(Video) Kılıçdaroğlu sanık olarak ifadeye çağrıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Eski Bakan Erdoğan Bayraktar'a hakaret ettiği iddiasıyla ve milletvekili dokunulmazlığı olmadığı gerekçesiyle ‘sanık’ olarak ifadesi alınacak.

Haberler 15.09.2023 - 14:06 Son Güncelleme : 15.09.2023 - 14:06

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun, Eski Bakan Erdoğan Bayraktara hakaret ettiği iddiasıyla ve milletvekili dokunulmazlığı olmadığı gerekçesiyle sanık olarak ifadesi alınacak. Konuya ilişkin İstanbul Asliye Ceza Mahkemesince Ankara Asliye Ceza Mahkemesine talimat yazıldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, 2014 yılında söylediği sözler nedeniyle eski çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Erdoğan Bayraktara hakaret ettiği iddiasıyla kamu görevlisine alenen hakaret suçundan 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

28.Dönem Milletvekili Seçimlerinde aday olmadığı için milletvekili dokunulmazlığı bulunmayan Kılıçdaroğlunun, davanın görüldüğü İstanbul 51. Asliye Ceza Mahkemesince ifadesinin alınması için Ankara Asliye Ceza Mahkemesine talimat yazıldı.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git