Yargıda çoğulculuk

Adalet Bakanı Bozdağ'dan yargıda "çoğulculuk" vurgusu geldi. "Yargıda çoğulculuğu korumak zorundayız. Yargıda çoğulculuğu korumak için HSK olarak üzerimize düşeni yapmak zorundayız"

Haberler 02.02.2022 - 08:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakan Bekir Bozda, yargda çoulculuun korunmak zorunda olduunu belirtti.

Alnan bilgiye göre Bozda, Hakimler ve Savclar Kurulu (HSK) üyelerinin gerçekletirdii hayrl olsun ziyaretinde yargya ilikin deerlendirmelerde bulundu.

çOULCULUU KORUMAK

Yargda çoulculuun önemine iaret eden Bakan Bozda, Yargda çoulculuu korumak zorundayz. Yargda çoulculuu korumak için HSK olarak üzerimize düeni yapmak zorundayz. Yarg, Türk milletinin yargsdr ve bu nedenle yargda çoulculuk olmak durumundadr. Yarg, anayasa ve hukuka uygun olarak milletin vicdann rahatlatacak kararlar vermelidir. ifadelerini kulland.

BOZDA YEMN ETT

Buarada, TBMM Bakanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan görevden af talebi kabul edilen Abdulhamit Gülden boalan Adalet Bakanlna Bekir Bozdan atanmasna ilikin tezkereyi okuttu.

Bilgiç, daha sonra ant içmesi için Bozda kürsüye davet etti. Bekir Bozda, kürsüye çkarak yemin etti. Bozdan yemin etmesinin ardndan AK Partinin Meclisteki sandalye says 285e dütü.

Ana Sayfaya Git