Yaparız diyorsak yaparız

"Türkiye'nin artık sabrı sınanacak, kararlılığı, imkanları ve cesareti test edilecek bir ülke olmadığını herkesin görmesini istiyoruz. Yaparız diyorsak yaparız ve bedelini de öderiz. Varsa bedel ödeme pahasına karşımıza çıkmak isteyen buyursun gelsin, yoksa çekilsinler önümüzden biz kendi işimize bakalım"

Haberler 27.08.2020 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Türkiyenin artk sabr snanacak, kararll, imkanlar ve cesareti test edilecek bir ülke olmadn herkesin görmesini istiyoruz. Yaparz diyorsak yaparz ve bedelini de öderiz. Varsa bedel ödeme pahasna karmza çkmak isteyen buyursun gelsin, yoksa çekilsinler önümüzden, biz kendi iimize bakalm. dedi.

MLL PARK ALANI

Cumhurbakan Erdoan, Malazgirt Milli Park Alannda düzenlenen Malazgirt Zaferinin 949. yl dönümü kutlama programnda yapt konumada, milletçe kenetlenilen dönemlerde büyük zaferler kazanldna iaret ederek, 1071de yaananlara bakldnda bu kaidenin bir tezahürünün görüldüünü söyledi.

ANADOLUDA LK TÜRK DEVLETLER

Anadoluda ilk Türk devletlerini tekilatlandrmakla görevlendirilen boylarn ksa sürede otoriteyi tesis ettiklerini, boylarn iskann, arazinin intizamn ve verimli kullanmn salayan bu beyliklerin, sosyal ve ekonomik hayat kendi usullerince ekillendirdiklerini aktaran Erdoan, bu ilk beylikler zamannda ina edilen camiler, medreseler, kütüphaneler, çemeler, köprüler, çarlar, hanlar ve kervansaraylarla Anadolunun yepyeni bir çehreye büründüünü vurgulad.

AKDENZE HAKM OLMAK

Anadolu topraklarnda hakimiyeti kaybeden Bizansn ise Avrupa devletlerine Hristiyanlarn kutsal topraklarn kurtarn çarsyla yeni entrikalar peine dütüünü, esasen Anadolunun Türkler tarafndan fethedilmesinin sadece Bizansta deil, Avrupada da büyük bir hüsrana sebep olduunu belirten Erdoan, çünkü Avrupallarn dünyaya hükmetmek için Akdenize hakim olmak, Akdenize hakim olmak için de Anadoluya hakim olmak gerekir eklinde formülletirdikleri bir idealleri vard. Malazgirt Zaferi, bu hesaplar altüst etmitir. dedi.

HAYAL KIRIKLII

Batllar derinden sarsan bu hayal krklnn ve Türkleri Anadoludan kovma hevesinin Haçl Seferlerinin balamasna sebep olduunu anlatan Erdoan, Haçl Seferleri, Batlnn bilinçaltndaki slam dümanln en açk ekilde ortaya koyan tarihi hadiselerden bir tanesidir. Bu seferler neticesinde milyonlarca ehit verdik. ehirlerimiz, kasabalarmz, köylerimiz harap oldu. Basknlara, yamalara, salgn hastalklara direnmek zorunda kaldk. Fakat hiçbir zaman zalime boyun emedik, milletimize boyunduruk vuramadlar, bizi bu topraklardan atmay, vatansz brakmay baaramadlar. Milletimizi birbirine düürmeye, devletimizi ykmaya muvaffak olamadlar. diye konutu.

Bizansn mirasnn Fatih Sultan Mehmet Han ile birlikte Osmanlya geçtiini vurgulayan Erdoan, öyle devam etti:

Bizansn varisliine bile layk olamayanlarn bugün yine arkalarna Avrupallar alarak hakszlk, hukuksuzluk, korsanlk peinde komalar tarihten ibret alamadklarnn iaretidir. Daha bir asr önce Anadoluyu perian bir ekilde terk etmek zorunda kalanlarn imdi Egede sahte kabadaylk peinde komas, mezarlkta slk çalma psikolojisinin tezahüründen baka bir ey deildir.

NE GEREKYORSA YAPMAKTA KARARLIYIZ

Korkunun ecele faydas yoktur. Türkiye, Akdenizde de Egede, Karadenizde de hakk olan alacaktr. Biz nasl kimsenin toprana, egemenliine, çkarna göz dikmiyorsak, kendimize ait olanlardan da asla taviz vermeyeceiz. Bunun için siyasi, ekonomik, askeri bakmdan ne gerekiyorsa yapmakta kararlyz. Muhataplarmz kendilerine çekidüzen vermeye, mahvolmalarna yol açacak yanllardan uzak durmaya davet ediyoruz.

