Yargıyı tanımıyorum diyemezsiniz!

HDP'lilerin tutuklanması ve açığa alınmalarıyla ilgili Bakan Kılıç; "Tabii ki seçilmiş seçimle gider ama kanun önünde hepimiz eşit değil miyiz? Kanunun dışına çıkıldığı zaman bu devlet, yargı hesap sormayacak mı?" dedi.

Haberler 09.12.2016 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor Bakan Akif çaatay Klç, 15 Temmuz gecesi Türkiye madur edildi. Bunlarn hesabn sormak bizim boynumuzun borcudur. Adil olacaz ama acmayacaz. dedi.

çeitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakra gelen Bakan Klç, AK Parti l Bakanln ziyaret etti. l bakan Muhammed Dara Akar ile görüen Bakan Klç daha sonra partililere seslendi. Klç, Diyarbakrn tarihiyle, medeniyetiyle kültürlerin bir arada yaad, gelecek admlarnn beraberce atld, çok önemli insanlarn ebedi istirahatgah olan, ayn zamanda gelecee yürüyüle ilgili üzerinde büyük sorumluluklar olan bir ehir olduunu söyledi.

- Adil olacaz ama acmayacaz

Bir takm hainlerin, ülkemize, milletimize, bayramza, medeniyetimize, geçmiimize ve geleceimize ihanet içerisinde olanlarn bu huzuru bozmaya çalt bir ortamdayz. diyen Klç, öyle devam etti:

15 Temmuz gecesi Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin ban çektii darbecilerin, ülkemize yaatmak istedii o ihanet ki maalesef bunlarn uluslararas ve yurt içerisinde destekçileri var, onlarn bertaraf edilmesi bizim birinci önceliimiz. imdi diyorlar ki maduriyet. Deerli kardelerim 15 Temmuz gecesi Türkiye madur edildi. Bunlarn hesabn sormak bizim boynumuzun borcudur. Adil olacaz ama acmayacaz. Bu noktada hiçbir çekincemiz yok ve olmayacak. Terör örgütleriyle bir arada olmak isteyen varsa biz onu bilemeyiz. Ama unu çok iyi bilinsin ki hangi terör örgütüyle bir arada olur, onunla hareket ederseniz, karnzda Diyarbakrl hemehrimizi ve Türkiye Cumhuriyetinin her bir vatandan bulacaksnz.

- Teröristlerin neler yaptn görün

AK Parti il binasna yönelik terör saldrlarna deinen Klç, Uluslararas arenada bu terör örgütlerine ve teröristlere kar dik duru sergileyemeyen, Acaba öyle miydi, böyle miydi? diye soru iareti içerisinde olanlara sesleniyorum. Gelin, Diyarbakr l Bakanln görün. O teröristlerin neler yaptn gelin görün. ifadelerini kulland.

- PKK tescilli bir terör örgütüdür

çkmlar Avrupa Parlamentosunda PKKnn uzants olanlar, PKK ile el birlii halinde sergilerinin açlmasna müsaade ediyorlar. Ya siz hangi demokrasiden bahsediyorsunuz? Hani insan hakkyd? PKK tescili bir terör örgütüdür, katil bir örgüttür. Nasl onlara izin veriyorsunuz? diyen Klç, 15 Temmuzdan sonra Almanyada gurbette yaayan vatandalarn, Teröre ve darbeye kar demokratik tepkimizi dile getireceiz. diyerek gösteri tertip ettiklerini anmsatt.

50-60 bin kiinin toplandn dile getiren Klç, ilginç bir ekilde ve Alman makamlarnn hala açklayamad, mahkeme karar denilen bir kararla Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann canl yaynla balanmasna izin verilmediini hatrlatt.

Kendisinin de orada olduunu, Cumhurbakannn mesajn ilettiini aktaran Klç, öyle konutu.

Bizi susturamazlar. O karar verenler nedense YPGnin, PKKnn, PYDnin sözcülerine, konuanlarna, üyelerine, teröristlerine ayn karar almadlar. Bu nasl bir ikiyüzlülüktür? Biz tek bir ey söylüyoruz, Türkiyeye kar, kendinize kar dürüst olun. çünkü kendi deerleriyle, kendi ortaya koymu olduklar deerlerle çeliiyorlar. nsan haklar, demokrasi ve hukukun üstünlüü gibi deerlerin savunucusu olduklarn söylüyorlar ama o deerleri korumuyorlar, bakalarna olduu zaman da bu deerlerden sapma yapabiliriz imaj veriyorlar.

