Yıldırım'dan İnce'ye: Teröre destek verenlere moral vermek sana mı düştü?

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Selahattin Demirtaş'ı tutuklu bulunduğu Edirne'deki cezaevinde ziyaretine tepki göstererek, "Teröre destek verenlere moral vermek sana mı düştü? Sen bu ülkenin cumhurbaşkanı adayıysan, bu milletin askerini, bu milletin polisini, bu milletin sivil vatandaşını katledenlere destek olamazsın. Amansız bir şekilde terörle mücadele eden generallerin apoletini sökmek senin haddine mi?" dedi.

Haberler 11.06.2018 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrm, seçim çalmalarn dün Edirne ve Krklarelinin Lüleburgaz ilçesinde sürdürdü. Edirne Selimiye Camii Meydannda halka seslenen Babakan Yldrm, 16 ylda yaptklar hizmetleri anlatt.

ESNAFIMIZA MÜJDE VERYORUM

Babakan Binali Yldrm, emeklilere dini bayramlar öncesinde ikramiyi verme karar aldklarn belirterek, Onu bile çarptmaya çalyorlar. Yok az verecek , çok verecek, vermeyecek diye milletin kafasn kartryorlar. Adlar m emeklileriniz? Güle, güle kullansnlar. Daha fazlasna layk emeklilerimiz. nallah imkanlarmz daha fazla geliirse, daha fazla imkan salayacaz. Bu arada esnafmz da bir müjde verelim buradan, Edirneden esnafmza müjde veriyorum. Evet imdi Türkiyenin her tarafnda 750 bin tane esnaf basit usulde vergi veriyor. 2018de bu esnafmzdan 9 bin bira altnda kazanç elde edenler hiç vergi vermeyecek. Vergiden muaf olacaklar. Hayrl, uurlu olsun. Bir de çok önemli bir i yaptk bu ara imar bar. mar bar büyük bir reformdur bugün Türkiyede 13 milyon bina, iyeri, gece kondu, ruhsatsz yap var. Yani en az 13 milyon hane nüfus saysn sayarsan 40 milyon vatandamzn devletle, belediyelerle sorun var. dedi.

NCEYE ZYARET TEPKS

CHPnin cumhurbakan aday Muharrem ncenin cumhurbakan aday olduktan sonra ilk iinin Edirneye gelerek cezaevinde bulunan HDPnin cumhurbakan aday Selahattin Demirta ziyaret etmek olduunu söyleyen Babakan Yldrm, öyle konutu:

Sizinle görümeye mi geldi? Yok. Orada cezaevindeki PKKya arka çkan, PKKllarn cenazesine gitmezseniz sizin hesabnz görerim diyenlere, orada 6-7 Ekim olaylarn, insanlar sokaa çararak, 53 tane masum insanmzn kanna girenlerin cezaevinde ziyaretine gidiyor. Ona moral veriyor. Teröre destek verenlere moral vermek sana m dütü? Sen bu ülkenin cumhurbakan adayysan, bu milletin askerini, bu milletin polisini, bu milletin sivil vatandan katledenlere destek olamazsn.

PKK, FETÖ, TERÖR KARDEL YAPIYOR

Babakan Binali Yldrm, cumhurbakanl seçimlerin de iki söylemin ön plana çktn belirterek, unlar söyledi: Aslnda iki zihniyetin yar var. Biri Türkiyeyi muasr medeniyetler seviyesinin ötesin de çkarmaya çalan, bunun sözünü veren Recep Tayyip Erdoan ve arkadalar. Öte yandan Ak Partinin 16 yldr Türkiyeye kazandrdklarn durduracan, iptal edeceini ve yapmayacan söyleyen bir ekip. Bunlar kim? Bunlar ykm ekibi, ykm. Ak Parti yapar, bunlar ykar. Bir yandan terörle mücadele, beka meselesi diyen, memleket meselesi diyen Recep Tayyip Erdoan, dier taraftan terörü ülkemiz üzerinde yaplan terörün ülkemiz üzerinde yapt planlar görmezden gelen ekip. Bakn deerli kardelerim. Yakalanan PKKl terörist ne diyor? fadesinde, YPG, PKK, HDPnin balatt hendek kalkmasnda ve 15 Temmuz darbe giriimde FETÖ ile PKK biz birlikte çaltk. Görüyorsunuz biz bouna terör demedik. Bunlarn ipi ayn yerde, bunlar ayn merkezden yönetiliyorlar, bunlar proje örgütleri. Efendileri ne derse onu yapyorlar. Deerli kardelerim, bu tam bir terör kardeliidir. PKK, FETÖ terör kardelii yapyor. FETÖ ile PKKnn ayn kaynaktan beslendiini milletimiz 15 Temmuzda gördü. Bayraklar, amblemleri farkl olabilir ancak ruhlar bir, kirli emelleri birdir. Cumhurbakanl seçim çalmalar için sahaya çkan adaylarn cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan dnda hiç terörle ilgili bir ey söyleyenini duydunuz mu? Türkiyenin terör problemini nasl çözeceklerine ahit oldunuz mu? Olamazsnz çünkü, el altndan ibirlii halindeler. El altndan teröre destek veren HDP ile ibirlii yapyorlar.

TERÖRSTLER YURT çNDEN DIINA KAçIYOR

Terörle mücadeleye deinen Babakan Binali Yldrm, yerli ve milli insansz hava araçlarnn teröre göz açtrmadn belirterek, terörle mücadelede çok baarlar salandn söyledi. nsanlktan takati olmayan terör örgütünün takatinin tükendiini söyleyin Yldrm, Burandan açklyorum. imdi yurt içinden yurtdna kaçmaya baladlar. Nereye giderseniz gidin, Kandile gidersiniz orada da bulacaz, Fizana giderseniz orada da bulacaz. Bu milletin, bu memleketin bana bela olmaktan kurtaracaz. Kahramanlarmz adm adm ilerliyor. YPG, PKK, DEA, DHKP-C, FETÖ, al birini vur ötekine. Adnz ne olursa olsun, kökününüz topunu kazyacaz. Son terörist yok olana kadar, son silah susuncaya kadar kararl mücadeleyi sürdüreceiz. Efendim çözüm ne çözümü kardeim vatanda katleden, masum insanlar hayatna giren, ülkenin birliini, beraberliine, ay yldzl bayrana düman olanlarla çözüm olur mu? çözüm PKK sorununun tamamyla yok olmasyla mümkündür. Bu PKK meselesini Türkiyenin gündeminden çkarmaya ahdettik. Millet biliyor ki, yaparsa Ak Parti yapar. Edirne 24 Haziranda bütün terör örgütlerine iyi bir Osmanl tokad vuralm m? Cumhur ittifak ile er odaklarna hak ettii cevab verelim mi? Güçlü meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye için birlikte yürümeye var msn? Harikasn Edirne, muhteemsin Edirne. Sizin bu desteiniz oldukça bizim srtmz yere gelmez diye konutu.

Babakan Yldrm, Edirneye yaptklar hizmetleri de anlatarak, Edirne-stanbul arasndaki hzl tren için bu yl çalmalara balayacaklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git