Yargıda düzenleme ihtiyacı

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, yargı alanında ciddi bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Haberler 07.09.2019 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Oluç, parti genel merkezinde düzenledii basn toplantsnda, gündemdeki gelimelerle ilgili deerlendirmelerde bulundu. Yarg paketinin ekim aynda Meclise getirileceini belirten Oluç, bunun ciddi bir ihtiyaç olduunu söyledi.

Türkiyede adalet duygusunun yok olduunu savunan Oluç, Bunu sadece biz söylemiyoruz. Yaplan kamuoyu aratrmalarnda Türkiyedeki yarg ve adalet sistemine güveniyor musunuz diye soruyorlar, verilen cevaplar yarg mekanizmasnn son derece düük bir güven oranna sahip olduunu gösteriyor. çok açk, toplum yargya güvenmiyor. Yarg alannda ciddi bir düzenlemeye ihtiyaç var. dedi.

Üç temel konuda çok köklü düzenlemelere ihtiyaç olduunu belirten Oluç, öyle devam etti:

Birincisi, Türkiyede adil yarglanma hakk ihlal ediliyor. Adil yarglanma hakknn ihlal edilmesinin ortadan kaldrlmas için yasalarda, yönetmeliklerde düzenlemeye ihtiyaç var. kincisi, nfaz Yasasnda çok büyük eitsizlikler var. Adaletsizliin ortadan kaldrlmas için nfaz Yasasnda bir standardizasyona ihtiyaç var. Üçüncüsü, düünce ve ifade özgürlüü konusunda ihlaller yaanyor. Bu alanda bir düzenleme yaplmasna ihtiyaç vardr.

HDP BNASI ÖNÜNDEK EYLEM

Diyarbakrl annelerinin HDP il binas önünde balatt oturma eylemine ilikin deerlendirmelerde de bulunan Oluç, orada oturan anne ve babalar çok iyi anladklarn ifade etti.

Oluç, mücadelelerinin bir tek anne ve babann daha ac çekmemesi olduunu savunarak, Onlarn ruh halini çok iyi anlyoruz. Bu konuda bir üphemiz yok. Biz de çocuklarn hepsinin geri dönmesini istiyoruz. O ailelere diyoruz ki, gelin bu mücadeleyi birlikte sürdürelim. çocuklarn kazasz, belasz evlerine dönebilmeleri için hiçbir eve ate dümemesi için gelin bu mücadeleyi birlikte yapalm. Biz bu topraklara bar gelsin diye mücadele ediyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git