Vali İmamoğlu'nu suçladı, CHP'den yanıt geldi

Ordu Valisi Seddar Yavuz, CHP milletvekillerinin refakat ettiği Ekrem İmamoğlu'nun VIP girişinden geri çevrilmesini ve üzerinin dedektörle aranmasını savundu. Yavuz, İmamoğlu hakkında yasal işlem de başlatacaklarını duyurdu.

Haberler 07.06.2019 - 12:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Valiye yant veren CHP Genel Bakan Yardmcs Seyit Torun ise mamolu benim misafirim olarak VIPten yolculuk yapabilir. Bizim heyetimize dhil herkesin VIPe girme hakk vardr. AKP ilçe bakanna bile uygulanmayan kural, mamoluna uygulanyor. Vali, AK Parti il bakan gibi gelen talimatlar uyguluyor dedi.

Millet ttifaknn aday Ekrem mamolu, Karadeniz mitinglerinin ardndan stanbula dönmek üzere gittii Ordu-Giresun Havalimannda, VIP uygulamas yapld. Ailesiyle birlikte CHP milletvekillerinin heyetinde yer alan mamolu, VIP giriine geldiinde, içeri alnmad. Bu srada ksa süreli tartma yaanrken, mamolu, Ordu Valisi Seddar Yavuzun talimatyla geçilerine izin verilmediini ifade etti.

VALLK: VIPTEN GEçME TEEBBÜSÜNDE BULUNDU

Konunun medyaya yansmasnn ardndan yazl açklama yapan Vali Yavuz, uygulamay savundu, mamolu hakknda suçlamalarda bulundu.

Ordu Valiliinden yaplan açklamada öyle denildi:

çaramba günü saat 20.00 sralarnda CHP stanbul Büyükehir Belediye Bakan Aday Ekrem mamolunun özel uçakla Ordu-Giresun Havalimanndan stanbula seyahat edecei bilgisi üzerine güvenlik açsndan gerekli tüm tedbirler alnmtr. Ayn gün saat 22.20 sralarnda konvoy eliinde havalimannn VP otoparkna giri yapan CHP Genel Bakan Yardmcs Seyit Torun, Ekrem mamolu ve kafiledekiler araçlarndan inerek, VIP giri kapsndan terminal binasna giri yapmak istemilerdir. Bu teebbüs üzerine, Havaliman Mülki dare Amirliine bildirilen 14 kiilik Uçak Yolcu Manifestosunda (Ekrem mamolu, Neslihan mamolu, Hasan mamolu, Hava mamolu, Murat Ongun, Fatih Kele, Veysel Tademir, Zilan Karakurt, Onur Günal, Gülah nce, çalar Güner, rem ahin Seles, Sedat Sarp) VIP salonunu kullanma hakkna sahip kii olmad, kendilerine ifade edilmitir.

VIP salonunu kullanma konusunda srarc olan CHP Genel Bakan Yardmcs ve Ordu Milletvekili Seyit Toruna, l Emniyet Müdür Yardmcs Gencer Bayram tarafndan Milli Sivil Havaclk Güvenlik Programnda yer alan VIP Salonlarndan sadece Personel ve Prensipler Genel Müdürlüünce bildirilen listede belirtilen makam sahipleri yararlanr hükmü hatrlatlarak, kendilerine Ekrem mamolu ve beraberindekilerin rical listesinde bulunmadklarndan VIP salonuna alnamayaca belirtilmitir.

BU VAL TAM BR T DED

Bu izahat ve ikazlara aldrmayan Ekrem mamolu ve beraberindekiler, VIP salonu kapsnda görev alan polis memurlarna mukavemet etmek ve onlar itmek suretiyle VIP salonunu igal etmilerdir. Bu esnada aprona çk kaps önünde gerekli önlemler alnm olup, grubun aprona çkmasna izin verilmemitir. Aprona çkmasna izin verilmeyen grup, tekrar VIP otoparka yöneldii esnada, VIP salonu içerisindeyken Ekrem mamolu kendisine refakat eden polislere hitaben Bu vali tam bir it ifadesini kullanmtr.

ÜZERN DEDEKTÖRLE ARATMAK STEMED

Grup, daha sonra iç hatlar gidi terminaline yönelmi ve bu noktaya geldiklerinde, gruba sivil havaclk prosedürü gerei dokunulmazl bulunan milletvekili hariç dier ahslarn kap dedektörlerinden aranmak suretiyle geçmeleri gerektii hatrlatldnda, ahslar bu ikazlara da aldrmayarak, hepsi birden aranmadan geçmek istemilerdir. Bu esnada CHP Genel Bakan Yardmcs ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, polis memurlarna hitaben Tayyipin uaklar bunlar. Haysiyetsizler, erefsizler diyerek, hakarette bulunmutur.

Ordu-Giresun Havalimannda yaanan olayla ilgili gerekli kamere kaytlar mevcut olup, hakaret içerikli ifadelerle ilgili yasal ilemler Valiliimizce balatlacaktr.

CHPL TORUN: MSAFRM OLARAK KULLANABLR

Ordu Valiliinin açklamasna yant, CHP Genel Bakan Yardmcs Seyit Torundan geldi. Valiyi partizanlk yapmakla suçlayan Torun, u açklamada bulundu: Vali, mamolunun VIP salonuna giriini engelledi. mamolunun hakk olmadn söylüyor. Oysa mamoluna ben refakat ediyorum. Baka milletvekillerimiz de var. mamolu benim misafirim olarak VIPten yolculuk yapabilir. Kald ki baka milletvekilleri de aramzda. Bizim heyetimize dhil herkesin VIPe girme hakk vardr. Vali, AK Parti il bakan gibi gelen talimatlar uyguluyor. Partizanlk yapyor. VIPten kimin geçip geçemeyeceiyle bile ilgileniyor.

VIPten geçilerde mamoluna yönelik uygulama, AKP ilçe bakanna bile uygulanmyor. Ordu Valisi her eyden önemlisi misafire saygszlk yapmtr. Bizde evine gelen birini kapya kadar uurlamak, kaplardan geçirmek adeti vardr. Kald ki mamolu ile özel uçakta ben de olacaktm. mamolu benim misafirim, bana refakat eden bir özel uçak yolcusu idi. Yannda annesi ve babas var. Vali misafirlerimize büyük saygszlk etmitir.

TEK BAINA ALACAI BR KARAR DEL

Valinin tek bana mamolunu VIPe aldrmamak gibi bir karar olamaz. Vali kendisine verilen talimat uygulamtr. mamolunun Ordu, Giresun ve Trabzon bayramlamalar birilerini fena halde rahatsz etti. mamoluna her türlü zorluk çkarmak gerekiyordu ve ellerinden gelen her eyi denediler. Orduda VIPe alnmamak da buna dhildir. stedikleri kadar VIPe almasnlar, mamolu tüm Türkiyenin kalbine girmitir. mamoluna bütün kaplar açktr. ehrimizi temsil eden valinin öncelikle bunu bilmesi sonra da devlet adamlnn ne olduunu hatrlamas gerekiyor.

Ana Sayfaya Git