Türkiyenin artk sabr snanacak, kararll, imkanlar ve cesareti test edilecek bir ülke olmadn herkesin görmesini istiyoruz. Yaparz diyorsak yaparz ve bedelini de öderiz. Varsa bedel ödeme pahasna karmza çkmak isteyen buyursun gelsin, yoksa çekilsinler önümüzden biz kendi iimize bakalm.

BN YILDIR HçBRS EMELNE ULAAMADI

Cumhurbakan Erdoan, bu topraklarda bin yldr karlatklar bütün badirelerden Malazgirt ruhuyla kurtulduklarn belirterek, Kosovada da Niboluda da Haçovada da ayn ruhla mücadele ettiklerini anlatt.

çanakkaleyi geçilmez yapan da bu ruhtu, stiklal Harbinde yedi düvele kar bu ruhla galip geldik, 15 Temmuz destann da ite bu ruhla yazdk. diyen Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü:

Bugün de farkl cephelerde azim ve kararllkla yürüttüümüz mücadeleleri ayn ruha borçluyuz. Nasl dün Türkistandan Anadoluya akan sadece fetih ordusu deil, adalet ve muhabbet kervanysa bugün de gittiimiz her yere bu erdemleri tayoruz. Bin yldr Anadoludaki her kesimden insanmzn kalplerinde kurulan o güçlü köprü, sonsuza kadar ayakta kalacaktr. Atalarmzn Anadoluya ektii sevgi, muhabbet, kardelik ve dayanma ruhu öylesine kök sald, öylesine büyüdü ki bin yldr bu hukuku bozmaya çalanlarn hiçbirisi emeline ulaamad. Ne yaparlarsa yapsnlar, hangi çirkin kumpasa yönelirlerse yönelsinler her defasnda milyonlar karlarnda tek yürek olarak buldular. çünkü biz bu topraklarn emanetçisi deil, asl sahibiyiz.

Bu topraklarn altnda biz varz, üstünde de biz varz. Yahya Kemale Pariste olduu bir dönemde Anadolu nüfusunun ne kadar olduu sorulur. Merhum Yahya Kemal de o zamanki nüfusun neredeyse 3- 4 kat bir rakam söyler. Muhataplar nüfusunun miktarn biz farkl biliyoruz dediinde ise Yahya Kemal, Biz ölülerimizi de sayarz diye cevap vermitir. Bu topraklarn üstünde ne varsa altnda yatanlarn eseridir. Bin yldr bu topraklarda kök salan kardelik, muhabbet ve dayanma hukuku, tüm kkrtmalara ve karanlk oyunlara ramen sökülemedi, bundan böyle de sökülemeyecektir. Türkiyeye yönelik ameliyat yapma hevesleri kursaklarnda kalanlar, aradklar frsat bulamayacaklardr. Siyasette, ekonomide, askeri alanda elde ettiimiz her yeni baar, geleceimize daha güvenle bakmamz salyor.

YEN MÜJDELERLE BU BAARIYI çOK DAHA LERLERE TAIYACAIZ

Karadenizde kefedilen doal gaz rezervinin millete uzun zamandr ihtiyac olan morali ve kayna saladn ifade eden Erdoan, Bu doal kaynaktan elde edilecek gelir 83 milyon vatandamzn her birinin hayat kalitesinin yükseltilmesinde, ülkemizin hedeflerine daha hzl ulamasnda kullanlacaktr. nallah yeni müjdelerle bu baary çok daha ilerilere tayacaz. Malazgirtte balayan büyük yürüyüümüzün bu önemli dura ufkumuzu derinletirmi, umudumuzu güçlendirmi, azmimizi bilemitir. Rabbimizin önümüze açt bu hayrl yolun bereketiyle artk geleceimize daha güvenle bakyoruz. dedi.

Yahya Kemal Beyatlnn u kopan frtna Türk ordusudur ya Rabbi / Senin urunda ölen ordu, budur ya Rabbi / Ta ki yükselsin ezanlarla müeyyed namn / Galib et, çünkü bu son ordusudur slamn. dizelerini okuyan Erdoan, unlar kaydetti:

Malazgirt Zaferinin 949. yl dönümünü tebrik ediyorum. Sultan Alparslan ve ordusunda bulunan askerlerinin her birini rahmetle yad ediyorum. Bin yldr bu topraklar vatanmz klmak için canlarn ortaya koyan tüm ehitlerimize, gazilerimize, kahramanlarmza ükranlarm sunuyorum. Okçular Vakfmz, Malazgirt ruhuna sahip çktklar için tebrik ediyorum. Meclis Bakanmz Sayn Mustafa entop ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Bakan Sayn Devlet Bahçeliye, Cumhur ttifakmza verilen bu destek sebebiyle özellikle ahsm, partim ve milletim adna teekkür ediyorum.

Ana Sayfaya Git