'Ülkenin memurunu tehdit edemezsin?'

Erdoğan: (Kılıçdaroğlu'nun bürokrat açıklaması) CHP zihniyetinin vesayet zihniyeti olduğunun açık bir itirafıdır

Haberler 18.10.2021 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun bürokratlara seslendii açklamasyla ilgili, Bu açklama, CHP zihniyetinin, vesayet zihniyeti olduunun açk bir itirafdr. Sen nasl olur da bu ülke memurlarn tehdit edersin diye konutu. Erdoan, Klçdarolunun Merkez Bankas ziyareti ile ilgisi ise Merkez Bankasnn bamszln tartyorsun. Eer bamsz olmam olsayd sana bu randevuyu vermeyebilirdi dedi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, CHP lideri Kemal Klçdarolunun bürokratlarla ilgili yapt açklamaya ilikin, Öncelikle bu açklama CHP zihniyetinin vesayet zihniyeti olduunun açk bir itirafdr. Bürokrasiyi özellikle seçilmi hükümete kar çkmaya davet etmek, vesayet çarsndan baka bir ey deildir. Tabi bu CHP zihniyetinin ilk böyle bir çlgnl da deildir. Bu hukuk d çar kamu düzenine ciddi bir tehdittir dedi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Angolann bakenti Luandaya ziyareti öncesi Atatürk Havalimannda basn toplants düzenledi. Havalimannda açklamalarda bulunan Erdoan, basn mensuplarnn sorularn yantlad. Angola ve Togoya Türkiyeden Cumhurbakan düzeyinde ilk resmi ziyaretler olmas nedeniyle seyahatimiz ayrca önem tayor diyen Erdoan, Angola Cumhurbakan Sayn Lourençonun Türkiyeyi ziyaretinden yaklak üç ay sonra yaptmz bu ziyaret ülkelerimiz arasnda yeni bir dönemin de balangc olacaktr. Görümelerde ikili ilikilerimizin tüm detaylarn etraflca ele alacaz. Ziyaretim srasnda Angola meclisine de hitapta bulunacam. Bakent Luandada gerçekletirilecek i forumu iki ülke özel sektör temsilcilerini bir araya getirecektir. kili ilikilerimizin savunma ve güvenlik boyutlarnda da önemli admlar atacaz. Bat Afrika turumuzun ikinci duranda ise Togoda olacaz. Deerli dostum Cumhurbakan Faure Gnassingbe 2014 ylndaki göreve balama törenime itirak etmiti. Son dönemde Togoyla, bakan düzeyinde gerçekletirilen karlkl ziyaretler ikili ilikilerimizde önemli bir ivme yakalanmasna vesile oldu. Luanda büyükelçiliimizi 1 Nisan itibariyle faaliyete geçirdik. Böylece Afrikadaki büyükelçiliklerimizin says 43 yükseldi. Togoda yapacamz görümelerde ülkelerimiz arasndaki ilikileri nasl daha ileri noktalara tayacamz ele alacaz. Togo Cumhurbakannn ev sahipliinde Burkina Faso Cumhurbakan Sayn Christian Kabor ve Liberia Cumhurbakan Sayn George Weah ile bir çalma yemeinde bir araya geleceim dedi.

TÜRKYE AFRKA ÜLKELER çN STRATEJK BR ORTAK

Erdoan, Afrika turumuzun son duran slam birlii Tekilat Afrika Birlii Bat Afrika ülkeleri, ekonomik topluluu Ekovaz, petrol ihraç eden ülkeler örgütü OPEC ve Ekonomik birlii Tekilat, D-8in önemli üyelerinden Nijerya tekil edecektir. Bu ziyaretimde Türkiye- Nijerya arasndaki ilikileri her boyutta nasl daha ileriye tayabileceimize ilikin kapsaml görü tesisinde bulunacaz. Nijerya, geçtiimiz yl iki milyar dolar büyüklüündeki ticaret hacmiyle sahra alt Afrikada en büyük ticaret ortamz oldu. Bu rakam 5 milyar dolar seviyesine tamay hedefliyoruz. Nijeryayla askeri, savunma sanayi ve terörle mücadele alanlarnda gelimi ilikilere sahip olduumuzu da hatrlatmak isterim.Türkiyeyle Afrikay her alanda yaknlatrmaya devam ediyoruz. Ktada gün geçtikçe genileyen diplomatik amzla 2020 yl sonu itibariyle 25 milyar dolar geçen ticaret hacmimizle Türkiye Afrika ülkeleri için stratejik bir ortak olarak öne çkyor eklinde konutu. Erdoan konumasnda , 21. yüzylda Afrika ktasnn rolünün belirleyici olaca inancyla ktayla ilikilerimizi kazan, kazan ve eit ortaklk temelinde ilerletmek istiyoruz. Afrika ülkeleriyle i birliimize asla ksa vadeli ve çkar odakl bakmyoruz. Bakalar gibi eski sömürge düzenlerini, yeni yol ve yöntemlerle devam ettirmeye çalanlardan da deiliz. Afrikal kardelerimizle birlikte baarmak, birlikte yürümek arzusundayz ifadelerini kulland.

