Yağ kuyrukları için CHP'yi suçlayan Bahçeli: İç işgal cephesi

Ayçiçek yağı sıkıntısıyla ilgili açıklamaları nedeniyle CHP'yi hain ilan eden MHP lideri Bahçeli, "Hamdolsun yağımız da unumuz da var" dedi.

Haberler 09.03.2022 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli partisinin grup toplantsnda yapt konumada, ayçiçek ya polemiine katlrken, CHPyi hedef ald Hesap vereceksiniz dedi. Eletirienleri ç igal cephesi diye niteleyen Bahçelinin konumasndan satr balar öyle:

TÜRKYE ARABULUCULUK YAPACAK TEK ÜLKE

Covid-19 salgnnn enkaz henüz ortadayken, Karadenizin kuzeyini içine alan savan, bölgesel dengeleri beklentilerin ötesinde sarsacan, dünyann imajn tahmin edenden daha fazla bozaca, gelimelerle sabittir. Türkiye, Rusya ile Ukrayna arasndaki vahim çatmalar yattracak, arabuluculuk yapacak tek ülke olarak öne çkmtr. Atekes ortam mutlak suretle tesis edilmelidir. nsani kriz korkunç seviyelere trmanmaktadr

ANLAMAZLIK DEL GAL VAR

Karmzda iki tarafl anlamazlk deil, tek tarafl bir igal tahakkümü söz konusudur. Burada asl sorumluluk Rusyanndr. lk kurunu atan Rusyadr. Dileri Bakanmzn Rusya ve Ukrayna Dileri Bakanlarn Antalyaya davet etmesi, gelmeye karar vermeleri ve 10 Martta tarihi bulumann yaplacak olmas, kayda deer gelimedir. Dileri Bakanmzn kararl diplomatik çabalarndan dolay yürekten kutluyorum.

Rusya, Kieve odaklanm, kilometrelerce uzunluktaki konvoylarn Ukraynann ahdamarn kontrol amacyla sevk etmitir. Dehet tablosu anbean deimektedir. Arkasna dünya kamuoyunun clz da olsa desteini alan Ukraynann direnii yaygnlamaktadr. ABD, AB ve NATO ise günü kurtarmann, çatmalar kztrmann hevesindedir. Ukrayna Cumhurbakannn 5 Martta Bugünden itibaren tüm ölümlerden NATO sorumlu beyan düündürücü bir çk olarak deerlendirilmelidir.

Rusyann igalinin 3 alternatif senaryo dahilinde sonuçlanabilecei görülmektedir. Birincisi Ukraynann tamamyla egemenlik haklarn ele geçirmesi ve kukla yönetimi i bana getirmesidir. Rusya ile Ukrayna arasndaki çatmalarn kazanan deil, sadece kalabalk kaybedenler kulübü olacaktr. Türkiye bata olmak üzere pek çok ülke bu savan, ekonomik, insani ve ticari vahim sonuçlarna direkt maruz kalmaktadr. Buday ithalatmzn yüzde 87si, doalgaz ithalatmzn yüzde 40, petrol ithalatmzn yüzde 25i tek bana Rusyadan temin edilmektedir.

EY CHP BR KEZ DE OLSA AIRTIN

Bunlarda vatan sevgisi yoktur, Allah korkusu yoktur. Talebi kamçlayarak ayçiçek yann fiyat artn tetikleyen frsatçlar, internette oluan karaborsada sanki altn satar gibi ya satanlar, onurlarn da satmlardr. 5 litrelik yan fiyat bir günde 150 lira snrna dayanmtr. lkel görüntüler hepimizin yüreini szlatmtr. Ya fiyatlarnn zamlanaca iddia edilmitir. Tarm Bakanl bu kuyruklu yalan tekzip etmi olsa da marketlerde izdiham olumu, raflar hücuma uram, insanlarmz birbirine girmitir.

Ayçiçek üretimimizin 2021de yüzde 17 yükseldii, bir bölümünün ithalat ile karland bilinen husustur. ç igal cephesinin toplumsal panik halini körüklemesi erefsizliktir. Sanal ve sipari ya krizinin orkestra efi yine CHP olmutur. Ey CHP bir kez de olsa bizi artn. Akaryakt ve ya kuyruundan bahseden siyasi keneler asl siz söyleyin, kimin kuyruu, kimlerin uydusu oldunuz. Millet evine ya alamaz hale gelmi diyor CHPliler. Bugünkü CHP varken, biliniz ki dümana gerek yoktur.

YASIZ YEMEK OLUR DA YARINSIZ TÜRKYE OLMAZ

Dünyann bu zorlu döneminde ülkemizde fitneye muhafzlk yapmak adamlk deildir, mertlik deildir, insanlk deildir. Ucuz ya alabilmek için marketlere ynak yaplmas, insanlarmzn ya almak için telalanmas bize yakmayan köhne görüntülerdir. Yasz yemek olur da yarnsz Türkiye olmaz. Hamdolsun yamz da var, yakacamz da var, unumuz da var, tuzumuz da var. Günü saati geldiinde, Azak Denizindeki gemilerimiz de limanlarmza sa salim yanaacaktr.

Bölge yanarken, Türkiyede sinekten ya çkarp toplumsal huzuru bozmaya kalkanlar dürüst olmayan çevrelerdir. Gerekirse kendi yamzda kavruluruz, gerekirse yüreklerimizin yan eritiriz. Bir eli yada bir eli balda olan çapulcularn bunun üzerinden siyasi rant elde etme niyeti, bir defa yüzsüzlüktür. Vurguncularn yakasna yapmak zorundayz. Spekülatörleri doduklarna piman etmeliyiz.

Marketlerde ya kuyruu olmasna kimler sebep olmusa bunun bedelini Türk mahkemelerinde ödemelidir. Yamza kymazsak çörei kuru yeriz, emperyalizmin çarknda ya olanlarn, Türkiye dümanlar ile ball börek hale gelenlerin tuzaklarn bozacaz. Biz, yaa deil kana bakarz, kana. O kan ki, tertemiz millet iradesidir. Yadanlklara diyorum ki, yaclarda ineceksiniz, yadan yeni bir kriz konusu çkarmann hesabn vereceksiniz.

Ana Sayfaya Git