Yıldırım, bir karar çıkacak!

Binali Yıldırım'dan İstanbul açıklaması: YSK zannediyorum yarından(bugünden) itibaren bir karara varacak

Haberler 06.05.2019 - 11:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti stanbul Büyükehir Belediye Bakan aday Binali Yldrm, Seçimler sonras gelien olaylar hukuki bir sürece girmitir. YSK de stanbul seçim sonuçlarna göre partimizin ve MHPnin ikayetlerini inceledi. Zannediyorum yarndan(bugünden) itibaren bir karara varacak. dedi.

Binali Yldrm, Pendik Amine Hatun Camiinde sabah namazn klmasnn ardndan basn mensuplarnn sorularn yantlayarak açklamalarda bulundu.

BÖYLE BR TALEB NE PARTMZ YAPTI NE DE BZ YAPTIK

Seçimler sonras gelien olaylarn hukuki bir sürece girdiini belirten Yldrm, unlar kaydetti: Yüksek Seçim Kurulu da (YSK) stanbul seçim sonuçlarna göre de partimizin ve MHPnin ikayetlerini inceledi. Zannediyorum yarndan itibaren bir karara varacak. Bandan beri söylediimiz birey var, tek karar merci YSKdr. Herkesin bu karara rza göstermesi gerekir. Biz bunun sonucunu bekliyoruz. Bu seçim sonras olaylar, yanllklar, olaylarla ilgili her eyi söyledik, bize düen beklemektir. Zaman zaman çeitli yorumlar yaplyor, dün bir yazar iptal edilebilir, reddedilebilir veya mamolundan alnp bir bakasna verilebilir diye. Öyle bir ey yok. Sonuçlar alnp bir bakasna verilmesi gibi sonucu yok. Tamamen yanltr. Öyle bir talebi ne partimiz ne de biz yaptk. Milletin iradesi sandkta tecelli etmitir. Vatandalarn verdii oylarn hak edilen yere gidip gitmediinin mücadelesini verdik, üzerimize düeni yaptk. Karar YSKnndr.

Yldrm, ramazan ay ve Anneler Gününün hatrlatlmas üzerine bu akam ilk teravihin yaplacan ve sahura kalklacan söyledi. Tüm vatandalarn ramazann tebrik eden Yldrm, Ramazan, rahmet, bereket aydr. nallah en güzel ekilde ihya etmeyi Allah nasip eder diye dua ediyoruz. dedi.

Yldrm, Annelerimiz, bizim her eyimiz. Cennet annelerimizin aya altndadr diyor Peygamberimiz. Genç yata annesini kaybetmi biri olarak anne hasretini herkes bilir ama ben yaayarak biliyorum. Bizi dünyaya getiren, ülkeye hizmet imkan veren eli öpülesi annelerin gününü kutluyorum. Annelerimiz evlatlarn ülkeye, millete, vatana güzel hizmet etsin diye yetitirdiler. Terörün ehit ettiklerine rahmet diliyorum. ifadelerini kulland. Açklamalardan sonra Yldrm, cemaatle kahvalt yapp camiden ayrld.

Ana Sayfaya Git