Yapıcıoğlu görüşmeyi anlattı

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşmede, Kürt meselesi, Erbil-Ankara ilişkileri de dahil bir çok güncel meselenin gündeme geldiğini söyledi.

Haberler 27.05.2022 - 01:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

HÜDA PAR Genel Bakan Zekeriya Yapcolu, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoanla yapt görümede, Kürt meselesi, Erbil-Ankara ilikileri de dahil bir çok güncel meselenin gündeme geldiini söyledi.

Rdaw TVde Hvdar Zanann sunduu bültene konuk olan Yapcolu, görüme talebinin kendilerinden geldiini belirtti.

Partisinin 4üncü Olaan Kongresinin ardndan geçen 10 aylk süreçte ülkenin her tarafn gezip halkn dertlerini dinlediklerini anlatan Yapcolu, Evet bugün iktidar deiliz ama nallah bir gün iktidar görevini devralrsak, iktidar olmak nasip olursa halkmzn sorunlarnn çözümü daha fazla çalacaz. Ama bugün de halkn sorun ve taleplerini onlarn sözcüleri olarak dinleyip onlar adna gerekli mercilere aktarp çözümünün takipçisi olabiliriz dedi.

Kürt sorunu ve Türkiye ile Kürdistan Bölgesi ilikileri gündeme geldi

Erdoan ile görümenin içeriine de deinen HÜDA PAR lideri, unlar kaydetti:

Bu talep bizden gelmiti, dün kabul edildi ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile görütük. Kürt sorunu, Türkiyenin Kürdistan Bölgesi ile ilikileri de dahil bir çok konu hakknda konutuk. Halkn taleplerini ilettik, görülerimizi dile getirdik. Görüme yaklak bir saat sürdü ve nallah sayn Cumhurbakanna ilettiimiz konularn takipçisi olacaz. Umarm bu görüme hayrlara vesile olur. çözüm için de bundan sonra elimizden ne gelirse yapacaz.

Yapcolu, görümede ayrca halkn yaad ekonomik sorunlar, adalet konusu ve cezaevlerinde ikence meselesini de dile getirdiklerini söyledi.

ttifak hakknda konumak için u an erken

Basnn görümede seçim konusunun gündeme gelip gelmediini merak ettiini dile getiren Zekeriya Yapcolu, seçimler için hala bir yl kadar bir süre olduunu ve imdiden ittifak konusunda konumann erken olacan ifade etti.

Yapcolu, Bugünkü ittifaklar kalr m, bozulur mu, imdiden bir ey söylemek için erken. Kendi açmzdan biz de bu konuda konumay erken buluyoruz. Ama seçimler yaklatnda elbette biz de görüümüzü dile getireceiz. Kapmz ittifaklara kapal deil dedi.

Zekeriya Yapcolu, Cumhur ttifakna katlmanz için size bir talep geldi mi sorusuna, Hayr yant verdi.

Türkiye-Kürdistan Bölgesi ilikilerinin daha iyi olmasn istiyoruz

Ocak 2022de Erbili ziyaret ettiklerini, Kürdistan Parlamentosunda grubu olan partilerle görümeler yaptklarn hatrlatan Yapcolu, Türkiye-Kürdistan Bölgesi ilikileri bamszlk referandumu döneminde kötüye gitmiti. Kanaatimizce Türkiye ve Kürdistan Bölgesi halklarnn çkar için, kardelii için iki taraf arasndaki ilikilerin iyi olmas gerektiini dile getirdik. Bu konuda bize de rol düerse nallah buna da hazrz. Türkiye ile Kürdistan Bölgesi arasndaki ilikilerin bundan sonra daha da iyi olmas yönündeki görü ve tavrmz dile getirdik ifadelerini kulland.

Kürt meselesinin çözümü için daha önce de hükumete rapor ve görülerini aktardklarn vurgulayan HÜDA PAR lideri, unlar kaydetti:

Mesele biz Kürtçe anadilde eitim hakknn tannmasn önemli bir adm olarak görüyoruz. Türkiye gerçekten bölgede büyük bir devlet olmak istiyorsa, Kürt sorununu çözmelidir. Kürt sorunu çözülmeden, herkesin kabul ettii bir adalet salanmadan sorunlar bitmez, huzur salanmaz ve bu çatmalar da devam edebilir. imdiye kadar sonuçlar üzerinden konuuluyor. Ama biz sorunun nedenleri tespit edilmeli ve buradan çözülmesi gerektiini ifade ediyoruz. Kürt kimliinin anayasada kabul edilmesi gerektiini belirtiyoruz. Partimizin programnda da var, biz Kürtçenin ikinci resmi dil olmas gerektiini belirtiyoruz.

Dier partilerle de görümeyi planladklarn belirten Yapcolu, HDP ile de görüecek misiniz sorusuna ise, Hayr diye yant verdi.

Önceki seçimlerde Diyarbakrda parti olarak deil, bamsz adaylarla katldklarn hatrlatan Yapcolu, Sadece Diyarbakrda 2018de 37 bin küsür oy aldk. Fakat bamsz adaylarla katldmz için bu say partinin ald oy oranna yansmad. Diyarbakrda partinin aday bendim ve eer oylarmz çalnmam olsa belki bugün Mecliste bir sandalyemiz olacakt. Hilelere ramen bu kadar oy aldk. Batmanda ise oylarn yüzde 8,7sini 2014teki belediye seçimlerinde almtk. Diyarbakr ve Batmandaki adaylarmzn ald oylar birlikte sayarsak, 208 bin oy aldk dedi.

Ana Sayfaya Git