"Yargı araştırıyor'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizler de yargıya özellikle müracaat ettik. Sorgulanmasını istedik. Kimse çıksın ortaya dedik. Böyle bir siyasi cinayetin işlenmesine, bunun ülkemizde yer etmesine asla bizler iktidar olarak fırsat vermeyiz. Bu tür iftira atanlara meydanı boş bırakmayız." dedi.

Haberler 16.10.2021 - 11:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, cuma namazn Üsküdardaki Hz. Ali Camiinde kld. Erdoan, Cuma namaz çknda gazetecilerin sorularn yantlad.

Erdoan Suriyedeki son durumla ilgili yöneltilen soruya, Suriyede sadece kuzeyi deil, genelinde bildiiniz gibi PKK, YPG, PYD buralarda cirit atyor. Bunlara destek veren ülkelerin banda da koalisyon güçleri, Amerika geliyor. Bunlarn verdii her türlü destek, silah, mühimmat bunlarla birlikte burada terör estiriyorlar. Bunlara kar bizler mücadelemizi veriyoruz. Rejim bunlardan gücünü alyor. Rejime kar da bu mücadele sürdürülüyor. Tabi bir yere kadar sabrmz devam etti ve son olarak biliyorsunuz iki polisimiz burada ehit oldu. Zaman zaman sivillerden buralarda ehit olanlar görüyoruz. Tüm bunlara kar da mücadelemiz bundan sonraki süreçte çok daha farkl bir ekilde devam edecektir. Terör örgütlerine, ABDnin oradaki malum güçlerine kar, rejim güçlerine kar gerekli olan her türlü mücadeleyi vereceiz bu konuda kararlyz diye yantlad.

TALBAN DÜNYADA KABUL ARAYILARI çERSNDE

Erdoan, Taliban dünyada kabul araylar içerisinde. Henüz ülkeler Talibann u anki durumunu kabul etmi deiller. Ülkelerin kendilerini kabulü noktasnda araylar var. Arkadalarmzla yaptklar görümelerde özellikle destekler noktasnda gerek insani yardm noktasnda gerekse Afganistandaki yeni sürecin ilerlii konusunda talepleri oldu. Bu talepler konusunda da her türlü destei Afgan halkna vereceiz. Yeter ki Afganistandaki bu yönetim gerçekten uluslararas ilikilerde hakikatten Afgan halknn haklarn korumada adil bir yaklam içerisinde olsun. Münasebetlerinde bizlerle, uluslararas ilikilerde adil bir yaklam içinde olsunlar. Böyle bir admn atlmas halinde Afgan halk ile bizim kadim kardeliimiz kadim dostluumuz var. Bunu bir kenara koymamz mümkün deil. Afganistann alt yapsnda üst yapsnda bizim çok emeklerimiz oldu. Bu emeklerimizi de son ana kadar sürdürdük. Kabil Havaalannn iletmesini bizler yürütüyorduk. Bundan sonraki süreçte de anlama yaplabilirse Türkiye, Katar, Afganistan bu tür admlar atabiliriz dedi.

TEDBRLERMZ ALIYORUZ

Avrupadaki enerji krizi ve Azerbaycanla yaplan gaz anlamas ile ilgili ise Cumhurbakan Erdoan, Biz tedbirlerimizi ciddi manada aldk. Bundan sonraki süreçte de alyoruz. Azerbaycan ile yaplan bu anlamalarn hepsi tedbire yöneliktir. TANAP gibi bizim için bir rezervuar adeta söz konusu. Rusya ile anlamalarmz bu konuda çok hassas. Bu hassasiyetimizi ayn ekilde devam ettiriyoruz. Gerek Rusya ile olsun, ran, Azerbaycan ile olsun bu tür anlamalar bu tür krizleri yaamayacamzn iaretidir. Sadece ngiltere deil, birçok bat ülkelerinde bu tür skntlar devam ediyor. u an böyle bir skntmz söz konusu deil ve tedbirlerimizi aldk, alyoruz. Bundan sonra da almaya devam edeceiz. Sknt Türkiye için söz konusu deil. eklinde konutu.

SYAS CNAYETN LENMESNE ASLA BZLER KTDAR OLARAK FIRSAT VERMEYZ

Klçdarolunun siyasi cinayetler açklamas ile ilgili de Erdoan, Her eyden önce bu zat, eer bu konularda samimi ise, dürüstse bu iin mercii yargdr. Yargya müracaat edersin. Delillerini yargya sunarsn ve bu siyasi cinayetlerle ilgili böyle eyler varsa yarg da bunlarn üzerine gider. Fakat bu zat bugüne kadar sabah yalan akam yalan hayat böyle geçmi. imdi yanna birilerini toplam onlar da yalan terörü estiriyorlar. Biz iktidar nasl zaafa düürürüz bunun peindeler. Yalancnn mumu yatsya kadar yanyor, tutmaz. u anda da bizler de yargya özellikle müracaat ettik. Sorgulanmasn istedik. Kimse çksn ortaya dedik. Böyle bir siyasi cinayetin ilenmesine, bunun ülkemizde yer etmesine asla bizler iktidar olarak frsat vermeyiz. Bu tür iftira atanlara meydan bo brakmayz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git