(Video) Dikkat çeken adaylar

Milletvekili aday listelerinde sanat ve spor dünyasından bir çok isim yer aldı. Bazı aile üyelerinin farklı partilerden seçime girmesi ise dikkat çekti.

Haberler 10.04.2023 - 15:36 Son Güncelleme : 22.04.2023 - 00:15

Yüksek Seçim Kuruluna sunulan listelerde, aynı ailelerden isimlerin, farklı partilerden aday gösterilmesi dikkat çekti. MHPnin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeşin iki çocuğu farklı partilerden aday oldu. Yıldırım Tuğrul Türkeş AK Parti Ankara 1. Bölge 1. sıradan, Ayyüce Türkeş ise İYİ Parti Adana 1. sıradan aday gösterildi.

Geçen seçimde olduğu gibi bu seçimde de Diyarbakırda Ensarioğlu ailesinden isimler karşı karşıya gelecek. Kuzenler Galip Ensarioğlu AK Partiden, Vejdin Ensarioğlu ise İYİ Partiden milletvekili adayı oldu. Vejdin Ensarioğlunun babası Salim Ensarioğlu ise İYİ Partiden İstanbul 2inci bölge 2. sıradan aday gösterildi. Listelerde spor dünyasından isimler de dikkat çekiyor. Eski futbolcu ve teknik direktör Ünal Karaman, İYİ Parti Konya 1. sıra adayı. Depremin ardından yaptığı çalışmalarla ön plana çıkan eski milli futbolcu Gökhan Zan da Hataydan 2. sırada.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git