Uygun ittifakta yer alabiliriz!

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Batman'da basın toplantısında konuştu "An itibarıyla herhangi bir ittifak ile veya herhangi bir parti ile sözleşmiş değiliz. Kimseye verilmiş bir sözümüz ve anlaşmamız yok. Şartlar oluşursa ilkelerimize uygun bir ittifak içerisinde yer alabiliriz"

Haberler 17.02.2022 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR Genel Bakan Zekeriya Yapcolu, An itibaryla herhangi bir ittifak ile veya herhangi bir parti ile sözlemi deiliz. Kimseye verilmi bir sözümüz ve anlamamz yok. artlar oluursa ilkelerimize uygun bir ittifak içerisinde yer alabiliriz. dedi.

Memleket Gezileri program kapsamnda Batmanda bir kafede düzenlenen basn toplantsnda konuan Yapcolu, toplumun farkl kesimleri ile görütüünü söyledi.

Yapcolu, temel gda maddelerinde yüzde 7lik KDV indirimi uygulamasnn yürürlüe girmesine ilikin, Dünden beri elektrik faturalarnda da bir KDV indirimi olacak m diye konuuluyor. Bandan beri sadece gda veya elektrik fiyatlaryla ilgili deil genel anlamda Türkiyenin 1980li yllardan beri takip ettii vergi politikalarnn yanlln dile getiriyoruz. diye konutu.

Türkiyede KDV uygulamasnn balamasyla dolayl vergilerin paynn toplam vergi gelirleri içerisinde yükseldiini dile getiren Yapcolu, sözlerini öyle sürdürdü:

Son 40 yln ortalamasna bakldnda toplanan her 3 lira verginin 2 liras dolayl vergilerdir. Gelen her vergi kalc oldu ve u anda insanlarmzn harcarken ödedii vergilerle kamu maliyesi dönüyor. Bu, gelir dalmndaki adaletsizliin gittikçe daha fazla büyümesi, verginin dar gelirlinin srtnda olmas demektir. Vergiler konusunda hükümete önerilerimiz udur; sadece gda maddelerindeki KDVyi yüzde 8den yüzde 1e indirmek yetmez, gda bata olmak üzere bir insann hayatn devam ettirebilmesi için ihtiyaç duyduu her bir madde, elektrikte buna dahildir, bunlar tamamen vergiden arndrlmaldr. Herhangi bir ürün satldnda dorudan doruya tüketiciye yüklenen bir vergi yerine o mal üreten kiinin elde ettii kazançtan ya da servet sahiplerinin biriktirdii servetten vergi alnmaldr. Herkes gücüne göre vergi vermeli.

ARTLAR OLUURSA LKELERMZE UYGUN BR TTFAK çERSNDE YER ALABLRZ

Gazetecilerin, Herhangi bir ittifakta yer alacak msnz? sorusu üzerine Yapcolu, hükümetin, seçimin 2023 ylnn haziran aynda yaplacan belirttiini kaydetti.

Yapcolu, Baz muhalefet partileri de srarla hemen sanda gidilmesi gerektiini söylüyor. Seçim, zamannda yaplabilir mi, elbette bu bir ihtimal. Ama seçimin öne çekilmesi de mümkün. An itibaryla herhangi bir ittifak ile veya herhangi bir parti ile sözlemi deiliz. Kimseye verilmi bir sözümüz ve anlamamz yok. artlar oluursa ilkelerimize uygun bir ittifak içerisinde yer alabiliriz. sözlerini sarf etti.

Muhalefet partilerinin yaplan icraatlara yaklamna ilikin de deerlendirmede bulunan Yapcolu, ktidarda olan kii veya parti kim olursa olsun, toplumun sorunlarn çözmek için orada. Bizim anlaymza göre muhalefet de sadece iktidar eletirmekle yetinmemeli. Bizim muhalefet anlaymz böyle deildir. Biz, iktidarn yapm olduu yanllar eletiririz ama dorusunun ne olduunu da yannda söyleriz. Biraz önce vergi politikalaryla ilgili söylediimiz gibi. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git