Yargımız hesabını soruyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Maddi zararı tazmin edersiniz fakat katillerden ve azmettiricilerinden hesap sormazsanız vicdanlarda kanayan yaraları iyileştiremezsiniz. Yargımız nasıl 15 Temmuz'un hesabını soruyorsa bölücü örgütün uzantılarından da 6-8 Ekim olayları ve çukur eylemlerinin hesabını soruyor. Hukukun üstünlüğü yerine üstünlerin hukukunun yürürlükte olduğu dönemler artık geride kalmıştır." ifadelerini kullandı.

Haberler 03.10.2020 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, partisinin Konya l Tekilat ile düzenlenen yemekte konuma yapt. Erdoann açklamalarndan satr balar u ekilde; Bizi cokuyla barna basan Konyal kardelerime ükranlarm sunuyorum. Toplamda 1250 yatak kapasitesine ulaacak Konya ehir Hastanemizin ilk bölümünün resmi açln gerçekletirdik. Bu salk tesisi Kovid19la mücadelede ehrimizin en önemli araçlarndan biri olmutur.

153 ÜLKEYE YARDIM GÖNDERDK

83 milyonun tamamna 1. snf salk hizmeti salanmtr. Gelimi ülkelerin dahi hazrlksz yakaland bu krizi salk personelimizin fedakarl ve salk altyapmzn gücü sayesinde en az kaypla atlatmaya çalyoruz.

153 ülkeye, maske, tulum, ilaç gönderdik. Bunu yaparken gurur, kibir, böyle bir ey tamadk. Bu vesile ile siz tekilat mensuplarmz bata olmak üzere tamam diye sloganlatrdmz temizlik, maske ve mesafe tedbirlerin önemini bir kez daha hatrlatmak istiyorum. Sokakta, çarda, pazarda karlatmz tüm hemehrilerimizin saln korumak için bu kurallara riayet etmeliyiz.

AK Parti tekilatlarnn bu konuda da toplumumuzun dier kesimlerine örnek olduuna inanyorum. Konyaya böyle muhteem bir eserin kazandrlmasnda emei geçen tüm kurumlarmz gönülden tebrik ediyorum.

HER HADSENN GÖRÜNEN DIINDA SYAS, EKONOMK, SOSYALHEDEFLER VARDIR

Milletçe gelecek çeyrek asrmz, yarm asrmz ekillendirecek önemde kritik gelimelerin yaand bir süreçten geçiyoruz. Terörden, elenceye salktan savunmaya kadar bunun farkl yansmalarna ahit oluyoruz. Gezi olaylaryla fitili atelenen saldrlar zincirinin hiçbiri tesadüfi deildir. Her hadisenin görünen dnda siyasi, ekonomik, sosyal hedefleri vardr.

6-8 Ekim olaylarnn DEAn Ayn El-Araba saldrmasyla herhangi bir ba yoktur. Bunlar hepsi sinsi plan içinde hayata geçirilmi olaylardr. Bölücü terör örgütü 6-8 Ekimde elde edemediini çukur eylemleriyle elde etmek istemitir. 6-8 Ekim olaylarnda insanmz sokaa çaranlar ile çukur eylemlerinde belediyesinin kepçesini, kamyonunu terör örgütünün emrine verenler ayndr. Yasin Börünün katilleriyle çukur eylemlerinde camileri okullar yakanlar ayn zihniyetin mensuplardr. Gezi olaylarndan 15 Temmuza kadar yaanan her hadisenin bir sonrakinin provas olduunu bugün görüyoruz.

Terör örütü sadece cana ve mala kastetmedi. Kürt kardelerimizin inancna, mahremiyetine de el uzatt. Camilerimiz, kütüphanelerimiz, salk tesislerimiz; hatta yaral tayan ambulanslarmz saldrlara sahne oldu.

Terörün bizden kopard canlara dünyevi olarak zaten paha biçemeyiz. Yklan yapar, yaklan onarr, terörün yol açt maddi zarar bir ekilde tazmin edersiniz. Katillerinden ve azmettiricilerden hesap sormazsanz vicdanlarda kanayan yaralar asla düzeltemezsiniz.

