yerel seçim çalmalar için Mulaya geldi. Dalaman Havalimannda yetkililer tarafndan karlanan Cumhurbakan Erdoan, daha sonra Mulaya geçti. Erdoan, cuma namazn klmak üzere miting alan yaknndaki Orhaniye Camiine gitti. Cuma namazn klan Cumhurbakan Erdoan, camiden çkta kendisine sevgi gösterilerinde bulunan vatandalar selamlad. Vatandalarn çars üzerine yanlarna giden Cumhurbakan Erdoan, onlarla selamlat, sohbet etti, sonra Kla Parkndaki Gençlik Merkezi önünde yapaca miting için yola çkt. Vatandalarn doldurduu miting alannn çevresine, üzerinde Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve kentteki adaylarn fotorafnn bulunduu afi asld. Ayrca üzerinde Durmadk devam, ho geldin ey koca yürekli adam, Muladan sana kocaman selam, Ak kadnlar yannda, güvenle bak yarna, Kader gayrete ktr, Mula ak belediye yakr yazl afiler de asld. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoandan önce Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, AK Parti Mula Büyükehir Belediye Bakan Aday Mehmet Nil Hdr, AK Parti Mula l Bakan Kadem Mete ksa konuma yapt.

MULAYA CUMHUR TTFAKI YAKIIR

Konumalardan sonra Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Halkn adam hakkn , milyonlarn umut , Yaaman bir aaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeçesine, bu hasret bizim anonsuyla kürsüye çkt. Alan dolduran vatandalarn Türk bayra ve AK Parti bayraklarn sallayp karlad Cumhurbakan Erdoan, konumasna, Güzelliklere kervan olurmu, yine ba çeker Mula. Toprana bahar gelmi burcu burcu kokar Mula. Seni yürekten selamlyorum Mula sözleriyle balad. Bugün bir araya geldiimiz bu meydanda kardelik var. Corafyamzn tüm renkleri var, bu meydanda medeniyetimizin kökleri var. Bu meydanda terör örgütlerine ve darbecilere kar cesaretle mücadele eden gazilerimizin cesareti var. Bu meydanda bir gül bahçesine girercesine topraa giren ehitlerimizin gölgesi var diye sözlerini sürdüren Erdoan, Bunun için diyoruz ki, Mulaya eser, yatrm, hizmet yakr. AK Parti belediyecilii yakr. Mulaya Cumhur ttifak yakr. 31 Martta CHPnin hizmet bilmez, icraat yapmaz belediyeciliine deil, hizmet siyasetine var myz? Büyükehir ve ilçelerinde Memleket ii gönül ii diyerek yanmzda olmaya var msnz? Rabbim hepinizden raz olsun dedi.

BEN KIRAATHANE DYORUM CHP KUMARHANE DYOR

Allah akna yllar yl bu Mulay CHP zihniyeti yönetti mi? Ne yaptlar? sözleriyle ana muhalefet partisini eletiren Cumhurbakan Erdoan, unlar söyledi:

Bamz iki elimizin arasna alalm. Ya ne olur benim milletim bu CHPye, dersini u sandkta bir versin ya. Ya Bodrumu yllardr sel alp götürüyor. Her türlü rezillik orada, hiçbir altyap yok. Hangi ilçeye bakarsan hiçbir alt yap yok. Artk bu ii bitirelim diyoruz ya. Benim size AK Partide biraz sonra anlatacam neler yaptk, neler yapyoruz, neler yapacaz. 17 yldr Türkiyede sadece hizmet yaptk, eser ortaya koyduk. Mulaya bugüne kadar 20 katrilyon tutarnda yatrm yaptk. Eitimde 3 bin 79 derslik kazandrdk, yüksek öretim örencileri için 3 bin 700 kapasiteli yurt binalar açtk. 4 bin kii kapasiteli üç adet yurt binas daha açyoruz. Spor salonlar Mulaya, Fethiyeye, Milasa gençlik merkezi yaptk. Mulaya yeni bir stat yapma, mevcut stadn yerine millet bahçesi yapma çalmalarmz sürüyor ama yetmez millet bahçesinin bir köesine de 1000 metrekarelik bir millet kraathanesi yaptracaz. Ben kraathane diyorum, CHPliler ne anlyor, kumarhane diyor. Derviin zikri ne ise fikri odur derler. Bunlarn akl fikri kumarda. Kraathane okuma evidir. Bu kraathanede çay, simit, kek, pasta, bunlar olacak. Her tür hizmet olacak.

BEN DE ALATACAKSIN

Erdoann konumas srasnda kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandalardan biri gözyalarna hakim olamad. Erdoan bu vatandaa, Alama be. Alyorsun, beni de alatacaksn diye seslendi. Ardndan sözlerine devam eden Cumhurbakan Erdoan, 3 bin 370 konut projesini hayata geçirdiklerini, mar Baryla 321 bin Mulalnn sorununu çözdüklerini anlatt.

