Usal, önceliğimiz Kürt meselesidir

CHP Milletvekili Adayı Usal, "İlk önceliğimiz daha demokratik bir ortamda yaşamak için OHAL’in kaldırılması olacak. İkinci önceliğimiz Kürt sorununun çözülmesi. Bu kapalı kapılar ardında konuşulacak bir şey değil dedi.

Haberler 28.05.2018 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakr milletvekili adaylar düzenlenen iftar yemekli programda tantld.

Bir düün salonunda düzenlenen aday tantm ve iftar yemeine çok sayda partili katld.

Kuran Kerim tilavetinin ardndan CHP Diyarbakr l Bakan Mehmet Sayn ve beraberindeki partisinin 7 Diyarbakr milletvekili aday salondaki yerlerini ald.

25 HAZRAN SABAHI

l Bakan Sayn, 25 Haziran sabahna büyük bir zaferle uyanacaklarna olan inancn paylaarak, balad. CHPnin demokrasi ve insan haklarn savunduunu aktaran Sayn, 25 Haziran sabah uyandmzda önümüzde 2 yol çkacak. Birincisi ya parlamenter demokratik sisteme tekrar geri dönü olacak veya ikinci olarak tek adam rejimi olacak. Biz demokrasi ve insan haklarn savunan, hukuku, birliktelii, bölümeyi savunan CHP olarak, tüm muhalif partilerle birlikte bir aylk sürede seçimimizi yapp, 25 Haziran sabah büyük bir zaferle uyanm olacaz dedi. Saynn konumasnn ardndan CHP Diyarbakr milletvekili aday olan 7 kii alklar eliinde kendini tantt.

CHP Diyarbakr 1. sra milletvekili aday mimar Mahmut Aziz Usal, Söz haberin sorularn yantlad.

Diyarbakrda nasl bir siyasi tablo görüyorsunuz? eklindeki soruyu Usal, kentteki bütün siyasi partilerin listelerinin hepsinin yerlerde olduunu belirterek, Açk ve net kimse bu listelerden memnun deil. nallah bunu avantaja çevirerek, Diyarbakrda 2 milletvekili çkaracamza inanyoruz eklinde cevaplad.

DEMOKRATK BR ORTAM

CHP iktidarnda Dou ve Güneydou Anadolu Bölgesine 135 fabrika açlacan ifade eden Usal, öyle konutu:

Tabi ki zor bir bölgede yayoruz. Kendi sorunlarmz var. lk önceliimiz daha demokratik bir ortamda yaamak için OHALin kaldrlmas olacak. kinci önceliimiz Kürt sorununun çözülmesi. Bu kapal kaplar ardnda konuulacak bir ey deil. Biz istiyoruz ki meclisteki 600 milletvekilinin veya bunlarn temsilcileriyle tartarak, bizim hükümetimiz zamannda çözülmesini istiyoruz. Sonrasnda ise bölge ekonomisi. Genel bakanmz açklamada bulundu. Dou ve Güneydou Anadolu Bölgesinde 135 kamu yararna fabrika yaplacak. Böylece inallah bölgemizde 220 bin kiiye istihdam hedefliyoruz. Sonrasnda ise gençlerimiz ve eitim, bunlar çok önemli. Üniversite çana kadar bütün gençlerimizi kaliteli ve nitelikli bir eitim almalarn istiyoruz.

Ana Sayfaya Git