..Ve Ak Partide Milat!

AK Parti'de "Yeni Atılım Dönemi; Demokrasi, Değişim, Reform" sloganıyla düzenlenecek 3. Olağanüstü Büyük Kongre'nin hazırlıkları tamamlandı

Haberler 21.05.2017 - 12:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Partide, 3. Olaanüstü Büyük Kongrede, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann 998 gün aradan sonra yeniden genel bakanla seçilmesiyle Yeni Atlm Dönemi balayacak.

AK Partide, 21 Maysta Ankara Spor Salonunda yaplacak 3. Olaanüstü Büyük Kongre için hazrlklar tamamland.

1 Maysta Genel Bakan ve Babakan Binali Yldrmn bakanlnda toplanan partinin en üst karar alma organ Merkez Karar ve Yönetim Kurulunda (MKYK) 3. Olaanüstü Büyük Kongrenin, 21 Maysta yaplmas kararlatrld.

AK Parti 1. Olaanüstü Büyük Kongresi ile 27 Austos 2014te partiye veda eden Cumhurbakan Erdoan, 16 Nisanda yaplan halk oylamasyla gerçekleen anayasa deiikliinin ardndan 2 Maysta kurucusu olduu partiye yeniden üye oldu.

Kurulduu 14 Austos 2001den bugüne kadar 5 olaan, 2 olaanüstü kongre süreci geçiren AK Partide, 3. Olaanüstü Büyük Kongre dierlerinden farkl olacak. Cumhurbakan Erdoann, yeniden genel bakan olaca kongreyle Türkiyede cumhurbakanl hükümet sistemine geçite önemli bir adm daha atlm olacak.

Kongrede yalnzca genel bakanlk seçimi yaplmayacak, ayn zamanda Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) da yeniden ekillenecek, parti tüzüünde baz deiiklikler de yaplacak. Parti tüzüünde yaplacak deiikle genel bakan vekillii getirilecek.

- Davetiyelerde Yldrm imzas

Kongre için baslan davetiyelerde Genel Bakan ve Babakan Binali Yldrm imzal, Partimizin 3. Olaanüstü Büyük Kongresine terifleriniz bizleri onurlandracaktr. mesaj yer ald. Kongreye, siyasi parti temsilcileri, önceki dönem milletvekilleri, AK Partinin kuruluundan bugüne görev yapan il bakanlar, sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri, engelli vatandalar, ehit ve gazi ailelerinin yan sra yabanc temsilciler de davet edildi.

Türkiye genelinden, 60 binin üzerinde katlmc, bin 500 otobüsle Ankaraya gelecek. Kongrenin yaplaca Ankara Spor Salonuna giriler, sabahn erken saatlerden itibaren balayacak.

Kongreyi, yerli ve yabanc basn kurulularndan 600 civarnda gazeteci takip edecek.

- Bin 470 delege oy kullanacak

AK Parti Tüzüüne göre, kongrede seçilmi delegelerin dnda, genel bakan, MKYK üyeleri, Merkez Disiplin Kurulu (MDK) bakan ve üyeleri, üyelii devam eden parti kurucular ile partili bakan ve milletvekilleri kongrenin tabii delegeleri olarak oy kullanacak. Partideki çalma gruplar, kongreye katlacak delege saysnn tespiti için çalmalarn sürdürüyor. 3. Olaanüstü Büyük Kongrede, yaklak bin 470 delegenin oy kullanmas bekleniyor.

- Kongre sloganlar

AK Partide, geride kalan 16 ylda yaplan olaan ve olaanüstü kongreler için ayr ayr sloganlar üretildi. Bu kapsamda, 12 Ekim 2003teki 1. Olaan Büyük Kongre, Her ey Türkiye için, bu k sönmeyecek sloganyla düzenlenirken, 11 Kasm 2006da gerçekletirilen 2. Olaan Büyük Kongrenin slogan Türkiyenin partisi, Türkiyenin lideri olarak belirlenmiti.

3 Ekim 2009da yaplan 3. Olaan Büyük Kongrede Biz birlikte Türkiyeyiz, 30 Eylül 2012deki 4. Olaan Büyük Kongrede Büyük millet, büyük güç, hedef 2023 slogan kullanlrken, AK Partinin 27 Austos 2014te yaplan 1. Olaanüstü Büyük Kongresinin slogan Hep birlikte yeni Türkiye olmutu.

12 Eylül 2015te düzenlenen 5. Olaan Büyük Kongresi için lk günkü akla slogan seçilirken, 22 Mays 2016da yaplan 2. Olaanüstü Büyük Kongre Kutlu Yürüyüe Devam sloganyla düzenlenmiti.

- AK Partide yeni dönem

AK Partide, 3. Olaanüstü Büyük Kongre için de özel slogan hazrland. Yeni Atlm Dönemi; Demokrasi, Deiim, Reform sloganyla düzenlenecek kongre, partide yeni dönemin balangc olacak. Olaanüstü kongre için Salam rade, Kurucu Lider, Salam rade, Güçlü Türkiye, Deiimin Lideri, Milletin Partisi, Kurucu Liderle Tam Yol leri sloganlar da kullanlacak.

27 Austos 2014te yaplan 1. Olaanüstü Büyük Kongrede genel bakanlk koltuunu Ahmet Davutoluna brakan Erdoan, 21 Maystaki kongrede, 998 gün sonra yeniden AK Parti Genel Bakanln üstlenecek.

22 Mays 2016da yaplan 2. Olaanüstü Büyük Kongre ile genel bakanla seçilen Babakan Yldrm, 364 gün genel bakanlk yapm olacak.

AK Partide dört dönem genel bakanl yürüten Cumhurbakan Erdoann, yeniden genel bakanla seçilmesinin yalnzca partiye deil Türkiyeye de yeni bir heyecan getirecei kaydediliyor.

Ana Sayfaya Git