Yargıtay'dan flaş karar: Bank Asya’ya para yatıran örgüt üyesidir

Yargıtay, 17/25 Aralık yargı darbesi sonrası Bank Asya’ya para yatırmanın tek başına FETÖ üyeliği suçu olduğuna karar verdi. FETÖ elebaşının “Para yatırın” talimatı verdiği 15 Ocak 2014 milat alındı.

Haberler 12.02.2018 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yargtaydan emsal Bank Asya karar. Yargtay 16nc Ceza Dairesi, Bank Asyaya terör örgütü elebann talimatndan sonra para yatran ve Param bu bankaya faizsiz olduu için yatrdm gibi sözlerle kendilerini gizlemeye çalan FETÖcülerin kamuflajn indirdi. Darbe ve dier terör davalarnda yarglanan sanklar aça düürecek karar zmirden gelen ve öretmenken örgüt ile balants nedeniyle atlan Ufuk Keskinin dosyasnn temyiz incelemesi srasnda alnd. Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten çkarlan Keskin, 17/25 Aralk sürecinden sonra einin Bank Asyadaki hesabna 25 Eylül 2014 ve 13 Ekim 2014 tarihlerinde iki kez para yatrd.

Bir devlet ilkokulunda öretmenlik yapan Keskin, FETÖnün dershanelerine gitmemi, evlerinde kalmam ve toplantlarna katld tespit edilememiti. Keskin, zmir Ar Ceza Mahkemesindeki davasnda O dönemde Bank Asyaya para yatrmak suç deildi diyerek beraatini istedi. Mahkeme Keskinin dier terör örgütü mensuplar gibi örgüt üyeliinden cezalandrlmasna hükmetti. Davann temyiz incelemesini yapan Yargtay 16nc Ceza Dairesi sann dorudan örgüt üyelii tespit edilemese de terör örgütüne, örgüt liderinin çars sonrasnda para yatrmasndan dolay örgüte yardm suçundan örgüt üyesi gibi cezalandrlmas gerektiine karar verdi. Bank Asyann o dönem devlet kontrolünde olduu tezimin çürütüldüü kararda Her ne surette olursa olsun örgütün hareketlerini kolaylatran ve yaantsn sürdürmeye yönelik eylemler yardm kapsamnda görülebilir. Yardm tekil eden hareketin bal bana suç tekil etmesi gerekmez. Yardm tekil eden faaliyetlerde devamllk, çeitlilik veya younluk var ise sann hukuki durumunun örgüt üyelii kapsamnda deerlendirilmesi gerekebilir denildi.

MLAT 15 OCAK

Sann paray einin adna var olan hesaba 25 Eylül 2014 ve 13 Ekim 2014 tarihlerinde yatrm olmas dikkate alnan kararda, sank her ne kadar örgütün okullarndan birinde öretmenlik yapmyor ve ByLock kullanmyor olsa da bu tarihlerde örgüt liderinin talimatyla para yatrm olmasnn terör örgütüne yardm suçu olduu ifade edildi. Böylelikle kararda, FETÖ eleba Fetullah Gülenin Bank Asyaya para yatrn talimatnn kamuoyunda paylalmaya baland 15 Ocak 2014 tarihi milat olarak alnm oldu. Kararda, FETÖcülerin O dönem bu yap terör örgütü deildi, bu yönde kesinlemi bir mahkeme karar bulunmuyordu savunmalarna kar, süreç içinde örgütün gerçek yüzünün ortaya konulduu operasyonlarn balad, üst düzey yetkililerce Paralel Yap ve terör örgütü tespitlerinin açkland, MGKnn da ayn deerlendirmeleri paylat kaydedildi.

Ana Sayfaya Git