Vekillikleri düşürüldü!

CHP'li Berberoğlu, HDP'li Güven ve Farisoğulları'nın milletvekilliği düşürüldü

Haberler 05.06.2020 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP stanbul Milletvekili Enis Berberolu ile HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve HDP Diyarbakr Milletvekili Musa Farisoullarnn milletvekillii düürüldü.

TBMM Genel Kurulunda, CHPli Berberolu, HDPli Güven ve Farisoullar hakknda mahkemelerce verilen, kesinlemi cezalara ilikin Cumhurbakanl tezkereleri okunarak bilgiye sunuldu. Anayasa gereince, Genel Kurulda okunan tezkerelerin ardndan Berberolu, Güven ve Farisoullarnn milletvekillii dütü.

VEKLLKLER DÜÜRÜLDÜ

CHP stanbul Milletvekili Enis Berberolu, stanbulda yargland davada, siyasi ve askeri casusluk maksadyla devletin güvenlii veya iç veya d siyasal yararlar bakmndan gizli kalmas gereken bilgilerini açklamak suçundan 5 yl 10 ay hapis cezas almt.

HDP Diyarbakr Milletvekili Musa Farisoullar, Diyarbakr 2. Ar Ceza Mahkemesinde yargland davada, silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 9 yl, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ise yine ayn mahkemece ve ayn suçtan 6 yl 3 ay hapis cezasna çarptrlmt. Berberolu, Farisoullar ve Güvenin cezalar, Yargtay 16. Ceza Dairesince onanmt. Böylece CHPnin milletvekili says 139dan 138e, HDPnin milletvekili says 60tan 58e dütü.

KILIçDAROLU YORUMU

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, sosyal paylam sitesi Twitter hesabndan, partisinin stanbul Milletvekili Enis Berberolunun milletvekilliinin düürülmesine ilikin açklama yapt. Klçdarolu, Enis Berberolunun milletvekilliinin düürülmesi, içinde yaadmz 20 Temmuz sivil darbe sürecinin bir sonucudur, millet iradesinin yok saylmasdr. Adaleti, hakk ve hukuku salamak için demokrasi mücadelesine devam edeceiz ifadesini kulland.

CEZAEVNE GRECEK

Parti Genel Merkezinde düzenledii basn toplantsnda, önümüzdeki günlerde kalan 18 aylk cezam yatmak üzere cezaevine teslim olacam ifadesini kullanan Berberolu, unlar kaydetti:

Zaten çktm günden itibaren bu bir teneffüs dediim için, bu karar bana hiçbir ekilde sürpriz olmad, aknlk yaratmad. çünkü Türkiyede benim çktm günden bugüne demokrasi koullarnda herhangi bir düzelme yok. Dolaysyla bana da isabet edecek bir demokrasi piyangosu beklemek fazla safdillik olurdu. Bu açklamay CHP Genel Merkezinde yapyorum. Zaten Genel Bakanmzn geçen hafta ifade ettii üzere, demokrasi için bedel ödenecekse bu bedeli önce CHPliler öder. Ben de bu bilinçteyim ve bu vicdan rahatl içinde, Mecliste yaptklarm ve yapamadklarmdan dolay hepinizden helallik istiyorum. 5 yl müddetle belki siyaset yasa uygulanaca için karnzda olamayabilirim ama bilin ki her zaman CHPliyim, CHPde kalacam.

Ana Sayfaya Git