(VİDEO) HDP'li Semra Güzel'in milletvekilliği düşürülecek

HDP Diyarbakır milletvekili Semra Güzel hakkında 'terör örgütüne üyelik' suçlamasıyla başlatılan soruşturma sürüyor. Dokunulmazlığı kaldırılan ve hakkında yakalama kararı bulunan Güzel, hiç bir yerde bulunamadı.

Haberler 06.04.2022 - 14:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Diyarbakr milletvekili Semra Güzel hakknda terör örgütüne üyelik suçlamasyla balatlan soruturma sürüyor. Dokunulmazl kaldrlan ve hakknda yakalama karar bulunan Güzel, hiç bir yerde bulunamad.

Meclis üyelii halen devam eden Semra Güzelin vekilliinin düürülmesi de gündemde. AK Parti Grup Bakanvekili Cahit Özkan, parlamentoda milletin vermi olduu yetkiyi yerine getirmeyen milletvekili ile ilgili gerekli admlar atmaktan hiçbir zaman geri durmayacaklarn söyledi.

Özkan, Hukukun, anayasann iç tüzüün emirleri neyi gerektiriyorsa bunlar da tabii ki bizler parlamento çats altnda takibini yapacaz. dedi.

ç tüzüe göre bir milletvekilinin 1 ay içinde 5 birleime katlmad tespit edilirse Meclis Bakanl tezkere düzenliyor. Ardndan dosya, Karma Komisyonda ele alnyor

Komisyon, devamszlk sebebiyle milletvekilliinin düürülmesi yönünde karar alrsa, son sözü Meclis Genel Kurulu söylüyor. Genel Kurulda yaplacak gizli oylama sonucu 301 evet oyu çkarsa devamszlk sebebiyle vekillik düürülüyor. Bu sürecin iletilmesi için Semra Güzelin 1 ayda 5 birleime katlmadnn Bakanlk Divannca tespit edilmesi gerekiyor.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git