Yasaklı bölgede hayvan sevgisi!

DİYARBAKIR'ın merkez Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağının bulunduğu 6 mahalledeki sokak hayvanları, hayvanseverler tarafından besleniyor. Bölgedeki kedi ve köpeklerin yiyecek bulamadığını belirten Diyarbakır Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DİHAYKO) Başkanı Sevgi Ekmekçiler, bu çalışmayı 2 yıldır yaptıklarını ve çatışmalar sürdüğünden bu yana hayvanların aç kalmaması için sokaklara mama bıraktıklarını söyledi.

Haberler 10.01.2018 - 11:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Sur ilçesindeki 6 mahallede terör operasyonlar nedeniyle ilan edilen sokaa çkma yasa, operasyonlar bittikten sonra da çalmalar nedeniyle devam ederken, söz konusu mahallelerde bulunan sokak hayvanlarna hayvanseverler sahip çkt. Yasakl bölgede kimsenin yaamamas nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan kedi ve köpekleri beslemek için DHAYKO üyeleri çalmalarn sürdürüyor. Yetkililerden izin alan hayvanseverler, derneklerine ulaan mamalar, 1 hafta veya 15 günlük aralklarla sokaklardaki köpek ve kedilere veriyor.

YASAKLI BÖLGEDE HAYVAN SEVGS

DHAYKO Bakan Sevgi Ekmekçiler, bu çalmay 2 yldr yaptklarn ve çatmalar sürdüünden bu yana bu hayvanlarn aç kalmamas için sokaklara mama braktklarn söyledi. Ekmekçiler, çatmalar olduu dönemlerde sk sk gidiyorduk. Kar ve souk vard. nsanlar yoktu, hayvanlar aç kald. Beslenecek bir yer bulamadlar. Surdaki hayvanlar için mama kampanyas balattk. Onlara götürdük. Saymz azd o zaman ama her türlü zorlua ramen hayvanlara baktk. u an için mama yardmlarmz gelirse eer toplu ekilde 1 hafta veya 15 günde bir gidip mamalarn brakyoruz dedi.

ESNAF VE POLSLER MAMA VERYOR

Ekmekçiler, Biz gitmediimiz zamanlarda ise esnaf ve polislere mamalar hayvanlara vermesi için brakyoruz. Ykntlarn içinde olan çok sayda kedi ve köpek var. Onlara ulamaya çalyoruz. Oradaki hayvanlara ise bazen polisler kumanyalarn veriyor. Diyarbakrda hayvanlar için çeitli etkinlikler yapyoruz. Ama öncelik Surda olan hayvanlar için çalyoruz. çatmalar srasnda yaklak 200e yakn hayvan bölgeden çkardk. HAYTAP üyeleriyle beraber burada bulunan yaral veya sakatlanm hasta kedi ile köpekleri çkardktan sonra tedavilerini saladk. Ayrca onlar orada sahiplendirildi diye konutu.

Ana Sayfaya Git