ÜSTÜNLERN HUKUKUNUN OLDUU DÖNEMLER GERDE KALDI

Cezasz kalan her suç faili daha da azgnlatrr. Maalesef bu ülke geçmite yapann yanna kar kald, birilerinden hesap sorulamayan dönemler yaamtr. Hukukun üstünlüü yerine üstünlerin hukukunun olduu dönemler artk geride kalmtr. Yargmz nasl FETÖcü alçaklardan 15 Temmuzu soruyorsa, bölücü örgütün uzantlarndan 6-8 Ekimin hesabn, çukur eylemlerinin hesabn soruyor.

Ar ar ilerlese de adaletin gidecei yere er ya da geç muhakkak varacana inanyorum. Tüm bu yaananlar AK Parti ve Cumhur ittifak olarak bizim mesuliyetimizi daha da arlatryor. Bu kritik dönemeçte kendimiz ve bizden sonraki nesiller için en doru kararlar vermek, en doru admlar atmak durumundayz. Hatalar çeyrek, yarm yüzyllk kayplara yol açabilir, isabetli tercihler de ülkemizi bir anda çeyrek veya yarm yüzyl ileri tayabilir.

Bu hareket ne kadar büyürse ne kadar güçlenirse demokrasimiz de, ekonomimiz de o derece güçlü olacaktr. Burada yaanacak en küçük zaafiyetin de ülkemize ve milletimize ar maliyetleri olacaktr.

KMSEY DILAMA, DIARIDA BIRAKMAK GB BR LÜKSÜMÜZ YOK

Büyük kongre sürecimizi hem muhasebe yapmak, hem kendimizi yenileme, eksiklerimizi giderme bakmndan bir frsat olarak görüyorum. Salgn sebebiyle maalesef kongrelerimizi milletimizle kucaklaamadan sadece tekilatmzdaki arkadalarmzla yapmak zorunda kalyoruz. Her zaman ifade ettiim gibi bizim kimseyi dlama, darda brakmak gibi bir lüksümüz yoktur.

Türkiyenin en büyük siyasi partisi olarak bu çat altnda önce millet, önce memleket diyen herkese yer vardr. AK Partiden küçük parçalar kopartarak, bu davay zayflatma senaryolarn boa çkartmak için tekilat yapmz daha da güçlendireceiz. Bu yl salgn artlarna ramen partimize 600 binin üzerinde yeni üye kazandrmay baardk. Bunlarn yarsndan fazlas da 18-35 ya grubundadr. lçe kongrelerimizdeki heyecan ve coku takdire ayandr. Özellikle 1 yl içinde 1 milyon üye kaydn sdrma azmiyle yürümemiz lazm.

Partimizi sürekli aktif ve canl tutmalyz. Hem yeni insanlar kazanmal hem de mevcut arkadalarmzla bamz daha da güçlendirmeliyiz. Atalet aaç kurdu gibi bünyeyi yiyip bitiren bir hastalktr. Bu kutlu davann neferleri olarak hepimiz zaferle deil seferle mükellefiz. Zaferin de, kaderin de, zamann da sahibi alemlerin Rabbi olan Allahtr!

LK GÜNKÜ HEYECANLA çALIMALARINIZI SÜRDÜRMENZ STYORUM

Buradaki tüm kardelerimin tadklar sorumluluun bilinciyle hareket edeceklerine yürekten inanyorum. Sizlerden ilk günkü heyecanla çalmalarnz sürdürmenizi istiyorum. Rabbim yar ve yardmcnz olsun diyor, açln yaptmz eserlerin Konyaya hayrl olmasn diliyorum. Tekilatmzn bütün mensuplarna 19 yldr gece gündüz demeden AK Parti için Türkiye ve Türk Milletinin istikbali için mücadele eden bütün dava arkadalarma teekkürlerimi sunuyorum. Ahirete intikal etmi dava arkadalarm ükranla anyor, rabbimden rahmet diliyorum. Hepinizi sevgi ve saygyla selamlyorum, kaln salcakla...

Ana Sayfaya Git