Yıldırım: Diğer tarafta yıkım ekibi var

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, 24 Haziran'da seçimlerin Türkiye'nin geleceği için çok önemli olduğunu belirterek, diğer cumhurbaşkanı adayları ve vaatlerini eleştirdi. Yıldırım, "Seçim iki taraf arasında geçiyor. Bir tarafta 'Türkiye'yi büyüteceğiz' diyenler, 'Refahı, huzuru daim kılacağız& diyenler, diğer tarafta yıkım ekibi" dedi.

Haberler 07.06.2018 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrm, Arda Dörtyol Kavanda düzenlenen mitinge katld. Burada, kalabala hitap eden Babakan Yldrm, 6-7 Ekim olaylarnda Selahattin Demirtan Kürt halkn kalkmaya çardn, Ar halknn bu çarya cevap vermediini söyledi. Yldrm, Ar benim memleketim. Köklerimin, dedelerimin yaad bu memleket bizimdir. 6-7 Ekim olaylarnda Selahattin Demirta, Kürt kardelerimizi isyana, sokaa, kalkmaya çard. Benim Arl hemehrilerim bu çarya hiç cevap vermedi. Bir tek Arl kardeim teröre, iddete bulamad. Teröristlerin hevesini kursanda braktnz. Meydanlarda hiçbir zorbaln bu milleti dize getiremeyeceini gür sesle haykrdnz. Ülkemize, geleceimize sahip çktnz diye konutu.

YASAKLARI BZ KALDIRDIK

24 Haziran seçimlerine sayl günler kaldn aktaran Yldrm, Ak Partinin Türkiyenin partisi olduunu söyledi. Bir dönem bu topraklarda Kürtçe arklarn, türkülerin yasak olduunu ifade eden Yldrm, TRT Kürdinin de kendilerinin döneminde kurulduunu hatrlatt. Babakan Yldrm, Analarn kendi çocuklaryla ana dilinde konumas yasakt. Bu yasaklar kim kaldrd. Köylerimizin, ilçelerimizin Kürtçe isimlerini serbest braktk m? Üniversitelerdeki yasaklar, engelleri kaldran, baörtü zulmünü sona erdiren kim? Özgürlüklerden, demokrasiden, insan haklarndan asla geriye dönü yok. Biz Kürt, Türk, Türkmen olmamza kendimiz karar vermiyoruz. Anamz, babamz biz seçmiyoruz. ster Kürt, ister Türk olalm, saçmzn, gözümüzün rengi farkl olabilir, ama unutmayn gözlerimizden düen damlalarn, yan rengi hep ayndr. Onun için Rabbimiz bir, kitabmz bir, peygamberimiz bir. Biriz, beraberiz, kardeiz, biz birlikte Türkiyeyiz dedi.

FZANA GDERLERSE, GDECEZ

Ar ve Türkiyeye yaplan yatrmlar anlatan Babakan Yldrm, konumasnda halk Kürtçe selamlad. Yldrm öyle devam etti:

Baz emperyalistler, Kürtler için bir devlet kurmaya kalkyorlar. Suriyede, Irakta Kürtlere devlet kuracaklarm. Kürtler de, Türkler de bin yldr Anadolu topraklarnda beraber, kardeçe yayorlar. Kimse Kürtlere, Türklere devlet kurma küstahlnda bulunmasn. Her vatandamzn isteine, talebine kulak verdik. Her ehrimize ay yldzl, bayramz dalgalandrarak gidebiliyor muyuz? Terörden temizlendi mi? ehir merkezleri terörden temizlendi mi? Terörün izlerini tamamen ortadan kaldracaz. Bölgeye yönelik hizmetler terör örgütü sürekli engellemeye çalt. Kalknmamz geciktirdi. Açla, yoksullua bölgeyi mahkm etmeye çaltlar. Ama benim Arl hemehrimlerim bunlara prim verir mi, bu alçaklara frsat verir mi? Biz istiyoruz ki; dier cumhurbakan adaylar da açkça terörle mücadeleden bahsetsinler. Ediyorlar m, niye etmiyorlar? Bu ülke hepimizin, terör bu ülkenin bann belasdr. Bu belay def etmek de bizim boynumuzun borcudur. Yurt içinde terörü büyük oranda gündemden çkardk, imdi darda nereye kaçarlarla, giderlerse enselerindeyiz, peindeyiz. Kandile giderlerse, Sincara giderlerse de fizana giderlerse, gideceiz. Bulunduklar yerde etkisiz hale getireceiz. Bu milletin bana bele olmaktan kurtaracaz. Ne yaparsa yapsnlar, iç d ibirlikçiler, bu milleti bölemeyecekler. Ülkemizi parçalayamayacaklar. Bu ülkenin her vatanda, bamzn tacdr. Kürdüyle, Türküyle hepsi birinci snf vatandamzdr. Hiç kimse inanc, mezhebi, etnik kökeni, dili, kültürü dolaysyla ayrmclk görmeyecek, hakszla uramayacak. Bu bizim ilkemizdir, bu size Ak Partinin, Recep Tayyip Erdoann sözüdür. Bizde söz namustur. Söz verdikse sonuna kadar arkasnda oluruz.

YIKIM EKB

Elekirt- Erzurum arasndaki yola 5 tünel yaplaca müjdesini veren Babakan Yldrm, 24 Haziran seçimleri için oy istedi. Yldrm, öyle konutu:

24 Hazirana hazr myz? Yeni bir destan yazacak myz? Milletin adam Recep Tayyip Erdoan en güçlü ekilde bamza Cumhurbakan yapacak myz? Vakit Türkiye vakti diyor muyuz? Hemehrinizi de unutmayn. Sadece cumhurbakann seçmek yetmiyor, Ak Partinin güçlü olmas lazm ki; cumhurbakannn ii kolay olsun. Hemehriniz olarak sizden güçlü bir destek bekliyorum. Bu seçim, Türkiyenin gelecei için çok önemli. Aslnda, seçim iki taraf arasnda geçiyor. Bir tarafta Türkiyeyi büyüteceiz diyenler, Refah, huzuru daim klacaz diyenler, dier tarafta ykm ekibi. Yaplanlar ykacaz, kapatacaz, yasaklayacaz. Ak Partinin yapt ileri bozacaz. Bozamazsnz. Ar size müsaade eder mi? O halde bu ykm ekibine güçlü bir cevap vermeye hazr m Ar? Sizin Türkiyeyi durdurmaya gücünüz yeter mi? 24 Haziranda ne diyoruz, durmak yok yola devam.

Konumasnn sonunda vatandalarn Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramn kutlayan Yldrm, 24 Haziran demokrasi bayramn da imdiden tebrik ediyorum, seçimleriniz hayrl olsun dedi.

Ana Sayfaya Git