BU AçIKLAMA TAB CHPNN VESAYET ZHNYET OLDUUNU AçIK BR TRAFIDIR

Cumhurbakan Erdoan, Afrika ziyaretine ilikin açklamalarnn ardndan basn mensuplarnn sorularn yantlad. Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Klçdarolunun bürokratlarla ilgili yapt açklamaya ve Merkez Bankas ziyaretine ilikin soruya Erdoan, Öncelikle bu açklama CHP zihniyetinin vesayet zihniyeti olduunun açk bir itirafdr. Bürokrasiyi özellikle seçilmi hükümete kar çkmaya davet etmek vesayet çarsndan baka bir ey deildir. Tabi bu CHP zihniyetinin ilk böyle bir çlgnl da deildir. Bu hukuk d çar kamu düzenine ciddi bir tehdittir. Bunlar ne devlet yönetiminin, ne milli iradenin, ne de demokrasinin ne olduunu biliyorlar. Bunlardan tamamyla uzak bir yapnn maalesef tezahürü. Milletimiz Cumhurbakanl hükümet sistemi için iradesini ortaya koydu. Bu tercihin bir sebebi de vesayet düzenini kalc olarak ortadan kaldrmaktr. Hatrlayn, parlamenter sistemde bürokrasiyle seçilmi irade arasnda hep çatmalar olurdu. CHP zihniyeti her zaman bürokrasiyi, seçilmi iradeyi snrlandracak bir enstrüman olarak kulland. Bundan artk milletçe de bktk. Milletimiz de bütün bunlardan bkt içindir ki bakanlk sistemini tercih etti. Yeni sistem ise bürokrasinin siyaset yapmasnn. Millet hilafna adm atmasnn önüne geçti. Yeni sistem bürokrasisinin siyasi olma özelliini ortadan kaldrd ve bürokrasiyi gerçek anlamda idari bürokrasi haline getirdi dedi.

TÜRKYE BR HUKUK DEVLETDR

Erdoan, CHPnin özlemini çektii vesayet düzeninin defterini çoktan dürdük. Bay Kemalin heves ettii vesayet günleri artk geride kald. Bo heves. Dier taraftan Türkiye bir hukuk devletidir. Bunu Bay Kemale hatrlatyorum. Buras bir hukuk devletidir. Bir kabile devleti deildir. Bay Kemalin adeta oyun oynad bir alanda deildir. unu bilmesi lazm heves ettiiniz günler ki vesayet günleridir ki onlarda geride kald. Cumhurbakanndan en alt düzeydeki memuruna kadar herkes görevini hukuka uygun yapmak mecburiyetindedir. Ayn mecburiyet tüm siyasetçiler ve elbette muhalefet mensuplar içinde geçerlidir. Klçdarolunun kamu görevlilerine yönelik bu tehdidi siyasi garabetini bir kenara braktm ayn zamanda açkça bir suçtur. Sen nasl olur da bu ülkenin memurlarn tehdit edersin? Bir taraftan kalkyorsun öretmenleri tehdit ediyorsun, bir taraftan memurlar tehdit ediyorsun. Yeri geliyor polisi, yeri geliyor yargy tehdit ediyorsun. Sen kimsin ya? Böyle bir eyi nasl yaparsn? Bugüne kadar AK Parti zihniyetinden u 19-20 yl içerisinde böyle bir ey duydun mu? Yerel seçimlerde i bana geldiniz, belediyeleri boaltyorsunuz. Bütün bunlar olurken AK Parti iktidar elindeki gücü size kar bu ekilde düündü, böyle bir adm att m? Hayr. Klçdarolunun kamu görevlilerini hatta genel olarak milletimizi ilk tehdidi de bu deildir. imdi bir de tarih veriyor. Pazartesiden itibaren bu ülkede memurlarn vay haline. Hadi bakalm. Göreceiz. Ne yapacan göreceiz ifadelerini kulland.

