Yapıcıoğlu'ndan "seçim barajı" değerlendirmesi

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi'ne geçtikten sonra herhangi bir oranda seçim barajının olmasını gerektirecek herhangi bir neden yoktur. Baraj tamamen sıfırlanmalıdır. HÜDA PAR'ın seçim barajıyla ilgili görüşü budur." dedi.

Haberler 03.09.2021 - 00:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmann Gercü ilçesine bal Kayapnar Belediyesini ziyaret eden Yapcolu, HÜDA PARl Belediye Bakan Samir Özhan ile görütü.

Belediye meclis üyeleri ve muhtarlarla bir araya gelen Yapcolu, belde esnafn da ziyaret etti. Yapcolu, burada gazetecilere yapt açklamada, kt imkanlara ramen beldede güzel hizmetler yapldn söyledi.

Yapcolu, seçim barajna ilikin öyle konutu:

Cumhurbakan Hükümet Sistemine geçtikten sonra herhangi bir oranda seçim barajnn olmasn gerektirecek herhangi bir neden yoktur. Neden yoktur? Temsilde adalet, yönetimde istikrara feda ediliyordu ama Cumhurbakanl Hükümet Sisteminde zaten bir tek kii cumhurbakan seçilir ve bu cumhurbakannn seçilmek için yüzde 50den fazla oy almasna ihtiyaç vard. Birinci turda olmazsa mutlaka ikinci turda adaylardan bir tanesi bu oyu alr ve cumhurbakan seçilecektir. Yani hükümetin seçilememesi veya hükümetin oluturulamamas gibi bir risk yoktur. Yani yönetimde istikrar garanti altndadr. Öyleyse artk temsilde adalet feda edilmemelidir. Öncesinden de feda edilmesi zaten doru deildi ama bu artlarda hiç deildir. Baraj tamamen sfrlanmaldr. HÜDA PARn seçim barajyla ilgili görüü budur.

Yapcolu, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) kar vatandalar a olmaya davet etti.

Ana Sayfaya Git