- Bu memleket size geçit vermeyecek

çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gerei baz belediyelere görevlendirme yaplmasna deinen Bakan Klç, Birileri, Kayyumlarla bir takm haklara el konuldu. diyor. Nerede el konuldu? eklinde konutu.

Vatandan istedii ve bekledii hizmetlerin verildiine iaret eden Klç, vatandan hizmet almak için seçime gittiini vurgulad.

Klç, unlar dile getirdi:

Hizmet aldnz m bugüne kadar bunlardan? Alamadnz. imdi alyor musunuz? Alyorsunuz. Bizim derdimiz bu. Devletin, milletin kaynaklarn alp baka yerlere götürmeyin, derdimiz bu. çukur kazarak, ate ederek siz kimin hakkn koruduunuzu iddia ediyorsunuz? Artk düün bu milletin yakasndan. Bu millet ileriye kardelik içerisinde yürümek istiyor. Siz bunu anlayamazsnz. Nasl ki Diyarbakrn tarihini anlayamadnz gibi, bu ehir ve yaayanlarnn deerleriyle çatyorsunuz. Ama unu iyi bilin bu memleket size asla ve asla geçit vermeyecek.

Bakan Klç, kanun önünde herkesin eit olduunu vurgulad. Bütçe görümelerinde çkt biri, Haklar gasp ediyorsunuz. dedi. Biz özgürlük için buradayz. Siz daha PKKya terör diyemiyorsunuz. Bazlar diyor ki, Hukuken gözaltna alamazsnz, tutuklayamazsnz, seçilmi ancak seçimle gider. Tabii ki seçilmi seçimle gider ama kanun önünde hepimiz eit deil miyiz? Kanunun dna çkld zaman bu devlet, yarg hesap sormayacak m? diyen Klç, öyle devam etti:

Yarg sana, Gel buraya ifade ver. dedi. Gittin mi, gitmedin. çktn bir de, Tanmyoruz. dedin. Bir devletin bamsz yargsn nasl tanmyorsun? Hak, hukuktan bahsediyorsun, Yargy tanmam. diyorsun. Sizi destekleyen baz ülkelere gidin de, Yargy tanmyorum. deyin, bakaym ne oluyor?

Klç, yakn zamanda Avrupada baz milletvekillerinin vekilliinin kaldrldn ve tutuklandn belirterek, nedeninin kanunlara kar gelmeleri ve haklarnda soruturma açlmas olduunu aktard.

Söyledikleri sözleri de unutmuyoruz. ntikam alacaz, Silahla geleceiz. Bunu yapanlar, bunu söyleyenler yarg önünde hesap vermeyecekler mi? ifadelerini kullanan Klç, yargda bunun hesabnn verileceini, ceza neyse çekileceini kaydetti.

Klç, HDPli milletvekillerine seslenerek, Biz sana Meclis kürsüsünde konuamaz msn, dedik? Yok. Konumadlar m, konutular. Ama mitingde, toplantda söyledii sözün de karln verme konusunda hazr olacaksn. Baka türlü düzen olmaz. dedi.

- Hani yatrm yoktu?

Biz bu noktada AK Parti ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin hükümeti olarak Babakan ile seçilmi Cumhurbakan ile görev bandayz. diye konuan Klç, önce huzuru tesis edeceklerini, eli silah tutanlar ayklayacaklarn belirtti.

Hala bazlarnn çrpndn ve bunun son çrpnlar olduunu dile getiren Klç, Türkiyenin neresinde olursa olsun ehit cenazelerinde yüreklerinin yandn söyledi.

Klç, Türkiye snrlar içerisinde yaayan, pasaportunu tayan herkesin kardeleri olduunu ifade ederek, Bizim ayrmz gayrmz yok. eklinde konutu.

Bakanlk olarak yaptklar yatrmlarn büyük olduunu ve bu yatrmlara devam edeceklerini bildiren Klç, çevre ve ehircilik Bakanl ile yeni bir çalma yaptklarn, yeniden imar edilecek bölgelerle ilgili spor alanlarnn ayrldna, spor alanlarnn kendi sorumluluunda olduuna iaret etti.

Hani yatrm yoktu? ifadesini kullanan Klç, bazlarnn hükümet yatrmlarnn, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Babakanl döneminde yapldn, Babakan Binali Yldrm döneminde yaplan yatrmlarn ABden gelen parayla yapld yalann söylediklerini anlatt.