BU ALAN BO DEL

Bu alan bo deil ifadelerini kullanan Erdoan, Bu ülkede memurunun, hakiminin, polisinin, öretmeninin bütün bunlarn haklarn savunan bir iktidar vardr. Merkez Bankasnn bamszln tartyorsun. Merkez Bankas Bakan sana randevuyu verdi mi? Randevu istediin gün sana randevu verdi mi? Eer bamsz olmam olsayd sana bu randevuyu vermeyebilirdi. te bamsz olduu içindir ki sana randevuyu, randevuyu istediin gün verdi. Yalan yanl açklamalarla da ziyaretten çktktan sonra medyay kandrmaya kalkyorsun. Halk kandrmaya kalkyorsun. Verdiiniz rakamlar batan aa yalan yanl ve utanmadan, sklmadan böyle bir ziyareti gerçekletirdiini de ifade ediyoruz eklinde konutu. Türk siyaseti adna dorusu ben de üzüntü duyuyorum diyen Erdoan Koronavirüse bile çare bulma aamasna gelen tp ilminin bu zatn acnas haline de bir çözüm gelitireceine inanyorum. Türkiyenin üstelik de dünyann içinden geçtii u kritik günlerde bu tarz ykm siyasetine deil eser ve hizmet siyasetine ihtiyac vardr dedi.

ANKETLERLE MLLETE PSKOLOJK OPERASYON çEKME çABALARI HER ZAMAN OLMUTUR

Yaplan seçim anketleri ile ilgili soruya Erdoan, Son dönemde ortaya atlan anketlerin kimler tarafndan ne amaçla yapld ortada. Yani bu tür anketlerde, manipülasyonlardan ciddi manada bktk.Gerçekçi anketler bunlarn manipülasyonlarn tamamyla ayaklar altna alacak anketlerdir. Anketlerle millete psikolojik operasyon çekme çabalar her zaman olmutur. Biz bunlardan bktk. Bunlara da alz. Kamuoyu aratrma ve anket irketlerine benim güvenimin kalmadn daha önce de açklamtm. Son seçimlerde sonuçlar brakn, bileni yakn tahminde bulunan irket bile çkmad. Birçok anket irketi bu iin ticaretini yapar hale geldi. çaltklar partinin beklentilerine göre de ortaya sonuçlar çkardlar. Yalan terörü, alg operasyonlar ve kii kurum suikastleriyle AK Partiye ve hükümetimize saldran kesimler imdi de anketlerle alg operasyonlarna devam ediyorlar. Cumhur ttifakn ellerinden geldiince küçük göstermenin gayreti içerisinde bulunuyorlar eklinde yantlad.

ÖDEMELER KARISINDA AMERKANIN BÖYLE BR TEKLF SÖZ KONUSU OLDU

ABDden 40 adet F-16 satn almak için talepte bulunulmasna ilikin soruya Cumhurbakan Erdoan ,Bu konu F-35 konusuyla balantl bir konu. Yani bizim böyle bir durumumuz söz konusu deil. Ama bizim 1 milyar 400 milyon dolar F-35 için yapm olduumuz ödeme söz konusu. Bu ödemeler karsnda Amerikann böyle bir teklifi söz konusu oldu. Bununla ilgili olarak da biz ülkemizin savunma ihtiyaçlarn gidermek için ne gerekiyorsa hangi admlar atmamz gerekiyorsa bu admlar da atalm dedik ve bugünün devamll içinde özellikle sava uça filomuzu her zaman hazr ve modern duruma getirmek için çalmalarmz sürdürüyoruz. Bunlarla ilgili elimizdeki F16larn modernizasyonundan tutunuz da, yeni ilave F-16 almak suretiyle filomuzu daha da gelitirelim gayreti içerisindeyiz. F-35 program kapsamnda bu verilen parann da adeta bir ödemesini geriye borçlandrdmz için almamz gerekiyor. Görümelerimizde bu konuyu bizler dile getiriyoruz. Sorunun çözümü için de diyalou önemsiyoruz diye yant verdi.

EN KISA ZAMANDA NALLAH TURKOVAC çIKIYOR

Erdoan, Turkovac ile ilgili soruya da nsanlk çok büyük bir imtihan veriyor. Türkiye elindeki mevcut kt imkanlar ile de olsa her türlü destei dünyann neresinden kendisine talep gelmise vermitir, vermeye devam ediyor. Az gelimi ülkeler salgna kar ne yazk ki kaderine terk edildi. Türkiye olarak böyle bakamayz. Elimizden gelen her türlü destei bugüne kadar nasl verdiysek vermeye devam edeceiz. Biz en ksa zamanda inallah Turkovac çkyor. Biz Turkovacla da kimseye sansür uygulama veyahut engel çkarma yoluna gitmeden gönüllülük sürecini atktan sonra elimizden gelen destei her yere vermeye çalacaz. u ana kadar 159 ülke ve 12 uluslararas kurulua tbbi ekipman ve malzeme yardmnda bulunduk. Maske konusunda çok açk, net desteimizi sürdürdük. Bu ülkeler arasnda Afrika ülkeleri çounlukta olmutur dedi. Basn toplantsnn ardndan Cumhurbakan Erdoan beraberindeki heyetle birlikte uçakla Luandaya hareket etti. Erdoann Afrika ziyareti 4 gün sürecek. Angolann ardndan Togo ve Nijeryaya ziyaretlerde bulunulacak.

Ana Sayfaya Git