Yapıcıoğlu, Adıyaman'da esnaf ziyaretinde bulundu

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, esnafa yönelik destek paketi oluşturulması gerektiğini belirtti.

Haberler 29.11.2021 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çeitli temaslarda bulunmak üzere Adyamana gelen Yapcolu, Gölebatmaz Caddesi üzerindeki esnaf ziyaret ederek, bir süre görütü.

Ziyaret sonras açklama yapan Yapcolu, esnafn piyasann durgunluundan bahsettiine dikkati çekerek, öyle devam etti:

SIKINTILI GÜNLER ATLATILACAK

Özellikle bu son dönemdeki döviz fiyatlarndaki ar yükselmede tedbiren de olsa vatanda alverii ksma noktasna getirmi. Gda maddelerine yönelme söz konusu pek çok yerlerden duyumlar alyoruz, vatandalar gda maddelerinde daha yüksek artlar olacakm gibi düünce ile ihtiyacndan fazla gda maddesi alma gibi bir yola bavuruyor. Buda fiyatlarn daha fazla yükselmesine sebep oluyor. Aslnda öncelikle sakin olmamz gerekiyor eer piyasann nabz yar oranda yüzde 50 istatistiklere göre artyorsa dier yarsda psikolojidir. uandaki psikoloji ile ilgili yönetimde iyi deil gibi bir görüntü var, bu panik havasnn dalmas lazm. Yetkililerin bu konu da halk çkp rahatlatmas lazm, açklamalar yapmas lazm. nallah bugünleri atlatacaz ama esnafn bu skntl dönemden özellikle pandemi sürecinde uzun süre kapal kalan esnafn yaam olduu skntlardan dolay esnaflara yönelik biraz daha destek paketlerinin açklanmas gerekir diye düünüyoruz.

Yapcolu, asgari ücretle çalan kiilerden alnan verginin kaldrlmas gerektiini belirterek, çar pazardaki gda enflasyonu yüksek olduu için asgari ücrette vatanda rahatlatacak bir zam gelmesi ve verginin de asgari ücretliden alnmamas gerekir. O durumda da vatanda biraz rahatlarsa cebi para görürse ihtiyaçlarn karlama noktasnda bir rahatlama olacaktr. Bu durum esnaf da rahatlatacaktr. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git