- 3,5 milyona yakn mülteciyi ülkemizde misafir ediyoruz

Klç, unlar dile getirdi:

Ne alakas var kardeim. Bunlar, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hazinesinin, hükümetimizin yatrmlardr. Ne Avrupas. Biz, Suriye ve Iraktan gelen 3,5 milyona yakn mülteciyi ülkemizde misafir ediyoruz. Biz bakyoruz onlara. Sizlerle beraber onlara sahip çkyoruz, o bir tane zalimin elinden kaçanlarn. Bunu Türkiye Cumhuriyeti yapyor. Daha Avrupadan bir ey gelmedi, küçük yardmlarn dnda. Bunlar da bir ey tutmuyor. Bir de böyle yalanlar da konuuyorlar ve bunu duyuyoruz. Ellerine, gözlerine, dizlerine dursun. Babakanmzn çok güzel bir laf var. Biz Laf üstüne laf deil, ta üstüne ta koymaya geldik bizim iimiz bu. Biz i yaparz, onlar konuadursunlar. Sadece Diyarbakr deil, ülkemizin dört bir yanna yapyoruz. Bu bizim zaten görevimiz, isteimiz. Diyarbakrda çok büyük iler yaptk ama yetmez. Bu millete feda olsun.

Cumhurbakan Erdoann çars üzerine vatandalarn dövizlerini bozdurmasna deinen Klç, Cumhurbakannn bir sözü ile bu milletin döviz bürolarnda, elinde, avucunda karnca kararnca ne varsa bozdurduunu söyledi.

Ne diyorlard, Bu millete niye böyle söylüyorsunuz, yapmazlar, etmezler. Aldnz m cevabnz? Niye bunu yapyor çünkü Cumhurbakanna ve hükümetine güveniyor, samimi buluyor, sözüne güveniyor, kendilerine hizmetkar olan bir kadroyla çaltklarn biliyor. Öbürleri diyor ki yahu niye bizi dinlemiyorlar? Samimiyetten uzaksnz da ondan. ifadelerini kullanan Klç, milletin samimi olan da olmayan da, hizmet edeni de etmeyeni de çok iyi bildiini vurgulad.

Doru olannn her zaman kazandn ve kendilerinin de dorudan yana olduklarn belirten Klç, her zaman iç içe kardeçe yaadklarn anlatt.

- Birliimiz, beraberliimiz daim olacak

Klç, öyle konutu:

Bizim aramzda ayrlk yok. Bu suni eyi aramza koyanlara prim vermeyin, müsaade etmeyin. Dolaysyla birliimiz, beraberliimiz daim olacak. Allahn izniyle her ey yolunda giderse bir sandk gelecek. Cumhurbakanmzn ortaya koymu olduu bir öneri vard. Hükümetimiz bu öneriden yola devam ediyor. Meclise getirmek niyetindeyiz, biz de buna destek veriyoruz. mzalar atld. Dolaysyla inallah en ksa süre içerisinde buna göre yol alacaz ama tekilatlarmzn da hazr olmas gerekiyor. Meclis karardr tabii ki, meclise gelecek, mecliste ne karar çkarsa ona göre yol alacaz ama biz yapmamz gereken hazrlklar tekilat olarak her zaman yaparz.

Bakan Klç partide karlat bedensel engelli ehmus Özbayhan ile görütü. Özbayhann, Galatasaray- Fenerbahçe maçn stadyumda izlemek istediini belirtmesi üzerine Bakan Klç, maça beraber gideceklerinin sözünü verdi.

Bakan Klç, AK Parti Diyarbakr Milletvekili Ebubekir Bal, Vali Hüseyin Aksoy, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ile birlikte kent merkezindeki spor salonlarn gezerek görevlilerden bilgi ald. Bakan Klç, Yeniehir Gençlik Merkezi Spor Salonda incelemelerde bulundu, çocuklarla sohbet ederek, basketbol maç izledi. Maç izledikleri srada bir grup çocuk, terörle deil, sporla anlmak istiyoruz yazl pankart açt. Bakan Klç, daha sonra Halid Bin Velid Örenci Yurduna geçti. Burada basna kapal gerçekleen ziyaretin ardndan Bakan Klç, Sur lçesindeki tarihi ç Kalede bulunan valilik makamna giderek Vali Hüseyin Aksoy ile bir süre basna kapal olarak görütü. Bakan Klç, valilik ziyaretinin ardndan özel bir otelde verilen yemee katld.

Ana Sayfaya Git