Ve beklenen CHP istifası!

Muharrem İnce’nin Memleket Hareketi’ne katılacağı iddia edilen CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel, TBMM’de yaptıkları ortak açıklama ile partiden istifa ettiklerini duyurdu. Üç milletvekili yol haritasına ilişkin soru almadı.

Haberler 30.01.2021 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Üç milletvekili TBMMde dün düzenledikleri basn toplantsnda istifa ettiklerini açkladlar. çelebi, tutukluluk günlerinden milletvekili olduu döneme kadar yaadklarn anlatt. çelebi öyle dedi;

PARTDE OLMAYAN ÜLKEYE VAAT EDLEMEZ

Partide olmayan ülkeye vaat edilemez dedik. Partiyi birinci parti yapmak için çabalayalm dedik. Özgür Özel ile yaptmz görümelerde görülerimizi sunduk, çabalarmz sonuçsuz kald. Vefann küçüü insana, vatann büyüü vatana, millete ve Atatürkedir. Her aamada birçok uyarda bulunduk, ama CHP yanllar düzeltmek bende bozguncu bir ruh görmeyi tercih ettiler. Yok saymak istediler. ktidarn çöplüünde yeni dostlar ararken, partili evlatlarn dlayan CHPye geldik. Atatürk demekten imtina eden CHPye geldik. Hem demokrasi vaat edip hem itaat eden anlayn hakim klanlara, Atatürkü soykrmc olarak gören HDPye ses çkaramayan yöneticilere, Atatürk ile ordu ile milli deerlerimiz ile ilgili hadsizce konuan danman bozuntulara ses çkaramayan kimi vekillere, kumpaslarla dizayn edilmi kurultaylara, fikir özgürlüünün kalesi partiden parti yönetiminden farkl düüneni ötekiletiren CHPye geldik

BEN MLLETN VEKL OLARAK

Burada ben tercih yapmyorum. Saydm ifadeler sizin tercihlerinizdir. Silivride teslim olmamtm imdi de olmuyorum. Bam kaldryorum diyerek tepki gösteren çelebi öyle dedi; Beni milletin vekillii ile onurlandrdnz için teekkür ederim. Yanllar görüp susabilirdim. Bunu kendime yaktramam. Makam ve mevkiler onlar için her eyi göze alanlara kalsn. Ben halka vekillik yapmaya geldim. Sindirilmeye veya susturulmaya deil. Sönerek yok olmayacam. Yanmaya varm. Sen yanmasan, ben yanmasam, nasl çkar karanlklar aydnla? Eksik parti içi politika uygulamalar, ötekiletirme, çkarclk nedeniyle partiden istifa ediyorum.

HDP YÖNETMYLE SINIR KOYULMASI

Yalova Milletvekili Özcan Özel de Önerilerimiz srasyla; Atatürk ile sorunu olanlarn görevden alnmas, 10 Aralk hareketine geçit verilmemesi, büyük CHP için birliin salanmas. Birinci parti olmas için çaba harcanmas. HDP yönetimiyle snr koyulmas. Kurucu deerler ile 10 Aralk tarihli mektubumuzu deerlendirilmesi. Önerilerimize hiçbir yant gelmemesiyle bu açklamalar yapma zarureti domutur. Ben partimin içinde kalarak güzel ülkemin eline, beline diline sahip çktm. 25 yl akn süredir, CHPnin iktidar olmas için var gücümle çaltm. Israrlarmza ramen birliktelii salayamadk. Partimizden istifa ediyorum diye konutu.

HDP HARIçINDA ALKILANAN KONUMA

Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, Düüncelerimiz hiç ciddiye alnmad. 8 Aralk 2020de HDP hariç tüm gruplarn alklad bir konumayla uyardm. Ne pahasna olursa olsun iktidarda kalmak ve iktidar alabilmek için deil, tek çkar yol Türk Milleti ittifakdr dedim. Karabük milletvekili olarak halkmzn tümüne sayg ve sevgilerimizi sunuyorum diyerek istifa ettiini açklad.

Üç SAYFALIK ELETR MEKTUBU

Mehmet Ali çelebi ile Hüseyin Avni Aksoy, CHP Genel Bakan Kemal Klçdardoluna CHP yönetimine ilikin eletirilerini üç sayfalk bir mektup göndererek eletirmiti. Kemal Klçdarolu, geçtiimiz sal günü grup toplantsnn ardndan Mehmet Ali çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ile Yalova Milletvekili Özcan Özeli makamnda kabul etmi, Mehmet Ali çelebi, istifa edecek misiniz sorusuna hayr yant vermi ve Daha önce partimizin iktidara gelebilmesi için söylediimiz eyler vard mektupta, görü ve önerilerimizi burada kendisiyle bizzat görütük, ifade ettik o kadar diye eklemiti.

çelebi, Aksoy ile Özelin istifas ile CHPnin Meclisteki sandalye says 138den 135e dütü.

Ana Sayfaya Git