Yanlış bir karar

HDP'li Gergerlioğlu Kobani eylemleri soruşturmasında 17 tutuklamayı değerlendirdi:

Haberler 03.10.2020 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerliolu, Kobani eylemleri soruturmasnda 17 üphelinin tutuklanmasna ilikin, çok yanl bir karar. Dier arkadalarmz da bu 3 kii gibi serbest braklmalyd. dedi.

Gergerliolu, Mecliste düzenledii basn toplantsnda, Ankara Cumhuriyet Basavclnn Kobani eylemlerine yönelik soruturmasnn antidemokratik bir hamle olduunu öne sürdü.

Kürt meselesini kayyumlar yoluyla, gözalt ve tutuklamalarla çözmeye çalan bir anlay olduunu savunan Gergerliolu, bu anlayn sorunu daha da derinletirdiini söyledi.

Gözaltna alnan 20 kiiden 17sinin tutuklanmasn eletiren Gergerliolu, çok yanl bir karar. Dier arkadalarmz da bu 3 kii gibi serbest braklmalyd. Özgürlükleri gasp edilmi durumda. Demokratik siyasete bir balyoz vurulmu durumda. Ama bunlar bouna hamlelerdir. Kabul edilecek kararlar deildir. Hukuku, Anayasay ayaklar altna alan kararlardr. deerlendirmesinde bulundu.

BLGENN UZAKLATIRILMASI

Gergerliolu, soruturmada tutuklanan Kars Belediye Bakan Ayhan Bilgenin görevinden uzaklatrlmasnn kabul edilemez olduunu dile getirdi.

MHP Genel Bakan Devlet Bahçelinin, Anayasa Mahkemesi yeni hükümet sisteminin doasna uygun ekilde yeni batan yaplandrlmaldr. açklamasna deinen Gergerliolu, Birileri için, çileri Bakan için MHP Genel Bakan için Anayasa Mahkemesinin ayak ba olduunu çok iyi biliyoruz. çünkü onlar, Anayasa ve Anayasa Mahkemesine uygun iler yapmyorlar. Anayasay çiniyorlar. Anayasa Mahkemesinin kararlarn küçümsüyorlar. ktidar yetkilerinin artk Anayasa Mahkemesini bile ortadan kaldrmak istedii bir tehlikeyle kar karyayz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git