Yakın mesai arkadaşları, Necmettin Erbakan'ı anlattı

Eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın danışmanı ve Refahyol hükümetinin Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Doğan Aydal, "Erbakan'ın tekerlekli sandalyedeyken bile Türkiye için yüreğinin sızladığını, ömrünün sonuna kadar ülkenin problemleriyle hemhal olduğunu" belirtti.

Haberler 27.02.2021 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aydal, Erbakann vefatnn 10. yl dolaysyla yapt açklamada, Necmettin Erbakann bir yllk iktidar döneminde büyük baar ortaya koyduunu söyledi.

Türkiyeye daha fazla hizmet etmek istediklerini, 28 ubat darbesi nedeniyle bunun gerçeklemediini anlatan Aydal, Erbakan ile çalt için kendisini ansl saydn dile getirdi.

Yana ramen Erbakann kendilerinden daha dinç olduunu belirten Aydal, Erbakan, bize bir sorumluluk verdiinde hiçbir bakan ve milletvekili bunu deitiremezdi. Hocam önce bir yetkiyi veriyordu, yapp yapamadmz bizzat kontrol ederek, sonra ikinci, üçüncü, dördüncü görevi veriyordu. dedi.

Sonucu olmayan bir iin Erbakan için öneminin olmadn ifade eden Aydal, sözlerini öyle sürdürdü:

Belli konularda istiare etmek için bizi bir araya toplard akamlar. Unvanmzn önemi yoktu. Herkes fikrini söylerdi. Sonra derdi Bu iin sorumlusu u kii. Hepimiz hocann talebesiydik. Tandm en iyi idarecilerden biriydi. Keke hocamn daha fazla ülkeye hizmet edecek frsat olsayd. lim noktasnda bir ey getirirseniz hocann önüne, sonuna kadar sizi dinlerdi. Aklnda sorular varsa sorard. Düüncelerinize hürmet ediyordu. Bir eyde rahatszlk duyuyorsa onu mutlaka sorard.

Aydal, Erbakann nezaket sahibi bir lider olduuna iaret ederek, Erbakan Hoca, tekerlekli sandalyede dahi Türkiye için yürei szlayan bir insand. Bunu herkes biliyor. Ömrünün sonuna kadar Türkiyenin problemleriyle hemhal olmutu. Bu da bizim için çok güzel bir örnektir. diye konutu.

ÖMRÜNÜN BÜYÜK BR KISMINI çALIMAKLA GEçRD

Refahyol hükümeti döneminde Bayburt Milletvekili ve Necmettin Erbakann Saadet Partisi Genel Bakanl döneminde partinin genel sekreterlik görevini yürüten Suat Pamukçu da Erbakan ile siyasi yasakl olduu zaman sk sk görütüklerini söyledi.

Erbakann ömrünün mücadeleyle geçtiine dikkati çeken Pamukçu, Vefat ettii gün bile bizi il divanna görevli olarak Erzuruma gönderdi. Vefat haberini Erzurumda almtk. imdi o saat aklma geliyor. Gerçekten çok hüzünlü bir saatti. Hiç unutamayacam bir saatti. ifadelerini kulland.

Erbakann hep ahireti ve insanlarn yararn düündüünü dile getiren Pamukçu, unlar kaydetti:

Erbakan Hoca ile çalmak her insana nasip olmayacak bir görevdir. Hem onur verici hem de çok zor bir görevdir. çünkü rahmetli hocam her iin salam yaplmasn isterdi. Eksik braklmasn istemezdi. Hep bardan bo tarafnn hesabn sorard. Kendisi mükemmeliyetçi olduu için herkesin çalmalarnda mükemmel olmasn isterdi. çok az uyuyan, neredeyse 3-4 saatlik uykuyla yetinen bir insand. Ömrünün büyük bir ksmn çalmakla geçirdi.

Ana Sayfaya Git