(Video) Erdoğan'dan 25 milyar dolarlık çıkarma

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 ayaklı Körfez seyahatinin ayrıntıları belli oldu. Bu seyahatlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kurmaylarının 25 milyar dolarlık yatırımı Türkiye'ye çekmeye çalışacağı bilgisi verildi.

Haberler 06.07.2023 - 13:45 Son Güncelleme : 06.07.2023 - 13:45

Türkiyeye yatırım aktarılmasını sağlamayı hedefleyen Erdoğan ve ekonomi kurmayları, Körfeze çıkarma yapmaya hazırlanıyor. Üç ayaklı seyahat planının ayrıntıları belli oldu. Türkiye ile Körfez ülkeleri arasında başlatılan yeni dönem çerçevesinde ekonomik ilişkiler her geçen gün daha da derinleşiyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın ilerleyen günlerde Birleşik Arap Emirliklerini (BAE) ziyaret edeceğini açıkladı. Planlanan ziyaret kapsamında bazı anlaşmalara imzaların atılması bekleniyor.

ABD merkezli Bloomberg, Erdoğanın Türkiyeye yatırım ve diğer mali kaynakları çekmek amacıyla Körfez turuna çıkacağını yazdı. BAE ziyareti konusunda her iki ülkeden delegelerin hazırlık aşamasında olduğu ve daha güçlü ekonomik bağlar üzerinde çalıştıkları belirtildi. Haberde Erdoğanın BAEden sonra Suudi Arabistana ve Katara seyahat etme niyetinde olduğu kaydedilerek Türk hükümeti, Körfez ülkelerinden 25 milyar dolarlık yatırım çekme hedefi belirledi ifadeleri yer aldı. Haberde, Erdoğanın BAE ziyareti, Şimşek ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmazın bu ülkedeki görüşmelerinin ardından geldi. ifadesi kullanıldı.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git