MULA TÜRKÜSÜNDEN SÖZLER OKUDU

Bakalm hatrlayacak msnz? diyerek Mula türküsünün Köyceizin yollar/ kaldr Ayem kollar/ Bizim için yaplm u Mulann yollar sözlerini okuyan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, öyle dedi:

u Mula türküsündeki gibi sizin için yollar yaptk. Bölünmü yol uzunluu, 90 kilometre yol yapmlard, biz 16 senede bunun üzerini 450 kilometreye çkardk bu uzunluu. Mula susuzluktan kavrulmaya balad, hemen el attk, DS araclyla Mulann 2050 ylna kadar olan ihtiyacn karlayacak içme suyu projesine bu yl balyoruz. naa ettiimiz sulamayla 86 bin dekar sulama arazisini sulamaya açtk. 139 bin dekar araziyi daha suyla buluturacaz. Bunlar lafa gelince çevrecilii, yeili dillerinden düürmezler. Halbuki bugüne kadar bir dikili aaçlar olmamtr. Aaçlandrmadan, biyolojik çeitliliin korunmasna kadar pek çok konuda dünyada örnek gösteriliyoruz. Sa olsun eim Sfr Atk projesiyle youn bir çalma balatt. Tüm devlet kurumlarnda Sfr Atk projesini genilettik, geniletiyoruz. çiftçimize ne kadar destek verdik biliyor musunuz? Bay Kemal diyor ki çiftçi bitti, ellerinden arazileri alnd. Akam yalan, sabah iftira. Resmi rakam söylüyorum; 1,3 katrilyon tarmsal destek verdik. ehrimizde bir teknopark bir aratrma gelitirme merkezi kurduk. Ben stanbulu hava kirliliiyle aldm, çöp dalaryla aldm, patlayan Ümraniye çöplü kimdi belediye bakan? Büyükehirde CHP, ilçede yine CHP. 39 kardeimiz orada öldü. Ben cezaevine giderken stanbulda doal gaz giren ev says 1 milyon 250 bindi. imdi 6,5 milyona ulat. Ya biz böyle çalyoruz ya.

TÜRKYEDE K TTFAK VAR

Türkiyede iki ittifak olduunu söyleyen Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Bir tarafta Cumhur ttifak var. Dier tarafta zillet, illet ittifak var. Milletimiz bu ikisinden birine karar vereceiz. Belediye bakanl seçimi bu iin bir taraf. Zillet ittifak yaptklar iten kendileri bile utandklar için adaylarnn arkasnda duramyorlar. Parti amblemlerini saklyorlar. Bunlar herkesi kör, lemi sersem sanyor. CHP ve dierleri. Sizin ittifaknz gün gibi ortada. Biz sizi sesinizden tanrz sesinizden. HDPnin nerelerde kimi desteklediini biz de biliyoruz. Kendileri zaten açkça söylüyor, AK Parti ve MHPye kaybettirecek yerlerde zillet ittifakn destekleyeceiz diyorlar ifadelerini kulland.

BAY KEMAL FETÖCÜLERN KORUMASI ALTINDA BELEDYEYE GTM

Cumhurbakan Erdoan, FETÖnün 15 Temmuz darbe giriiminde bulunduu gece Marmaristen ayrln anlatrken, 15 Temmuz gecesi ben Marmaristeydim. Tabii haber gelince eim, damadm, kzm, torunlarm buradan hareket ettik. Son ana kadar pilota nereye ineceimizi söylemedim. çok enteresan. Saat 01.15te oraya indikten sonra örendik yüzbinler Atatürk Havalimanndayd. Meerse 23.15te de Bay Kemal oraya gelmi. Bay Kemal FETÖcülerin korumas altnda, tanklarn arasnda Bakrköy Belediyesine gitmi. Utanmadan diyor ki Benim haberim olsayd ben de orada beklerdim. Sende o yürek var m ya. Olmazsn olmazsn. Sen ürkeksin, sen korkaksn, sende o yürek yok. Bak bu kadar seçime girdi. Her seçimi kaybediyor deil mi? Adam koltua acayip yapm. Dünyann hiçbir yerinde hiçbir siyasetçi bu kadar malubiyetten sonra orada kalmaz dedi.

HUSUMET BESLEYENLER BU TTFAKIN YANINDA SAF TUTUYOR

Klçdarolunu eletirip, Cumhur ttifaknn kuruluunu anlatan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, unlar söyledi:

Cumhur ttifakn 15 Temmuzdan sonra meydanlarda kurduk. 7 Austos Yenikap Bulumas, cuma akamna kadar gelmeyeceini söylemedi. Artk cuma akam tahammül edemedi, haber geldi. Yenikap ruhunu sonra reddetti. Bu i ruh meselesi. Birlik beraberlik baka bir ey. Cumhur ttifakn milletimiz istedii sürece devam ettireceiz diyoruz. Ama ben ne diyorum, Pazara kadar deil mezara kadar devam diyorum. Fakat onlar ne tür pazarlklarla bir arayla geldiklerini söylemiyor. Kandil destekliyor, teröristler destekliyor, ülkemize husumet besleyen ne kadar çevre varsa bu ittifakn yannda saf tutuyor. Üstelik zmirden Beyoluna kadar pek çok yerde öyle adaylar gösterdiler ki tam evlere enlik. Zillet ittifaknn içerisinde 12 Eylülün cellad olan babasn yere göe sdramayanlar da var. Bölücü terör destekleyenler de var. Güvenlik güçlerimiz, PKKnn tümü geleceini zillet ittifaknn baarsna baladn ortaya koydu. Ülkemizin bana çorap örmek için yllardr baarl olamayan içerdeki, dardakiler tüm umudu 31 Martta balam durumdalar. Milletimiz tüm bunlar görüyor. Onun için 31 Martta Cumhur ttifaknn rekor oyla sandktan çkacan görüyorum. Bu millet önündeki tuzaklar, arka dönen dolaplar, sinsi tuzaklar bir kez daha bozacaktr. Kesemize göz dikenlere hadlerini bildireceiz.

Ana Sayfaya Git